Ege Postası
Geri

AÜ, 56 akademisyene bilimsel teşvik ödülü verdi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü, 8 dalda 56 akademisyene 38 ödül verdi. Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, "Dört yıldan beri şekillenen bu tablo, üniversitemiz adına mutluluk vericidir.’’ dedi.'Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik...
AÜ, 56 akademisyene bilimsel teşvik ödülü verdi
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 17:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü, 8 dalda 56 akademisyene 38 ödül verdi. Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, "Dört yıldan beri şekillenen bu tablo, üniversitemiz adına mutluluk vericidir.’’ dedi.

'Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi Töreni’ için Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen törende; makale dalında 16, etkin makale 3, patent 1, atıf 4, en iyi doktora tezi 3, proje 2, kitap 7 ve en iyi BAP Projesi dalında 2 olmak üzere, toplam 38 ödül 56 akademisyene verildi.

Ödül komisyonu adına açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, törenin 2009'dan bu yana düzenlendiğini belirterek, "Törenin bu yıl 5.'sini düzenliyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz bu törenimizde, bilimsel teşvik ödüllerini alan ve atamalarından dolayı akademik giysilerini giyecek olan üniversitemiz mensubu değerli akademisyenlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum.’’ diye konuştu.

Törenin, geçen yıllardan çok farklı olduğunu kaydeden Tüzemen, ‘’Bu yıl sırasıyla makale, etkin makale, patent, atıf, en iyi doktora tezi, proje ve en iyi BAP Projesi dallarında olmak üzere, 38 ödül 56 bilim insanına verilecektir.’’ diye ifade etti.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ödül kazanan akademisyenleri kutlayarak, başarılarının devamını diledi. Koçak, ‘’Bugün ilim, kültür, eğitim sahalarında gerçekten emek vermiş, eser vermiş akademik olgunluk dönemine başarı ile ulaşmış değerli bilim insanlarımızı, atalarımızın ilkelerinden biri olan ‘‘marifet iltifata tabidir’’ sözü gereği bir araya getirmek ve tebrik etmek istedik. Dört yıldan beri şekillenen bu tablo, üniversitemiz adına mutluluk vericidir.’’ şeklinde konuştu.

Koçak, gelecek yıl yapılacak olan törende, üniversitenin vizyonu doğrultusunda daha geniş bir çerçevede değerlendirme yapmak istediklerini kaydetti. Koçak, şöyle devam etti: "Çok sayıda proje desteği alan, patent üreten en iyi e-kitap, dijital kitap yazan, en iyi televizyon programı yapan, en iyi ders veren, en iyi araştırma yapan, en iyi hizmette bulunan, en iyi beste yapan, en iyi makineyi üreten gibi çok geniş bir yelpaze içerisinde değerlendirelim, Türkiye ve dünya üniversiteleri arasındaki sıralamada daha iyi yerlerde olalım. Bugüne kadar girişimci çabalarımızla Ar-Ge çalışmalarımız ve gerekse üniversite sanayi işbirliği kapsamında attığımız adımlar, ciddi ve önemli adımlardır ama biz bunu hiçbir zaman yeterli görmedik. Amacımız, sanayi ile işbirliğimizi çok daha ileriye götürmek ve üniversitede üretilen bilgiyi iş hayatına aktararak toplumsal faydaya dönüştürmektir.’’

Törene; Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İran Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası