Ege Postası
Geri

AK Parti'den MHP'ye geçenler tartışma konusu oldu

MANİSA Büyükşehir Belediyesi'ndeki AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti'den ayrılıp MHP'ye geçen ve bağımsız olan meclis üyelerini sert sözlerle eleştirdi.
AK Parti'den MHP'ye geçenler tartışma konusu oldu
Haberler / Politika
13 Nisan 2016 Çarşamba 12:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MHP'li meclis üyesi Mehmet Güzgülü ise "Kendi partisine geçen başka birine karşı da aynı sözleri söyleyebilecek m? MHP'den AK Parti'ye geçen Tuğrul Türkeş şerefsiz mi oluyor'" yorumunu yaptı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür Merkezi Meclis Salonu'nda yapılan Nisan ayı olağan meclis toplantısında iki asil meclis katip üyesi, birinci ve ikinci meclis başkanvekili, encümende görev alacak 5 meclis üyesi ve ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapıldı. 88 meclis üyesinin oy kullandığı seçimde, mecliste çoğunluğu kaybeden AK Parti etkili olamadı. 

CHP ve bağımsız üyelerin desteği ile meclis katip üyeliğine MHP'li Bilgehan Noyan ve Serdar Adıgüzel seçildi. Birinci meclis başkanvekilliğine 44 oyla AK Partili Zülfikar Gürcan, ikinci meclis başkanvekilliğine MHP'li Cevdet Zurnacı seçildi. Mecliste daha sonra bir yıllığına görev yapacak olan encümen üyeliği seçiminde gerginlik yaşandı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Zülfikar Gürcan, AK Parti'den ayrılan bağımsızların ve CHP'lilerin seçimlerde MHP'ye destek vermesini sert sözlerle eleştirdi. Gürcan, "Meclis oyunları ile MHP'ye geçen, hangi oylarla seçildiği belli olmayan iki tane bağımsız var. Aday olup da mı seçilmiş, bağımsız olmak nedi? CHP'nin de zaten 5 meclis üyesinin durumu ortada, koca muhalefet partisinin düştüğü durum tam bir hezeyandır" dedi. 

AK Partili Gürcan'a yanıt veren MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü "Yarın kendi partisine geçen başka birine karşı da aynı sözleri söyleyebilecek m? Sayın Gürcan'ın yorumlarına bakıldığı zaman MHP'den AK Parti'ye geçen Tuğrul Türkeş şerefsiz mi oluyo? Ülkü ocakları da büyüktür, her şey aslına döner. Bugün AK Parti sıralarında oturanlar da bir gün aslına dönecektir. Hepsi de ocaklarda yetişmiş insanlardır" diye konuştu. 

Tartışmaların ardından encümen üyeliğine AK Parti'den MHP'ye geçen Hüseyin Akkurt, MHP'li Murat Biber, AK Parti'den MHP'ye geçen Feza Yavuzkasap, bağımsızlardan Cihan Sarı, CHP'den de Zeki Bilgin seçildi. 

KOMİSYONLARDA CHP'Lİ VE BAĞIMSIZLAR DA YER ALDI

Mecliste 12 ihtisas komisyonuna da 9'ar üye seçildi. İhtisas komisyonlarının seçiminde gizli açık oylama tartışmaları yaşandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün, AK Partililerin yargıya gidebileceği öngörüsü ile seçimin gizli yapılmasını istedi. AK Partili Gürcan da yargıya gitmeyeceklerini söyleyip, "Bizi bilen bilir, bilmeyen kendisi gibi bilir. Yargıya gitmeyeceğiz" dedi. Kapalı oylama yapılan ihtisas komisyonları seçiminde daha önce komisyonlarda 5 kişi ile temsil edilen AK Parti'nin üye sayısı 4'e düşerken, komisyonlarda MHP'lilerin yanı sıra CHP'li ve bağımsız üyelere de yer verildi. 

Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, koltuğunu birinci Başkanvekili AK Partili Zülfikar Gürcan'a bıraktı. Geçe geç saatlere kadar süren meclisin ikinci oturumunun 18 Nisan Pazartesi günü yapılmasına karar verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası