Ege Postası
Geri

AK Parti'den 3 ilçede itiraz

Yerel seçimlerin ardından İzmir’de seçimin galibi 24 ilçeyi alan CHP oldu. Siyasi partiler karşılıklı olarak ilçeler bazında geçersiz oyların sayılması yönünde itiraz başvurularında bulundu. Başkanlar: Islak imzalı tutanaklarda tutarsızlık var
AK Parti'den 3 ilçede itiraz
Haberler / Yerel Politika
2 Nisan 2019 Salı 14:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- İzmir’de CHP elinde olan Bergama’yı 277 oyla kaybederek, başkanlığı AK Parti’ye kaptırdı. CHP Bergama İl Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz geçersiz oyların yeniden sayımı için ilçe seçim kuruluna başvurdu. AK Partili yöneticiler ise bazı ilçelerde geçersiz oyların yeniden sayımı istemiyle başvuruda bulundu. Karaburun’da seçimi rakibi CHP adayı İlkay Girgin Erdoğan’a karşı kaybeden AK Parti Karaburun Belediye Başkan Adayı Ferhan Eroğlu ve ilçe yöneticileri ıslak imzalı tutanaklarda tutarsızlık olduğunu belirterek, bazı sandıklar ile geçersiz sayılan oyların yeniden sayımı için ilçe seçim kurulunun yolunu tuttu. 

Karaburun’da belediye başkanlığı seçiminde 108, belediye meclis üyeliğinde de 118 oyun geçersiz sayıldığını belirten AK Parti Karaburun Belediye Başkan Adayı Ferhan Eroğlu, “İlçemizde geçerli sayılan oy miktarı 7 bin 592. Belediye başkanlığında 108, meclis üyeliğinde ise 118 geçersiz oy var. Yaptığımız çalışmaya göre ıslak imzalı tutanaklarda tutarsızlık var. Rakamsal anlamda il başkanlığımız tarafından yapılan bir çalışma var. İtiraz edeceğimiz sandıkları saptadık. Geçersiz oyların da yeniden sayımını istedik” dedi.

Karaburun’da CHP’li İlkay Girgin Erdoğan yüzde 49.28, AK Partili Ferhan Eroğlu ise yüzde 39.73 oranında oy aldı. İlçede DSP’li aday Dinçer Özlüoğlu da yüzde 9.85 oranında oy almayı başardı.

BEYDAĞ'DA DA İTİRAZ 

AK Partililerin ilçe seçim kuruluna itiraz başvusunda bulunduğu bir diğer ilçe ise Beydağ oldu. Beydağ'da CHP'li Feridun Yılmazlar, yüzde 50.51 oranında oy alırken; AK Parti'li Ogün Asil Aydoğu ise yüzde 48.26'da kaldı.

GÜLŞAH ÇETE: İTİRAZ ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

AK Parti Beydağ İlçe Başkanı Gülşah Çete, seçimi 199 oy farkla kaybettiklerini, 600 oyun geçersiz sayıldığını belirterek, ıslak imzalı tutanaklarda da tutarsızlıklar tespit ettiklerini söyledi. Çete, ilçe seçim kuruluna itiraz ettiklerini belirterek, “Bir oy bir oydur. Sonucu değiştirip değiştirmemesi önemli değil. bir oyun dahi ardını bırakmayacağız” diye konuştu.

AK PARTİ’NİN İTİRAZ EDECEĞİ BİR DİĞER İLÇE KEMALPAŞA

AK Parti’nin itiraz ettiği bir diğer ilçe ise Kemalpaşa oldu. İlçede yarış CHP’li Rıdvan Karakayalı ile AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu arasında geçti. CHP Kemalpaşa Adayı Rıdvan Karakayalı yüzde 45.71 oranında oy alırken rakibi Arif Uğurlu yüzde 44.56 oranında oy aldı.

KEMALPAŞA SONUCUNU SAADET ADAYI BELİRLEDİ

Aradaki makasın çok az olduğu Kemalpaşa’daki seçimlerde sonucu Kemalpaşa’nın efsane başkanı olarak da bilinen Saadet Partili Mehmet Ali Özüdoğru’nun da yeniden aday olarak yüzde 8.96 gibi yüksek oranda oy almasının belirlediği kaydediliyor.

MEHMET ALİ DEMİRTAŞ: İTİRAZ DİLEKÇESİNİ HAZIRLIYORUM

AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş, seçim sonucuna itiraz ettiklerini belirterek,  ilçe seçim kuruluna oyların yeniden sayılması yönünde başvuru yapacağını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası