Ege Postası
Geri

Çıray'ın 'anlaşma' iddialarına İYİ Parti'den yanıt: 'Kayda değer değil'

İYİ Parti’den istifa eden Aytun Çıray, AKP ile İYİ Parti arasında bir anlaşma olabileceği iddiasını ortaya attı. Çıray'ın iddialarına İYİ Parti cephesinden yanıt gecikmedi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, "Kayda değer bir iddia değil” ifadelerini kullandı. İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale de Çıray'ın iddiasına çok sert yanıt verdi. Özlale, "Defalarca söylediğimiz üzere AK Parti ile bir anlaşma yapmadık, yapmıyoruz, yapmayacağız. Sayın Çıray'ın aday olma hırsı ve öfkesi aklının ötesine geçmiş belli ki." dedi.
Çıray'ın 'anlaşma' iddialarına İYİ Parti'den yanıt: 'Kayda değer değil'
Haberler / Yerel Politika
20 Ekim 2023 Cuma 15:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İYİ Parti İzmir eski Milletvekili Aytun Çıray’ın, ‘AK Parti ile İYİ Parti anlaşma yaptı’ iddiasına İYİ Parti cephesinden yanıt gecikmedi.

AK PARTİ İLE ANLAŞILDI İDDİASI

Çıray, katılcığı bir canlı yayında, “AK Parti ile İYİ Parti arasında bir anlaşma var. Bir kaynağım beni aradı. İYİ Parti ile AK Parti arasında İYİ Parti’nin her yerde aday çıkarması karşılığında AK Parti’nin İzmir’de aday çıkarmama ihtimali tartışılıyor. İYİ Parti’nin istediği davranma hakkına kimse karışamaz. Ama siyasi sonuçları açısından İYİ Parti’nin her yerde aday çıkarması Millet İttifakı’na zarar verdi” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ PARTİ’DEN ‘ANLAŞMA’  İDDİALARINA YANIT

İYİ Parti cephesinden iddialara ilişkin yanıt gecikmedi. İYİ  Parti tarafından yapılan açıklamada, “Kurulduğumuz günden bu yana İYİ Parti, Ak Parti’nin en çok çekindiği siyasi harekettir. Ak Parti son 5.5 yıldır siyasetin, AKP-CHP arasında iki kutuplu bir rekabet alanı olarak kalması için mücadele veriyor. AK Parti İzmir’de İYİ Parti’nin kazandığını görmektense İzmir’in bir 20 yıl daha CHP’nin elinde kalmasını tercih eder. Dolayısıyla İYİ Parti’nin karşısına aday çıkarmaması, İYİ Parti’ye bir avantaj sağlaması, siyasetin genel akışına terstir. Biz AK Parti’nin İzmir’de güçlü bir aday çıkarmak için pek çok kapıyı çaldığını biliyoruz. Aytun Çıray’ın iddiası hiçbir bilgi ya da belgeye dayanmıyor. İddianın yanlışlığı Cumhur İttifakı İzmir adayını açıkladığında kendiliğinden ortaya çıkacaktır”  ifadelerine yer verildi.

"KAYDA DEĞER BİR İDDİA DEĞİL" 

Öte yandan iddialara ilişkin açıklama yapan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “Bizim böyle bir görüşmelerimiz yok. Bu konuda alınmış karar ve eğilim yok. Ben de basından duydum ve şaşkınlıkla karşıladım. Kayda değer bir iddia değil” ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZLALE: ÖFKESİ AKLININ ÖTESİNE GEÇMİŞ

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Zihinleri bulandırarak gündemi meşgul etmekle nam salmış birine cevap vermeye bile gerek yok ama ben yine de kısa bir açıklama yapayım. Aytun Çıray böyle bir iddia var diyerek hiçbir zaman gerçekleşmeyecek temennisinin bir kaynağı varmış gibi gösteriyor. Böyle bir iddia da yok, böyle bir konu da yok. Defalarca söylediğimiz üzere AK Parti ile bir anlaşma yapmadık, yapmıyoruz, yapmayacağız. Sayın Çıray'ın aday olma hırsı ve öfkesi aklının ötesine geçmiş belli ki." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası