Ege Postası
Geri

Aksünger: Bu bir manipülasyon!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'kimlik bilgilerinin sızdırılması' konusunda bilgilerin CHP İzmir üzerinden ele geçirildiğini açıklamasına ilk yanıt, CHP'nin Bilişim Uzmanı, İzmir eski Milletvekili, Bilişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'den geldi. CHP'nin 'bilişim uzmanı' konuştu
Aksünger: Bu bir manipülasyon!
Haberler / Politika
12 Nisan 2016 Salı 10:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - Başbakan Ahmet Davutoğlu Habertürk TV'de , son zamanlarda gündem olan 'kimlik bilgilerinin sızdırılması' konusunda flaş bir açıklama yaptı.

Davutoğlu, bilgilerin CHP İzmir üzerinden ele geçirildiğini açıkladı. 

Davutoğlu konuyla ilgili olarak “2009 yılında ana muhalefet partisinin bir vilayetteki temsilcilerinin bu bilgilere ulaştığı ortaya çıkıyor. Genel merkeze veriliyor onlar da teşkilata aktarıyor. Eski bir milletvekili ile ilgili de yargı süreci işliyor. Bu veriler başka şekilde dışarı da çıkıyor. Devletin herhangi bir mekanizmasından çıkmış değil. Kendi aralarında çalışırken yayılması… Devletin güvenlik sıkıntısı yok. Ama maalesef YSK’nın yasal olarak zorunlu olduğu için CHP Genel Merkezi’ne, genel merkezden İzmir il teşkilatına gönderilmesiyle bilgiler sızıyor.” dedi.

AKSÜNGER: BU BİR MANiPÜLASYON

CHP'nin Bilişim Uzmanı, İzmir eski Milletvekili,  Bilişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Başbakan'ın CHP İzmir iddiasına yönelik Ege Postası'na açıklamada bulundu.

Aksünger, şunları söyledi;

" Bu bir manipülasyon. 2004- 2009 yılları seçmen bilgilerini bırakın, vatandaşlık verilerinin hepsi, mailler ve mesajlar yöntemiyle pazarlanıyordu zaten. Seçmen takibiyle ilgili CHP'nin e- seçmen sistemi var ve seçmen buraya kimlik numarasıyla girerek nerede oy kullanacağına bakar, bu kadar. Biz bu sistemi 2013 yılında açtık. Bizde öyle bir veri yok zaten. 2010'un 27 Temmuz'unda emniyet 7 ilde operasyon yaptı. Onlarca kişiyi gözaltına aldı, onlarca kişi hüküm giydi kişisel verilerin satılmasından dolayı...O zaman adama  sormazlar mı  yapılan operasyonda faillerini yakalayıp cezaevine koyduğunuz adamlar  varken, niye bu konular başka türlü konuşulmadı da şimdi konuşuluyor. Başbakan işi manipüle ediyor. Devleti yönetme yeteneği bence bunlarda yok. Bu verilerle ilgili konu senelerdir ortada duruyor. Cezaevinde yatanlar var. Neden bir şey yapılmadı. Eski milletvekili dediği kim bilmiyorum. Akıllara ben gelebilirim ama o dönem ne ben ne de Emrahan Halıcı vekildi. Bu hikaye yalan dolan."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası