Ege Postası
Geri

Soyer'in aday olduğu iddialarına Gümrükçü ne dedi?

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Can Radyo’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının mevcut Başkan Tunç Soyer olacağı iddialarına, 'Kurultay iradesi var' diye yanıt verdi.
Soyer'in aday olduğu iddialarına Gümrükçü ne dedi?
Haberler / Yerel Politika
19 Ekim 2023 Perşembe 15:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Can Radyo’da gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

YEREL SEÇİM EKSENLİ KURULTAY

CHP’de Büyük Kurultay’a günler kala değişim tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulunan Utku Gümrükçü, “Genel seçimlerin ardından CHP’de eleştiri, mekanizmalarını işletmeden bir süreç yaşadık. Bizim bütün bu kurultay sürecinde, topluma nasıl dokunamadık, neden kaybettik, masayı mı yanlış kurduk gibi konuları konuşmadan, 15 yıllır yönetici blowgun içinden bir grup arkadaş çıkarak değişim demeye başladı. Bu fikirler ilçe ve il kongrelerinde yarıştı. Bu fikirlerin hepsiyle 4-5 Kasım günü yapılacak Kurultay’a gidiyoruz. Bu yarış maalesef CHP’yi yoruyor. Bu yarışı daha sağlıklı yapsaydık belki de Türkiye’nin gerçekleştiğini gösterebilirdik. Bizim Türkiye’nin gerçek gündemini konuşmamız gerekirken, parti içindeki tartışmaları ülke gerçeklerinin önüne çıkardık. Toplumu temsil edecek vekiller bizim listemizin dışında kaldılar. Şimdi de aynı durumu yaşıyoruz. Toplumun sorunlarını bilen arkadaşlar bu tartışmalar yüzünden geri planda kaldı ve onların yerine herkes kendine yakın olanları getirdi. Yerel seçim eksenli bir kurultay yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“SAVAŞSIZ KONGRE YAPACAKTIK, OLMADI”

Çiğli İlçe kongresini değerlendiren Gümrükçü, “Delege sistemi kalkarsa içerdeki tartışmalar biter. Çiğli tarihinde ilk defa savaşsız ve herkesin gücü ölçüsünde temsil edildiği bir kongre yapacaktık ama olmadı.  Bu düzeyde bir durum siyasette yaşanmadı. Bu kefaletle böyle bir sonuç hiç olmadı. Bu süreçler partiyi eritiyor. Biz CHP’liler iç tartışmalarımızı içeriside yaşayacağız ve değişimimizi kendimiz gerçekleşeceğiz. Bunu yapabilirsek partiyi yaşatırız” diye konuştu.

HARMANDALI TESİSİNİ SOYER KAPATACAK

Harmandalı çöp depolama tesisine ilişkin açıklamalarda bulunan Utku Gümrükçü, “30 ilçenin çöpü senin ilçene geliyor, çöp tesisinin yönetimi sende değiil, ceza kesemiyorsun. Çiğli Belediye Başkanı tesisi kapansın diye eylem yapıyor, tepki gösteriyor, kamuoyu oluşturuyor. Tesisi taşınmak için uğraştık ancak hiçbir yere götüremedik. Bölgede toprak kayması başladı, heyelanı da biz yapmadık. Olan Çiğli’ye oluyor. Biz, kent konseyi, odalar, derneklerle toplandık ve bu konuyu tartıştık, yolk at ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi tesisin kapatılması için bakanlığa yaptı. Başkan Soyer, 2024 yılının sonunda tesisin kapatılacağını açıkladı. Bu tesisi taşıyan Tunç Soyer olacak buna inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

SOYER’İN ADAYLIĞI İDDİALARINA AÇIKLAMA: KURULTAY İRADESİ VAR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Tunç Soyer’in adaylığı yönünde çıkan haberi değerlendiren Gümrükçü, “Doğruysa hayırlı olsun. Bütün adaylar PM ve MYK’da oylanır. Ondan sonra Seçim Kurulu’na bildirilir. 15 gün sonra kurultay var. Kurultay iradesi oluşacak sonra adaylar çıkacaktır” dedi.

ÇİĞLİ TARİHİ SINIRLARINA ULAŞSIN 

Çiğli ve Karşıyaka arasındaki sınır tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Gümrükçü, "Biz orada kendimizi haklı görüyoruz. Bizim siyasal ve ekonomik beklentimiz yok. Çiğli tarihi sınırlarına ulaşsın istiyoruz. Karşıyaka'dan çok daha büyük bir bölümü alabilecekken sınırlı bir bölge istedik. Bu bizim tarihi hakkımız. Mahkemeyi kazandık, süreç Çiğli lehine sonuçlanacak" diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası