Ege Postası
Geri

İYİ Partili Altındağ'dan muhalefete 'genç vekil' eleştirisi: Bize ders olsun

İYİ Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Kaan Altındağ, AK Parti'yi örnek göstererek muhalefet partilerine Gençlik Kolları genel başkanlarını vekil çıkarmaması üzerinden yüklendi Altındağ açıklamasında, "Ben AK Parti’nin gençleri siyasete katmak için attığı adımları doğru buluyorum. İzmir’de AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı milletvekili oldu. AK Parti dışında hiçbir siyasi partinin gençlik kolları genel başkanı vekil olamadı. Bu da bize ders olsun. Ne CHP, ne İYİ Parti gençlerden vekil çıkaramadı, bu da bizim öz eleştirimiz olsun” ifadelerine yer verdi.
İYİ Partili Altındağ'dan muhalefete 'genç vekil' eleştirisi: Bize ders olsun
Haberler / Yerel Politika
23 Ekim 2023 Pazartesi 16:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İYİ Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Kaan Altındağ, Gençler Konuşuyor programında önemli açıklamalarda bulundu.

“ÖZÜR DİLİYORUM, KAZANAMADIK”

2023 genel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Kaan Altındağ, “İYİ Parti olarak seçmenlerden ve gençlerden özür diliyorum, biz kazanamadık. Gençlerin bir 5 yılını daha çöpe attık. Biz ne kadar sorumluluk aldıysak Kemal Bey’in de alması gerekirdi. Bu seçimi İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti, CHP nasıl kaybettiyse Kemal Bey de kaybetti. Biz kaybettiren olmadık. Biz Kemal Bey’in adaylığını güçlendiren taraf olduk. Keşke güçlendiren değil, doğru adayı çıkartılabilen taraf olsaydık. İstanbul Büyükşehir  Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ateşten gömleği giymeyi kabul etmedi. Bugün herkes belediye başkanlarının adaylığı derdine düştü. Biz Türkiye’yi kaybettik, İstanbul ve Ankara’yı kaybetsek ne olur?” dedi.

“CHP, BİZİ DESTEKLEYEBİLİR”

31 Mart 2024 yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Partili Altındağ, “Biz artık bir siaysi parti olarak kendi demorkatik hakkımızı kullanmak istiyoruz. Biz seçimlere tek başımıza girmek istiyoruz. Bu birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için değil, İYİ Parti’ye kazandırmak için ittifak yapmayacağız. Biz Türkiye’yi kaybediyoruz dediğimizde kulaklarını tıkayanların, bugün kendi iktidarlarını kaybedeceklerini gördüklerinde bizi başka siyasi partiyle yan yana olmakla itham ettiler. Kimse bize 11 büyükşehiri kaybedeceğiz demesin. Biz çok güçlü adaylarla yola çıkıyoruz. Başka siyasi partiye kazandırmak istemiyorlarsa CHP bizi destekleyebilir” ifadelerini kullandı.

ÖZLALE EŞİTTİR İZMİR

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale’nin vaatlerini anlatan Altındağ, “Ümit Özlale tüm siyasi parti seçmenlerinin oy verebileceği bir aday. Ümit Özlale, kanının son damlasına kadar Atatürkçü. Kendisi gerçekten ‘ekonomist’. Liyakate önem veren, laik biri. Özlale eşittir İzmir. Özlale, İzmir’in tüm sorunlarını ortadan kaldırmaya aday. Özlale İzmir’in daha fazla yavaşlamasını istemiyor. İzmir emekli şehri oldu. Biz İzmir’I yeniden canlandırmayı hedefliyoruz. İzmir’in berbat trafiğini çözmeye adayız. İzmir’in koku sorununu ortadan kaldırmaya adayız. Biz İzmir’i yeniden kalkındırmaya adayız. Biz gençlerin barınma sorunu çözeceğiz. İzmir’in daha fazla bisiklet yoluna değil, öğrenci yurtlarına ihtiyacı var” dedi.

ÇIRAY’IN İDDİALARINA NE DEDİ?

İYİ Parti önceki dönem Milletvekili Aytun Çıray’ın, ‘İYİ Parti AK Parti ile anlaşma yaptı’ iddialarına yanıt veren Altındağ, “Biz burada siyasetin ne kadar yozlaştığını görüyoruz. Karşı taraftaysanız ya AK Partilisiniz. CHP tarafındaysınız HDP ile suçlanıyorsunuz. İki tarafın birbirinin rakibi nefretle anması doğru değil. Bizim AK Parti ile herhangi bir anlaşmamız yok. Kendileri de adaylarını belirlemişler. Biz İzmir’de bir demokrasi şöleni yaşansın istiyoruz. Bu iddiaların, farklı siyasi partilerde dikkat çekmek için ortaya atıldığını düşünüyorum” diye konuştu.

“GENÇ VEKİL ÇIKARAMADIK, BİZE DERS OLSUN”

Muhalefet partilerine Gençlik Kolları genel başkanlarını vekil çıkarmaması üzerinden yüklenen Altındağ, "İYİ Parti’de gençler adına kararı başkaları vermiyor. Gençlerin en değer gördüğü siyasi parti İYİ Parti’dir. Yanlışlarımız illa ki vardır. Ben AK Parti’nin gençleri siaysete katmak için attığı adımları doğru buluyorum. İzmir’de AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı milletvekili oldu. AK Parti dışında hiçbir siyasi partinin gençlik kolları genel başkanı vekil olamadı. Bu da bize ders olsun. Ne CHP, ne İYİ Parti gençlerden vekil çıkaramadı, bu da bizim öz eleştirimiz olsun” ifadelerine yer verdi.

“DELEGE İSTİHDAMI”

Genç işsizliğe yönelik çarpıcı açıklamalarda bulunan İYİ Partili altındağ, “Gençlerin hepsi belediyede işe girmeye çalışıyor. Bu doğru bir şey değil. Biz İzmir’I gençleştirirsek burada güzel sonuçlar alacağız. Güçlü firmaları İzmir’e getireceğiz ve istihdamı arttıracağız. Gençleri özel sektöre yönlendireceğiz. Büyükşehir Belediyelerinde delegelerin istihdam edilmesi de doğru değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 36 bin çalışan var. Belediyeler delege zamanları inanılmaz işe alımlar yapıyor. Çok ücüzü bir şey daha var, İzmir’de iş bulabilmeniz için İzmirli olmamanız gerekiyor. İzmir’de belediyeler işe alım yapacaksa İzmirli gençlerden alınması gerektiğine inanıyorum. İzmir’i delege zihniyetinden kurtarmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası