Ege Postası
Geri

CHP o ilçede seçim sonucuna itiraz etti

31 Mart yerel seçiminde Bergama’da başkanlığı 277 oyla AK Parti’ye kaptıran CHP Bergama İl Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, ellerinde somut bulgular olduğu gerekçesiyle bugün ilçe seçim kuruluna başvurdu, geçersiz sayılarak iptal edilen oyların yeniden sayılmasını istedi. Sadece 277 oy fark var
CHP o ilçede seçim sonucuna itiraz etti
Haberler / Yerel Politika
2 Nisan 2019 Salı 11:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Yerel seçimlerin ardından İzmir’de Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, ipi göğüsleyerek seçimin galibi oldu. CHP, İYİ Parti’nin kazandığı Tire ile birlikte 25 ilçede seçim zaferi kazandı ancak Bergama’da CHP açısından sürpriz bir sonuç oluştu.

Cumhur İttifakı'nın adayı AK Partili Hakan Koştu 33 bin 245 oy, Millet İttifakı'nın CHP'li adayı İdris Yavuzyılmaz ise 32 bin 968 oy aldı. Oyların yüzde 48.56'sını alan Koştu, belediye başkanı oldu. Yavuzyılmaz ise oyların yüzde 48.15'ini alabildi.Bergama’da 2014 yerel seçimlerinde AK Parti yüzde 31.3, CHP ise yüzde 34.5 oranında oy almıştı.

CHP Bergama İlçe Başkanlığı, Yavuzyılmaz'ın 277 oy farkla seçimi kaybetmesi üzerine İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etti. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Mert Can Malkoç, CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, CHP'li mevcut Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 277 oy ile seçimi kaybeden CHP'li Belediye Başkan adayı İdris Yavuzyılmaz ve bir grup partili ile İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu Bergama Hükümet Konağı'na gelip, avukatlar Atıl Mert Yıldırım ve Hüseyin Ali Üstündağ aracılığıyla itiraz dosyalarını sundu.

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Mert Can Malkoç, itiraz ile ilgili yaptıkları açıklamada, sandığa giren iradenin aynı şekilde sandıktan çıkması için hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

Bergama genelindeki 313 sandıktan, belediye başkanlığında 198, belediye meclis üyeliğinde ise 110 sandıkta itirazda bulundularını da belirten Malkoç, "İlçe Seçim Kurulu'nun vereceği kararı bekliyoruz" diye konuştu.

CHP BERGAMA ÖRGÜTÜ İPTAL EDİLEN 2 BİN 600 OYUN YENİDEN SAYIMINI İSTedi.

Bergama’da sadece 277 oy farkla başkanlığı AK Partili Hakan Koştu’ya kaptıran CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, ellerindeki somut bulguları gerekçe göstererek, seçim sonuçlarına bugün itiraz ettiklerini açıkladı.

Bergama’da 2 bin 600 oyun geçersiz sayılarak iptal edildiğini belirten CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, belediye başkanlığı için 198, belediye meclis üyeliği için 110 sandığın geçersiz oylarının yeniden sayılmasını istediklerini, itirazın sonucuna göre yeni bir değerlendirme yapılmasını beklediklerini söyledi.

AFAKİ VEYA TOPTANCI BİR YAKLAŞIMLA İTİRAZ ETMİYORUZ

CHP’li İlçe Başkanı Canbaz, “Afaki veya toptancı bir yaklaşımla itiraz etmiyoruz. Elimizde somut bulgular var. Islak imzaları ve tutanakları da karşılaştırdık. Örneğin zarftan çıkan oyun biri hatalı ama tüm oy iptal edilmiş ya da bir diğer pusulada seçmen mührü basmış ancak hemen kağıdı kıvırdığı için mühür yapışmış. Bunun gibi birçok örnek var. Avukatlarımız aracılığıyla dün gece boyunca da bizdeki tutanakları da tek tek inceledik. İptal edilen ve yeniden sayımını isteyeceğimiz oyların tamamının bize çıkacağı gibi bir iddiamız yok. Belki bizim belki AK Parti’nin oyları artacak. Biz oylar neden iptal edilmiş, gerekçeleri nedir gibi sorularımızın yanıtını almak istiyoruz” açıklamasını yaptı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası