Ege Postası
Geri

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş ve parti üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle, Uşak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu
Haberler / Politika
28 Ocak 2016 Perşembe 15:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uşak Adliyesi önünde basın açıklaması yapan AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda ve TBMM'deki grup toplantısında Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı makamını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı rencide eden sözleri dolayısıyla Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'Cumhurbaşkanına hakaretten' suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Kuş, "Cumhurbaşkanımız kendisine oy versin vermesin bütün vatandaşlara eşit mesafededir ve hiçbir ayrım yapmadan görevini en üst düzeyde icra etmektedir. Cumhurbaşkanımıza yapılan hakaret, Türk milletine yapılmıştır. Ana muhalefet partisi olarak görev yapan partinin başındaki zat, nezaketten de, siyasi adaptan da yoksun olduğunu her konuşmasıyla ortaya koyuyor. Bu sözler yalnızca Sayın Cumhurbaşkanı'na hakaret değil, toplumsal uzlaşmaya da darbedir" dedi. 



Kılıçdaroğlu'nun kendi rakiplerini engellemek için delegeleri baskı altına aldığını, "Genel başkanlığa aday değilim" dedikten iki gün sonra da aday olduğunu açıkladığını ileri süren Kuş şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu'nun siyasetten tek anladığı şey ne yazık ki pusu siyasetidir, hakaret siyasetidir. Milletimiz de zaten bunu bildiği için demokrasiye geçtiğimizden bu yana CHP'ye tek başına iktidar yolu açmamıştır. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de cumhurbaşkanına yapılan hakaretler suç teşkil etmektedir." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası