Ege Postası
Geri

Akgül'den Akar'a tepki: 'Tarafsızlık ilkesine zarar verdi'

CHP'de değişim tartışmalarının gölgesinde başlayan kongre süreci işlerken, olaylı geçen Çiğli ilçe kongresinin yankıları sürüyor. CHP eski İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgül, Kongrede tek ve ortak aday olarak seçimi kazanan Erkan Akar'a, tarafsızlık ilkesini zedelediği gerekçesiyle tepki gösterdi. Akgül açıklamasında, "Yerel seçimlere gidilirken örgüt ile ilgili çalışma yapması gereken ilçe başkanımız belediye başkan adayı olmak isteyen iki isimle Ankara’ya gitmiş ve aday adaylarının mesken tuttuğu yerde aday adayları ile fotoğraf vererek örgütün başkanı olarak tarafsızlık ilkesine ciddi zarar vermiştir" dedi. 
Akgül'den Akar'a tepki: 'Tarafsızlık ilkesine zarar verdi'
Haberler / Yerel Politika
25 Ekim 2023 Çarşamba 13:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde 2023 Genel seçimlerin ardından başlayan kongre tavkimi işliyor. İl ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler 4-5 Kasım günü gerçekleşecek olan büyük kurultaya çevrildi. 

İlçe kongrelerinde en tartışmalı geçen Çiğli ilçe kongresinin yankıları devam ediyor. CHP eski İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgül, sosyal medya hesabından olaylı kongreyi ve kongrenin ardından yaşanan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Akgül açıklamasında, "Yerel seçimlere gidilirken örgüt ile ilgili çalışma yapması gereken ilçe başkanımız belediye başkan adayı olmak isteyen iki isimle Ankara’ya gitmiş ve aday adaylarının mesken tuttuğu yerde aday adayları ile fotoğraf vererek örgütün başkanı olarak tarafsızlık ilkesine ciddi zarar vermiştir" dedi. 

CHP eski İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgül'ün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde;

"Sevgili Çiğliler ve sevgili CHP’li yol arkadaşlarım

Uzun yıllar partimizde değişik kademelerde görev almış bir arkadaşınız olarak son günlerde çiğli ilçe başkanımızın kamuoyunda yaptığı siyasi çalışalar ile ilgili açıklama yapmak ihtiyacı duyduğum ve sizinle paylaşmak isterim…

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra kamuoyunda partimize ve genel Başkanımıza yönelik saldırılar devam ederken, CHP örgütleri olarak delege seçimleri ve ardından ilçe örgütleri seçimlerini gerçekleştik. Bu süreç içinde kendi ilçemizde yapılan ilçe başkanlığı seçimlerinde bende ilçe başkanlığı adayı olarak adaylığımı koymuş ve başta belediye başkanımız Utku Gümrükçü olmak üzere birçok partilimiz zor bir dönemde geçen partimizin Çiğli’de siyaset yapan bireyler olarak bir kavga ve kargaşa yaşanmaması adına tek aday olmamız konusunda tarafımıza görüş verildi.

"ORTAK ADAY VURGUSU"

Bunun üzerine 3 aday arkadaşımız ve belediye başkanımızla birlikte oturup kongrede tek aday olması konusunda toplantılar yaptık. Ve bu toplantılar sonunda Erkan Akar arkadaşımızın kongre salonuna “ortak adayımız” olarak gösterilmesine karar verdik. Ve salonda yaptığım konuşmada Çiğli’de ilk defa gerçekleşen bu dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu ve bundan sonra Çiğli’de bir siyasi barışın olacağını ve dayanışmanın en üst seviyede olacağını gördüğümü ifade etmiştim.

Ancak; daha sonra salonda yaşananlar kamuoyunda ve partimizi zor bir durumda bırakmıştı… Ve O günden bu güne örgütün içinde yaşanan kutuplaşmalar ve ayrılıkçı tavırların bir an önce son bulması ve yapılacak yerel seçimde partinin iktidarının korunması için çaba gösterilmesi gerektiğine inancım tandır. Bu anlamada çalışma yapılması örgütün başkanı olarak kongrede tek aday olarak seçilmiş İlçe Başkanımız Erkan Akar’ın görevidir…

Ve bir örgüt emekçisi olarak kendisinin bu çalışmalarını geçen zaman içinde görmediğimiz gibi, dün paylaşılan bir fotoğraf hem şahsı mı hem de örgütümüzde ciddi bir tepkiyle karşılanmıştır…

"TARAFSIZLIK İLKESİNE ZARAR" 

Yerel seçimlere gidilirken örgüt ile ilgili çalışma yapması gereken ilçe başkanımız belediye başkan adayı olmak isteyen iki isimle Ankara’ya gitmiş ve aday adaylarının mesken tuttuğu yerde aday adayları ile fotoğraf vererek örgütün başkanı olarak tarafsızlık ilkesine ciddi zarar vermiştir. Bu neden ile sayın başbakanımızda kimin aday yapılacağı ile çalışma yapmaması Çiğli’de yara almış örgütümüzün bir an önce toparlamak küskünlerin barışması ve kaybolan birlik ve beraberlik sağlanması için çalışmasını bekliyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası