Ege Postası
Geri

CHP’li Uyan’dan ‘değişim’ mesajı: Vitrin değil, teori değişmeli

CHP önceki dönem Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Ozan Uyan, CHP içinde yaşanan değişim tartışmalarına ilişkin, “Dünyanın her yerinde özellikle sosyal demokrat partilerin tamamında değişim denilince akla gençlik değişimi gelir. Değişim vitrinin değişmesi değildir. CHP’de değişimler teori ve gençlik değişimleri olarak değerlendirilmeli” diye konuştu.
CHP’li Uyan’dan ‘değişim’ mesajı: Vitrin değil, teori değişmeli
Haberler / Yerel Politika
16 Ekim 2023 Pazartesi 16:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- TR35 TV’de yayınlanan Gençler Konuşuyor programında CHP önceki dönem Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Ozan Uyan önemli açıklamalarda bulundu.

GENÇLER KORUMA ALTINDA

CHP’li Ozan Uyan, gençlik kollarındaki kotanın önemine değinerek, “CHP’de çok önemli bir kararı söz konusu. Kota meselesi başka hiçbir siyasi partide yok. 2012’de yüzde 10 kotayla başladı ve 2020’de yüzde 20’ye yükseldi. Biz ilk defa örgüt yönetimlerinde kotayı örgüte inandırdık. CHP’de ilçe ve il kongrelerinde görev alacak kişilerden yüzde 20’sini genç yazmak zorundasınız. Bu gençleri bir koruma altına almaktır. Bu korumada Genel Başkanımız Kemal KIılıçdaroğlu tarafından gençlerle birlikte yol yürümenin ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Daha fazla genç mutlaka olmalıydı ama her türlü siyasal iradenin de eksiklikleri olur. Gelecek dönemlerde bu eksiklikleri gençler bir arada bulunaerak aşacaktır. Siyaset bir günlük değildir, bir mücadele ürünüdür. CHP’nin gençleri, gençlik kollarından başbakan çıkaran b ir gelenekten gelir. Ben gençlik örgütünün seçilecek sıraları da yıkıp geceecğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

VİTRİNİ DEĞİL, TEORİYİ DEĞİŞTİRMELİ

CHP içindeki değişim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Ozan Uyan, “CHP, lider partisi değil kurumlar partisidir. CHP devleti kuran iradedir. İstiklal Harbimiz bir demokrasi hikayesidir. CHP’de değişim tartışmaları çok döner. 24 Haziran seçimlerinde alelacele gidilen seçimi kaybettik. Ardından gürültüler başladı, imza toplandı. Biz o süreçten 7 ay sonra adaylarımızı çıkardık ve Türkiye’de yerel seçim zaferi kazandık. O zaman imzacılar değişimci değil miydi? Neyi değiştirdiler? Bir kişinin değişmesiyle bir siyasal idare değişmez. Dünyanın her yerinde özellikle sosyal demokrat partilerin tamamında değişim denilince akla gençlik değişimi gelir. Değişim vitrinin değişmesi değildir. 15 sene vekil olanlar değişmeyince... Bülent Ecevit’in içerisinde bulunduğu gençler İsmet Paşa’ya karşı direnip ana kademede parti meclisini oluşturdu ve CHP’yi iktidara götürdü. Değişim dediğimiz budur. Bu durum dışındaki bir değişim CHP’yi kaosa götürür. Kendini yetiştirmiş gençler üzerinden bir siyasal iradeye teslim ederek, onların yarattığı teori ile halkın karşısına çıkmalıyız. Kemal Bey neyi kötü yaptı? Kötü bir propaganda mı yaptı? Hayır, hepimizden çok çalıştı. Bir başarısızlık varsa bunun sorumluluğunu tek kişiye atmak yanlıştır. CHP’de değişimler teori ve gençlik değişimleri olarak değerlendirilmeli” diye konuştu.

DEMOKRASİ ŞÖLENİ

4-5 Kasım günü gerçekleştirilecek olan kurultaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uyan, “CHP kongrelerinin ya da kurultaylarında rakiplerin olması bir demokrasi şölenidir. Beklenin sorunlardan ziyade daha nitelikli bir kurultay geçecek. Ben bir grubun değil CHP’nin kazandığını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Tüzük Kurultayı’na ilişkin açıklamalarda bulunan Uyan, “Kotanın korunması bizim için esastır. Kota tartışmaya açılmamalıdır. Kotanın meclis üyeliği ve vekillik listelerine de doğru ve orantılı uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Bizim siyasal irademizde gençler en temel noktada olmalı. Onları korunaklı bir gül bahçesinden çıkartmalı ve siyasete getirmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

OLAYLI KONGREYE İLİŞKİN NE DEDİ?

Olaylı geçen CHP İzmir 38. İl kongresinin ardından CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cevat Eren Arslan’ın ve Konak Gençlik Kolları Başkanı Okan Uslu’nun istifası istendi. Olaylı kongreyi değerlendiren  Uyan, “Bu arkadaşları tartışmaya açtırmamak lazım. Şu an parti kurullarının vereceği bir karar var. Bu kararları tartışmaya açtırmamak gerekiyor. Sadece şunu belirtebilirim, kavgayı yadsımadığımı bilmenizi isterim. Her ne olursa olsun, CHP kongresinde kavga edilemez. Bunu yapan arkadaşların bir karşılığı olmalı. Ama Okan Başkan ve Cevat Başkanın kavga çıkarmadığını biliyorum. Bahsi geçen bir süreç söz konusu. Bizim yaptığımız her yorum bu süreci tartışmaya açar, CHP tartışmaya açılmayacak kadar güçlü bir partidir” ifadelerini kullandı.

ÖZLALE, CHP ÖNÜNDE ENGEL DEĞİL

31 Mart 2024 yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP’li Uyan, “Her seçim garanti değil. Biz İzmir’i garanti bir yer olarak değerlendirmiyoruz, çalışıyoruz. Bütün Belediye Başkanlarımız ellerinden geleni yapıyorlar. Başkanlarımız en iyi yönetimleri sergileyerek sosyal demokrat belediyeciliğin ne olduğunu göstermeye çalışıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de bu başarının örneklerinden birini gösteriyor. CHP daha İzmir’de adayını açıklamadı ama bizim burada bıraktığımız sosyal demokrat bir kültür söz konusu. Adayımız kim olursa olsun, bu anlayışla çalışırsa ben diğer adayların CHP önünde engel olduğunu düşünmüyorum. 100 yıllık parti başka bir partinin desteği üzerinden bir siyasal irade geliştirmez. Adayını ortaya koyar gelen gelir gelmeyen gelmez. Biz, bizimle aynı düşüncede olan isimlerle birlikte bu süreci atlatacağız ve bayrağımızı Büyükşehir Belediyesi’ne dikeceğiz” diye konuştu.

“REKTÖRLER KOLTUK DERDİNDE”

Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nde yemekhane ücretlerine yapılan zamlara ilişkin açıklamalarda bulunan Ozan Uyan, “Bu ülkede en zor şey kadın ve genç olmak. Bu enflasyonda bir üniversite öğrencisinin maliyetini asgari ücretli bir aileye anlatırsanız ben size Türkiye’deki her sorunu anlatırım. Çocuk Anadolu’dan geliyor, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde okuyor. Sizin devlet olarak önündeki bütün engelleri aşmakla yetkilisiniz. Yurtlarda ciddi sorunlar var. Bu çocukları cemaat gibi yapıların eline veriyorsunuz. Bu çocukları kontrollü bir şekilde burs bulmak için faqrklı siyasal iradelerin yanında olmak zorunda bırakıyorsunuz. AKP’nin bakış açısı bu. Devlet bu çocukları bir şeylere muhtaç ediyor ve öğrenciler cemaatlerde kendilerini buluyorlar. Bunun bedelini 15 Temmuz’da ülke ödedi. Cemaatlerle iş yaparsanız yarın bunun bedelini ödersiniz. Yarın hala cemaatlerle iş yaparsınız bunun bedelini 10 yıl sonra bize ödetirsiniz ama biz bunun bedelini ödemek istemiyoruz. Bu çocuklar eğitime geliyorsa rektörün görevi o çocukların sorununu çözmektir. Enflasyonda karşılığı olmayan burs veriyorsunuz. Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi rektörleri sadece koltuk derdinde. Böyle bir üniversite politikası olmaz. Bu yapı düşünen bir üniversite gençliği istemiyor. 20 yılda üniversitelerin seviyelerini düşürdüler ve nitelikli işsiz yetiştirmek oldu. KYK yurtları yetersiz. Biz iktidar olsaydık barınma sorunlarını çözecektik Devletin en önemli görevi yurt yapmaktır. Kimse çekinmesin CHP’li belediyeler barınma ve yemek problemlerini çözebilecek nitelikte” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası