Ege Postası
Geri

AK Parti'den Çiğli Belediyesi'ne 12 sayfalık 'denetim' salvosu!

AK Parti Çiğli Belediye Meclis üyeleri partilerinin il binalarında Çiğli Belediyesi denetim komisyonu raporu hakkında basın açıklamasında bulundu. AK Parti, 12 sayfalık kapsamlı raporu kamuoyuyla paylaştı.  AK Parti'den Çiğli Belediyesi'ne 
AK Parti'den Çiğli Belediyesi'ne 12 sayfalık 'denetim' salvosu!
Haberler / Yerel Politika
6 Haziran 2016 Pazartesi 13:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABDULHAKİM KÜÇÜK/ EGE POSTASI - AK Parti İzmir İl Başkanlığı,  Çiğli Belediyesi 2015 Yılı Denetim Raporu ve Belediye Yıllık Çalışma Raporu’nu basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı.

Toplantıda Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe, Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, Çiğli Belediye Meclis Üyeleri Mesut Demirkaya, Nedim Aslan, Atilla Atlı, Fuat Çankaya ve Yeter Gören yer aldı.

Basın açıklamasına çimento, branda, vanilya, kakao, tarçın, un ve çok sayıda fatura ve materyallerle gelen Demirkaya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AİLE BELEDİYESİ OLARAK ÇALIŞIYOR

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı için İslam âlemine tebrikte bulunan Karatekin; “Yaklaşık 1 yıldır Çiğli ilçe başkanlığı görevi yapıyorum çalışma arkadaşlarım meclis üyelerine ve denetim komisyonu ve raporları konusunda özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Aynı özveriyi Çiğli belediyesinden de beklerdik ancak çiğli belediyesi halka hizmet için değil aile belediye olarak çalışıyor” dedi.

HARCAMALARI TEK TEK AÇIKLADI

Rapor hakkında söz alan AK Parti Çiğli Grubu Başkanvekili Demirkaya, " Denetim komisyonunda ki raporu CHP’li arkadaşlarla beraber özet haline getirdik. Ben ak parti meclis üyesi olarak gördüğüm afaki ve abartılı olduğunu düşündüğüm ve eleştirdiğim konularda bir muhalif şerhte sundum. 12 sayfalık bir raporda 5 sayfası diğer meclis üyeleri ile birlikte yazdığımız diğer 7 sayfa ise şahsımın muhalefet şerhim mevcut" dedi. 

Belediyenin yaptığı harcamaları tek tek özetleyen Demirkaya çarpıcı rakamlar paylaştı. Faturalandırılan tüm harcamaları teker teker araştırdığını, firmaları aradığını veya ziyaret ettiğini dile getiren Demirkaya şunları söyledi;

“ Türkiye’nin neresine giderseniz gidin çimentonun perakende fiyatı 12 liradır. 5 bin torba bir firmadan protokolle alınmış. Fiyatı 23 lira…Yani iki katı…  3 firmadan teklif almışlar. Ne yazık ki buradaki amaç en uygun ve en ucuz olduğu halde tam tersi en yüksek fiyat olanı almışlar. Ben bir taneyi 12 lira aldım, toptan aldığınızda bu fiyatın daha da aşağıya düşmesi lazım.

Ot biçme işlemi yaptırmışlar. 500 ya da 600 bin metrekare çim biçme işi… Çiğli’de böyle bir yer aradım, bulamadım. Firmayı araştırdım. Firmanın halk tabiriyle adresinde bulunmayan bir firma olduğu, böyle bir firmanın bulunmadığı, sosyal güvenlik kurumu nezdinde çalışan sigorta işçisinin çok komik rakamlarda olduğu görüldü. Komşulara sordum, ‘ben 20 yıldır esnafım böyle bir firma yok’ dediler.

Yollarda kasis var. Ankara’dan bir firmadan yol kasis malzemesi almışlar. Biri Kayseri’den, biri yine Kayseri’den biri Ankara tarafından bir yerden gelen mektuplarla teklif almışlar. Araştırdım adrese teslim bir şey mi oldu diye. İzahı yapılamadı.

Direklerdeki sokak lambası işi vardı. Alkan marka. Fiyatı 217 liraydı. 600 tane alınmış. Bin 332 bin lira para ödenmiş. Firmayı aradım, bize verdiği fiyat 112 lira…

Yangın tüpü alınmış belediye tarafından ben yine sordum 60-100 liraya buldum ama belediyemiz 600 liraya almış takdirler siz kamuoyunun….

Pencere camı 30-40 lira metrekaresi ancak 138 liradan metrekaresi alınmış belediye tarafından.

Belediyemiz vanilin, tarçın, susam, mahlep, kakao, et almış merak ettim acaba pastane mi açıyorlar diy? Belediye mantıklı bir açıklama yaparsa memnun oluruz.

Sayın belediye başkanı çok borç aldım hizmet ediyoruz diyor. Ancak 2014 faaliyetlerine baktığımızda 2015’e geldiğimizde 20-22 milyon açık bulunuyor ancak Çiğli’de halka yapılan bir hizmet bulunmuyor. Sadece Büyükşehir belediyenin katkısıyla bir park ve spor salonu var."  

92’DEN BERİ HİZMET YAPAN BAŞKAN GELMEDİ

Raporun açıklanmasının ardından söz alan İl Başkan Yardımcısı Boztepe; “Belediye meclis üyeliği demek kendi işini takip etmek değil tek tek 10 bin raporu inceleyerek belediye için çalışma yapmak demektir. Çiğli önemli bir ilçe sanayi yatırma açık bir ilçe fakat maalesef 1992den beri şöyle iyi bir hizmet yapan bir belediye başkanı gelmedi. Biz kimseye yolsuzluk yaptınız demiyoruz ancak biz raporu araştırıyoruz ve komisyona sunuyoruz ve çalışma olmadı herhangi bir memur görevden almadı herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu raporda da yine aynı şey meclis üyemize hakaretler ve çirkin davranışlarda bulunuyorlar ama yine de raporlar açıklanmadı” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası