AK Parti iktidarı sokak köpekleri hakkında düzenlemesi ile katliamın taşlarını adım adım diziyor. Bilim insanlarının uyarılarını dinlemeyen AK Parti, düzenlemeyi TBMM Komisyonu'ndan geçirdi. Yakında TBMM'ye oylama için gelecek yasa hakkında AK Partili Düzce Belediyesi Başkanı Faruk Özlü konuştu.
AK Parti'nin kentteki sokak hayvanlarını kontrol altında tutması ve kısırlaştırması ile sık sık örnek gösterdiği Özlü, düzenlemenin hayata geçirilemeyeceğini anlattı.
Özlü, zarar köpeklerin sokaktan toplatılmasının akıl dışı olduğunu ifade etti. Saldırgan köpeklerin de katledilmesi yerine bakım altına alınması gerektiğini dile getirdi.
Özlü, sokak köpeklerinin sayısı itibarıyla AK Parti'nin düzenlemesinin fiilen imkansız olduğunu dile getirip Ekol TV'de şunları anlattı:,
"PRATİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL"
Bu pratik olarak mümkün değil. Yani bu yasayı hazırlayan arkadaşlarımız 4 milyon Tarım Bakanımızın ifadesi 4 milyon sokak hayvanının hangi barınaktan sahiplendirileceğine kadar tutulabileceğini düşünmeleri gerekir.
"ÖRNEK BARINAĞIMIZ BİLE ALTINDAN KALKAMAZ"
Bakın bizim barınağımız örnek bir barınak ama kapasitesi 500. Yani şöyle bir değerlendirme vardır. Şehirlerin nüfusunun yüzde 10'u kadar sokak hayvanı olabilir denir. Diyelim ki yüzde 5'i kadar. Şimdi düşünün Düzce'nin nüfusu 400 bin civarında, 409 bin. yüzde 5'ini alırsak 20 bin sokak hayvanı eder. Yani bütün sokak hayvanlarını toplayıp bir barınakta bakmak, muhafaza etmek rakamları girdiğimiz zaman 20 bin sokak hayvanı ediyor.
20 bin sokak hayvanını Düzce için söylüyorum bir barınakta bakmak, muhafaza etmek fiilen mümkün değil efendim. Dolayısıyla ben bu yasanın mevcut soruna çözüm olmadığı kanaatindeyim. Bunu ilgili arkadaşlarımızla da söyledim.
Çünkü pratiği yok. Burada yapılması gereken saldırgan olanların yani çocuklarımızı, yaşlılarımıza zarar verme ihtimali, kapasitesi, riski olanların barınaklarda muhafaza edilmesi. Ancak bu şekilde pratik olarak yapılabilir.
"YASA TASARISI ÇÖZÜM GETİRİCİ DEĞİL, BİR MANTIĞI VAR MI?"
Düşünün Türkiye'de 4 milyon sokak hayvanı var. 4 milyon sokak hayvanının barınaklarda bakılması, bunlar için yatırım yapılması gerçekten pratiği yok. Ben bu yasa tasarısının uygulanabilir olmadığı kanaatindeyim. Değil mi evet? Bu yasa tasarısı pratiği olmayan bir yasa tasarısı. Mevcut soruna da çözüm getirici değil. Çünkü genelleme yapıyor. Şimdi size soruyorum. Bir sokak hayvanı mahallemizde köpekler vardır sizde elimizde köpekler vardır. Şimdi kimseye bir zararı yok. Sempatik sevimli. Ona bakanlar da var. Şimdi kimseye zarar olmayacak bir hayvanı niye alıp barınakta saklayalım, besleyelim? Bunun bir mantığı var mı? Yani Yani bir cinsi, bir ırkı topluca barınaklara hapsedip barınaklarda bunlara bakmayı öngören bir yasa tasarısının uygulanabilir olmadığı kanaatindeyim. Bunu da ilgili arkadaşlarımla paylaştım ifade ettim." (HALK)