Ege Postası
Geri

AK Parti tarihi büste 'Yok' dedi

Bornova Belediyesi'nin Temmuz ayı meclis toplantısında ilçedeki Büyükpark'ta devam eden tadilat ve yenileme çalışmaları masaya yatırıldı. AK Parti grubunun park içerisinde tarihi Atatürk büstü bulunmasına karşın, "Yoktur" iddiası şaşkınlık yarattı. Bornova'da Atatürk tartışması
AK Parti tarihi büste 'Yok' dedi
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Temmuz 2016 Cumartesi 10:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla yönetiminde gerçekleşen meclis toplantısında önceki haftalarda Büyükpark'ta başlayan tadilat projesi gündeme taşındı. Meclis oturumunda AK Parti grubu parkın simgelerinden olan tarihi Atatürk Heykeli'yle ilgili iddiaları ortalığı karıştırdı.

AK PARTİ VAR OLAN BÜSTE 'YOK' DEDİ!

Oturumda söz alan AK Parti'li Meclis Üyesi Bora Koçu, ilçenin en eski parklarından olan Büyükpark'ta  yürütülen yenileme çalışmalarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Revizyon projesi için teşekkür eden ancak 'Geç' eleştirisinde bulunan Koçu, "Bu parkta 26 yıldır düzenleme yapılmıyordu. Adı Büyükpark olsa da Bornova'ya yakışmayan bir parktı. Geç de olsa bir çalışma yapılıyor. Güzel bir çalışma, yapan arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Defalarca konuştuğumuz bir konu vardı. Orada bir Atatürk büstü var m? Var mı, yok mu diye iddialara konu oldu. Varsa nerede olduğunu bilmiyoruz. Bu durum Bornova'ya yakışmıyor. Belediyenin oraya bir Atatürk büstü kazandırmasını talep ediyoruz" dedi.

ATİLA: GEÇ DEĞİL, İZİNLERİ BEKLEDİK

Eleştirilere toplu yanıt veren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ise Büyükpark projesi ve 77 ayrı parkta yürütülen yenileme çalışmalarıyla ilgili "Geç de olsa dendi ama maalesef izinleri ancak alabildik. Göreve gelir gelmez yasal çerçevede projeye başladık. Havuzuyla, diğer alanlarıyla parkı daha güzel hale getireceğiz. Daha hareketli, insanlarımızın burada eğlenebildiği, güzel vakit geçirebileceği bir hale getirmek için çalışıyoruz" dedi ve projenin halkın önerileri doğrultusunda yürütüldüğünü dile getirdi.

POLAT: BORNOVA'DAN HABERLERİ VAR MI 

Meclis sonrası AK Parti'den gelen eleştirileri değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Ulaş Polat, "AK Parti'li meclis üyesinin söylemine açıkçası biz de anlam veremedik. Parkta heykel bulunmamasını mı, yoksa var olan heykelin ufak olmasını mı eleştiriyorlar anlayamadık, ciddiye de almadık. Ama şunu sormak istiyoruz, acaba kendilerinin Bornova'dan haberleri var m? 'Acaba var mı, yok mu'' şeklinde bir tartışmaya girmek bile bir meclis üyesine yakışmadı" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası