Ege Postası
Geri

AK Parti istedi, TBMM’de gizli oturum

TBMM’de “Filistin ve İsrail’de Başlayan Çatışmaların Diğer Bölgelere de Yayılmamasını, Sivil Can Kayıplarının Engellenmesini ve Bölgede Tansiyonun Düşürülmesini Teminen Ülkemizce Sergilenen Çabalar" gündemli Genel Görüşme’nin bugün kapalı oturumda yapılmasına karar verildi.
AK Parti istedi, TBMM’de gizli oturum
Haberler / Politika
12 Ekim 2023 Perşembe 13:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM Genel Kurulu’nda bugün 6 siyasi partinin ortak önerisi ile “Filistin ve İsrail’de Başlayan Çatışmaların Diğer Bölgelere de Yayılmamasını, Sivil Can Kayıplarının Engellenmesini ve Bölgede Tansiyonun Düşürülmesini Teminen Ülkemizce Sergilenen Çabalar" gündemli Genel Görüşme yapılması kararı alındı. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlık edeceği, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Meclis’i bilgilendireceği genel görüşmenin kapalı yapılmasına karar verildi. Görüşme, Numan Kurtulmuş'un açılış konuşmasının ardından kapatılacak. 

Kapalı oturumlarda yapılan görüşmelerin içeriği, TBMM başkanlığı’nın söz konusu gizlilik kararını kaldırılmadığı sürece açıklanamıyor. Kapalı oturum sırasında, Genel Kurul basın locasına yakın olduğu için basın koridorundaki bürolar ile kulisler de boşaltılıyor. 

GİZLİ OTURUM NASIL YAPILIR?

– TBMM Genel Kurulu'nda gizli oturum yapılması durumunda oturum tutanağını yeminli stenograflar tutuyor.

– Görüşmede milletvekillerine yardımcı olmak amacıyla sağır ve dilsiz kavaslar görev yapıyor.

– Oturum bitince ilgili tutanak metni bir zarf içerisinde katip üyeler tarafından mumla mühürleniyor ve TBMM gizli evrak arşivine kaldırılıyor.

– Oturumda tüm konuşmalar devlet sırrı olarak kabul ediliyor. Bu nedenle milletvekilleri konuyla ilgili açıklama yapamıyor.

– Gizli görüşme tutanağı 10 yıl boyunca sır olarak saklanıyor.

– Bu süre bitiminde ise o günkü TBMM yapısında grubu olan siyasi partilerin temsilcilerinden oluşan Danışma Kurulu'nun teklifi üzerine arşivdeki gizli tutanak, TBMM Genel Kurulu'ndaki oylamayla kamuoyuna açılabiliyor. (

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası