Ege Postası
Geri

AK Parti önergesi Bayraklı'da CHP’yi böldü

Bayraklı Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı Ertuğrul Sivrioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. AK Parti grubu geçtiğimiz meclis toplantılarında taşınmazların satış kararının iptalini isteyen üç ayrı önergeyi meclis başkanlığına sundu. Uzun süren tartışmaların ardından önergeler 9’a karşı 10 oyla reddedildi. CHP grubundan Yüksel Türker ve Asiye Yıldırım’ın AK Parti önergesine destek vermesi dikkat çekti.
AK Parti önergesi Bayraklı'da CHP’yi böldü
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Mart 2014 Pazartesi 20:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – Bayraklı Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısı tartışmalı geçti. Toplantının başında AK Parti grubu geçtiğimiz aylarda meclisce satışı onaylanan Yamanlar Mahallesi’ndeki 21 bin 500 metrekarelik taşınmaz malların satışının ve bir takasın iptalini isteyen üç ayrı önergeyi meclis başkanlığına sundu. 
  

BU BİR ÖNERGE DEĞİL
Bununla ilgili CHP Grup Başkanvekili Remzi Palabıyık, “Daha önce karar alınmış önergeler… Satılıp satılmama konusunda icraya yetki verildi. Bu bir önerge değil” dedi.

İNSANIN AĞLAYASI GELİYOR
AK Parti Grup Sözcüsü Hüsnü Boztepe, “Biz bir önerge verdik. Bu meclis bir karar alır daha sonra bu kararı iptal edebilir. Satışta olan iki yerin, iş bilmezliklerinden dolayı 20 bin metrekarelik alanı satamayacağı ortaya çıktı. Bunu ikiye bölüp satma kararı aldılar. Takas olayına insanın ağlayası geliyor. Buzum grup hariç, birçok arkadaşımız bununla ilgili yargılanacak. Seçime bir ay kalmış. Gelin bunu iptal edelim. Seçimden sonra gelecek kişi karar versin. Arkadaşlarımızı burada göreceğiz. El kaldırılırken bunu sayacağız” dedi.  CHP Grup Sözcüsü Cindi Canpolat ise, “Daha önce bu parsellerle ilgili satış kararı alındı. Bunu yapıp yapmama icraatın işidir” dedi.

‘GEÇİYORUZ’ DEDİ DAHA SONRA OYLATTI
 Meclis Başkanvekili Sivrioğlu, “Bu maddeyi geçiyoruz” dedi. Bunun üzerine AK Partili Boztepe, “Başkan kendine gel. Hukuksuzluğa bakın” diye çıkıştı. Bunun üzerine mecliste uzun süren tartışmalar yaşandı. Ardından Sivrioğlu, önergeyi oylattı. Yapılan oylama sonucunda önergelerin gündeme alınması 9’a karşı 10 oyla reddedildi. CHP grubundan Yüksel Türker ve Asiye Yıldırım’ın AK Parti önergesine destek vermesi dikkat çekti.

GEZİ PARKI İSMİ VERİLEMEDİ!
Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesi sırasında Soğukkuyu Mahallesi’ndeki Semt Parkı’nın isimli parkın adı Gezi Parkı olarak değiştirilmesi tartışıldı. Yasa gereği meclis tam sayının 3’te 2’sinin oyuyla (26) bu kararın alınabileceği belirtildi. Yapılan oylamaya sadece 11 CHP’li meclis üyesi katıldı ve böylece önerge reddedilmiş oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası