Ege Postası
Geri

AK Parti'ye İzmir şoku; Zeybekci'yle de olmadı

İzmir’de yerel seçim yarışına eski bakanlardan Nihat Zeybekci ile giren AK Parti yine hüsrana uğradı. Dört aylık kampanyası süresince ulaşımdan çöpe, Körfez’den teknoloji vadisine kadar pekçok alanda vaat yağdıran ve “31 Mart gecesi Konak Meydanı’nda zeybek oynayacağız” diyerek inancını dile getiren Zeybekci, Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı Tunç Soyer’e büyük farkla yenildi. Elinde yedi ilçe olan AK Parti, bunlardan beşini CHP’ye kaptırdı.Belediyesi CHP’de olan Bergama ve Bayındır ise AK Parti’ye teselli oldu. Zeybekci'yle de olmadı
AK Parti'ye İzmir şoku; Zeybekci'yle de olmadı
Haberler / Yerel Politika
1 Nisan 2019 Pazartesi 00:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 31 Mart yerel seçimleri İzmir’de sürprizlerle bitti. MHP ile Cumhur İttifakı çatısı altında seçime giren ve her platformda iddiasını dile getiren AK Parti, başta büyükşehir olmak üzere ilçelerde de kayıplar yaşadı.

Büyükşehire Ekonomi Eski Bakanı Nihat Zeybekci’yi aday gösteren AK Parti, ilçelerde fazla revizyona gitmedi. Geçen seçimde Menderes, Torbalı, Selçuk, Kınık, Ödemiş ve Kemalpaşa’yı kazanan, Kiraz’da ise MHP’li Saliha Özçınar’ı daha sonra bünyesine katan AK Parti, bu seçimde beş ilçede mevcut başkanlarla yarışa katılırken, iki ilçede adayını değiştirdi. Parti, büyükşehirde Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı Tunç Soyer’den fark yerken, elindeki ilçelerden Menderes, Torbalı, Ödemiş, Selçuk ve Kemalpaşa’yı kaybetti. Mevcut başkanlardan Menderes’te Bülent Soylu, Torbalı’da Adnan Yaşar Görmez, Kemalpaşa’da Arif Uğurlu seçimi kaybetti. Kemalpaşa'da başkanlık, her sandık açıldığında AK Partili Uğurlu ile CHP'li Rıdvan Karakayalı arasında gitti-geldi. Kazanan Karakayalı oldu. Ödemiş’te Münir Bezmez, Selçuk’ta Osman Başterzi kazanamadı.

Parti Kınık ve Kiraz’da koltuğunu korudu. Kınık’ta Sadık Doğruer, Kiraz’da Saliha Özçınar ipi göğüsledi.

AK Parti, CHP’nin elindeki Bergama ve Bayındır ile teselli buldu. Bergama’da Hakan Koştu, Bayındır’da Uğur Demirezen başkan seçildi.

Cumhur İttifakı’nın Aliağa’daki MHP’li Adayı Serkan Acar da koltuğunu koruyanlardan oldu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası