Ege Postası
Geri

Gazeteci Solak gündemi değerlendirdi: AK Parti'nin Özgener beklentisi!

Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35 TV’de gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Gazeteci Solak gündemi değerlendirdi: AK Parti'nin Özgener beklentisi!
Haberler / Yerel Politika
14 Ekim 2023 Cumartesi 12:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- TR35 TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında moderatör Gönül Morsünbül ile Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak gündemi değerlendirdi.  

“İMAMIN YERİ CAMİ”

Geçlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte hayat geçirdiği ÇEDES projesi kapsamında okullara imam görevlendirilmesine yönelik uygulamaya tepki gösteren Gazeteci Halil Solak, “İzmir bu uygulama için pilot seçiliyor. İzmir demokrat ve laik bir kent. Neden İzmir’in seçildiğini kamuoyu da merak ediyor. CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel sık sık gündeme getiriyor. Yücel, “Milli Eğitim’i, Diyanet’e teslim etme hevesindeler” diyor. Ben de sayın Yücel’e bu konuda katılıyorum. Okullarda sınavlar yapılıyor ve binlerce öğrenci sıfır çekiyor. Biz nasıl daha iyi bilimsel eğitim alacaklarını tartışacağımıza laiklik karşıtı bir uygulamayı tartışıyoruz. Benim çocuğuma din görevlisinin eğitim vermesini istemem. İmamın yeri camidir. Çocuklara okulda imamın verebileceği ne olabilir? Manevi eğitimi aileler veriyor zaten. Bizim Laiklik ilkesine sonuna kadar sahip çıkmamız gerekiyor. Muhalefetin sessizliğinden yakınan Solak, “CHP parti içi kavgadan bunu gündeme getiremiyor. CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ve Deniz Yücel dışında açıklama yapan yok. Kamuoyunu oluşturmak için siyaset mekanizması devreye girmeli. İzmir gibi aydınlıkçı bir şehirde bu projenin dayatılması kabul edilemez. ÇEDES uygulamasında siyaset cılız kaldığı için yetkililer kulak tıkıyor” ifadelerine yer verdi.

AÇILAMAYAN ŞEHİR HASTANESİ’NE ULAŞIM SORUNU

Açılışı 7. kez ertelenen İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’ne yönelik açıklamalarda bulunan Halil Solak, “Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, hastanede güçlendirilme çalışması yapıldığını iddia etti. Yetkililerden bu konuda bir açıklama gelmedi. Hastaneye ulaşım ise başka bir sorun. Karşıyaka’dan Bayraklı’ya gitmek 5 dakika. Ancak Karşıyaka’dan hat yok. İnsanlar mecburen Bornova’ya gidecek ve oradan otobüsle Şehir Hastanesi’ne gidecek. Yetkililerin Çiğli, Menemen, Karşıyaka gibi bölgelere de hat koyması gerekiyor. İzmir’in böyle bir hastaneye ihtiyacı var. İnsanlar Bozyaka Hastanesi’nin kapatılmaması için eylem yaptı ama dönüşü olmadı. Bütün yetkililer vatandaşlara kulaklarını tıkamış durumunda. Muhalefet parti içi kavgadan kafalarını kaldırırsa o sorunlarla ilgilenecekler. AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, gecikme süresinin işletme süresinden düşeceğini söyledi. 10 yıl çok uzun süre, umarım kısa sürede tamamlanır, İzmirliler 4 gözle bekliyor. Hastanelerde insanlar randevu bulamıyor. Bu hastanenin İzmir’in kanayan yarasına deva olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“HALİL ARDA BAŞARISIZ BİR BAŞKAN”

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın yol çalışmaları için imza toplamasını değerlendiren Solak, “Başkan Arda çok tartışılan bir isim. Yaptığı her açıklamada bir vukuat oldu. Son olarak bütçe görüşmelerinde Arda, “Bir milyarlık gelir gelirse dua edeceğim” dedi. Ertesi gün sosyal medya hesabından, “1 milyarlık yatırım yapmayı planlıyoruz” denildi. AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca ise, “Dün başka konuşuyorsun, bugün başka” diye eleştirilerde bulundu. Göreve geldiği andan itibaren çok tartışılan bir isim oldu. Eline kağıt kalem alarak dışarı çıkmış ve imza topluyor. Siz 4,5 yıldır görev yapıyorsunuz, hiç mi aklınıza o şirketleri çağırmak gelmedi. Bu iletişimsizlik sonucunda vatandaş mağdur edildi. Sosyal medya için prim kasmak diye bir tabir var. 4,5 yılı değerlendirdiğim zaman başarısız bir belediye başkanı olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

“AK PARTİ’NİN BEKLENTİSİ ÖZGENER”

ORC tarafından yapılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı anketini değerlendiren Solak, “Bu tabloda adaylığı net olan tek isim İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale. Diğer isimlerin adaylığı net değil. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yüzde 20 çıkması bir soru işareti. 10 yıllık Seferihisar Belediye Başkanlığının ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyorsunuz ve yüzde 20 çıkıyorsunuz. Soyer’e en yakın çıkan isim kim? Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü. Bu iki ismin çıkması CHP içindeki siyasetin yansımasıdır. İki kutup arasındaki delege seçimlerinde başlayan yarış Çiğli kongresinde tavan yaptı ve il kongresinde 2 kutup arasında patlama oldu. Bir diğer dikkat çeken nokta ise eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yüzde 3,5 çıkması. Bu bize bir kez daha gösterdi ki İzmirliler ithal adaylara sıcak bakmıyor. AK Parti’nin kafasındaki ismin İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener olduğu kulislerde konuşuluyor. İzmir’de Özgener tanınan ve sevilen bir isim. AK Parti'nin adayı Özgener olursa ki beklenti de bu yönde... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Özgener'i istediği yine kulislerde konuşuluyor. Özgener olursa CHP’yi zorlar. Zaten İYİ Parti de faktörü de var.” dedi.

"İZMİR YEŞİL FAKİRİ"

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıkılan binasına ilişkin açıklamalarda bulunan Solak, “O alan büyük bir meydan ve günün her saati kalabalık. AK Partili Başdaş, o anın yeşil alan olması için çağrıda bulundu. O bölge yeşil açısından eksik bölge. Ben Başdaş’ın çağrısına sessiz kalmamaları gerektiğini düşünüyorum. AK parti ve CHP çekişmeleri bırakıp kentin menfaati için kararlar almalı. İzmir’in nefes almaya ihtiyacı var. Atatürk Meydanı’na yakışır bir alan yapılmalı” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası