Ege Postası
Geri

AK Partili Başdaş, Batur’u eleştirdi

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u eleştiri yağmuruna tuttu. Başdaş açıklamasında, “2024 Mart ayında İzmirlilerin en güzel cevabı vereceğine inanıyorum” dedi.
AK Partili Başdaş, Batur’u eleştirdi
Haberler / Yerel Politika
26 Ekim 2023 Perşembe 16:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, TR35 TV’de yayınlanan Canan Beyazkaya ile Beyaz Masa programına konuk oldu.

BAŞKANLAR SÜRTÜŞTÜ, KONAK PERİŞAN OLDU

Konak’ın hizmet görmediğimi ileri süren AK Partili Mehmet Sait bşdaş, “Türkiye’nin neresine giderseniz gidin İzmir denilince akla Kadifekale, Kemeraltı, Alsancak Gar gelir. Konak’ın bir şanssızlığı var 25 yıldır CHP’liler tarafından yönetiliyor. Konak hizmet görmediği için insanlar Konak’tan kaçıyor. CHP’li belediyelere neden hizmet etmediklerini sormak gerekiyor. Konak’ı yıllardır CHP çantada keklik olarak görüyor. Konak’tan insanların neden gittiğini sorgulamak gerekiyor. Kemeraltı eskiden bir markaydı. Konak Belediye Başkanı ile İzmir Büyükşehir belediye Başkanı uyumlu çalışmıyor. Aralarındaki sürtüşme yüzünden vatandaşlarımız isyan ediyor. Ben Konak’ın sorunlarını devamlı dile getirdim. Kemeraltı’nı, Yeşildere’yi, Ege Mahallesi’ni, Ballıkuyu’yu soruyoruz, Başkan bize, ‘orası büyükşehir’e ait’ diyor. Sürtüşme sebebiyle olan Konak’a oluyor” dedi.

“KEMERALTI’NI BİTİRMEK İSTİYORLAR”

Kemeraltı’nın sorunlarına dikkat çeken Mehmet Sait Başdaş, “Bizim çocukluğumuzda Fuar açılışına 3 ay kala heyecanlanırdık. Yurt dışındaki vatandaşlar tatilini fuara göre yapardı. Esnaf çekleri fuar açılışına göre yapardı. Fuar’ı nasıl bitirdilerse Kemeraltı’nı da bitirmek istiyorlar. Kemeraltı esnafını perişan ettiler. Kemeraltı’nın otopark ihtiyacının yüzde 60’ını karşılayan otoparkı yıkmaya çalışıyorlar. Buradan Soyer’e ve Batur’a sesleniyorum; bir hafta otoparkı kapatın ve görün sonucu. Kemeraltı’nın her yerini kazıdılar ancak kapatmadılar. Anafartalar Caddesi toz, toprak içinde, geçen hafta 5 dakika yağmur yağdı, dükkanlar çamur içinde. 2024 Mart ayında İzmirlilerin en güzel cevabı vereceğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN GELDİM DEDİ ÇİVİ ÇAKMADI”

Konak’ın kentsel dönüşümüne ilişkin açıklamalarda bulunan Başdaş, “Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, seçildikten sonra biz ziyarete gittik. Başkana Konak halkı yararına yapacağı her projeye destek vereceğimizi söyledik. Biz Konak’ın yüzde 75’inin dönüşmesi gerektiğini söyledik. Kendisi çok tecrübeli olduğunu söyledi. 4 yıldır, her sene yaptığı değerlendirme programında kentsel dönüşümü anlatıyor ama bir çivi çakmadı. 4 yıldır Konak Belediye Başkanımız Batur’un kentsel dönüşümle ilgili başvurusu yok. İmar planlarını yapmayı beceremedi. 5 yıldır Konak’ta imar planlarımız yok, 75 mahallede imar planları olmadğı için doğalgaz yok. Ballıkuyu 11 yıldır kentsel dönüşüm bekliyor. Kentsel dönüşüm ofisi var, öylece duruyor. Konak’a bir an once dönüşümün gelmesi gerekiyor. Biz hazırız, Batur gelsin desin ki, ‘Bakanlığa gidelim’ kentsel dönüşüm sorununu birlikte çözelim.  Konaklılar 25 yıldır zaten çekiyor. Batur seçilince ‘ben enkaz devraldım’ dedi. Kimden aldı, CHP’lilerden. Sen ne yaptın? 4 Ekim günü bir basın toplantısı yaptı, hayretler içinde kaldım. Ben başka bir yerde mi yaşıyorum dedim… 5 yıldır aynı projeleri anlatıp duruyor. 17 tane proje saydı, hepsi tadilat projesi. Batur’un tek yaptığı proje var ‘Kedi evi’. 4 yıldır ‘Cemevi yapacağım’ dedi.

KONAK'IN HER YERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Ferahlı Mahallesi’nde yapılması planlanan Cemevine ilişkin açıklamalarda bulunan Başdaş, “Basın toplantısında cemevinin ihalesi yapıldı, 1 ay sonra temel atacağız dedi. Meclis’te sorduk, ihale yapılmamış. Konaklıları kandırmaktan vazgeç. Ben cemevi yapılacak olan yere gittim, çöp evi olmuş. Kimse sana cemevi yap demedi. Neden Gültepelilerin hayallerini yıkıyorsun. Konak Abdül Batur’a 10 gömlek büyük geldi. Kadın sığınma evi yapılacaktı o da Cemevi gibi oldu. 2019 yılında biz kadın sığınma evi için önerge verdik. Yıllarca sorduk, cevap gelmedi. Basın toplantısında sığınma evi yapıyoruz dedi. Meclis üyemiz sığınma evini sordu, ‘paramız yok’ dedi. Bütçe yoksa Bakanlığa gidelim. Konak’ı basamak olarak group, büyükşehire aday olmak için çalışma yapma. 4,5 yıldır boyunca Konaklıları kandıracaksın, sonra çıkıp büyükşehir’e aday olacaksın. CHP ve Batur Konaklıları çantada keklik olarak göremeyecek. 2014-2019 sosyal yardımlaşmaya ayrılan pay bütçenin 2.2’siydi. 2019-2023 ise 0,5’e düştü. 80 milyon harcadığını söylüyor ve 0,1’e düştü. Sonra basın toplantısında bu dönem sosyal yardım dönemi diyor. Bin kişiye yemek verdiğini söyledi. Meclis’te ise dilim sürçtü diyor. Konak’ı arka sokaklar yaptı. Konak’ın her yeri bizim için önemli” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası