Ege Postası
Geri

Gazeteci Umutoğulları’ndan çarpıcı açıklamalar: Tehditlere karnımız tok

Gazeteci Mithat Umutoğulları, TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın İzmirli Özel Harekat Polisi Hüseyin Şimşek'in cenaze törenine kahkaha atarken çekilen fotoğraflarına tepki göstererek, AK partili isimler tarafından tehdit edildiğini aktardı. Umutoğulları açıklamasında, “24 yıllık meslek hayatımızda bir çok şey gördük. Üstü kapalı tehditlere karnımız tok. Onu gidip yeni başlamış stajyerlere yapsınlar” dedi. Öte yandan CHP’de yaşanan parti içi tartışmaların yerel seçim öncesi rafa kaldırılması gerektiğini vurguladı.
Gazeteci Umutoğulları’ndan çarpıcı açıklamalar: Tehditlere karnımız tok
Haberler / Yerel Politika
12 Ekim 2023 Perşembe 17:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Gazeteci Mithat Umutoğulları, TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

“SAYGILI ‘İŞ KAZASI’ GEÇİRDİ”

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın İzmirli Özel Harekat Polisi Hüseyin Şimşek'in cenaze törenine kahkaha atarken çekilen fotoğraflarına tepki gösteren Mithat Umutoğulları, “Ben bu durumuna tepki göstermek için bir paylaşım yaptım ve reaksiyon oldu. Yayın öncesi İsmail Çiftçioğlu aradı. Onunla görüşmemiş olsaydım başka şeyler konuşuyor olabilirdim. Çiftçioğlu, resimlerin cenaze başlamadan çekildiğini söyledi. Saygılı’nın protokolde olmasından dolayı dikkat çekti. İl Başkanı için buna iş kazası diyebiliriz, parti temsilcilereinin dikkatli olması gerekiyor. Genel seçimlerde CHP Lideri’nin seccadeye bastığı fotoğrafı yandaş medya bütün seçim sürecinde kullandı. Kimse Kemal Beyi arayıp sormadı, Biz sorduk ve aramızdaki fark bu. Fotoğrafın geliş şekliyle ilgili de spekülasyonlar oldu. Bazı AK Partililer arayıp, fotoğrafı Fetöcüler paylaştı gibi söylemlerde bulunuyorlar” diye konuştu.

“TEHDİTLERE KARNIMIZ TOK”

Tepki sonrası AK Partili bazı kişiler tarafından tehdit edildiğini dile getiren Umutoğuları,  “Bu sırada bize aba altından da sopa gösteriyorlar. Benim 7 sülalem solcudur, bizden FETÖCÜ çıkmaz. Bizim ailemizde cemaate üye kimse de çıkmaz. Biz hayatı bilime, Atatürk ile ve inkılaplarına uyarak yaşamış bir aileyiz. Bizi ucuz üstü kapalı bir tehditle sindirmeye çalışıyorlar. Daha önceki il başkanı da haberle ilgili üzerrine gittiğimizde bizi şikayet etmişti. O il başkanı, ‘Bir terör örgütü üyesi gibi benim üzerimden AK Parti’yi itibarsızlaştırıyor’ demişti. 24 yıllık meslek hayatımızda bir çok şey gördük. Üstü kapalı tehditlere karnımız tok. Onu gidip yeni başlamış stajyerlere yapsınlar. Herkes kimin ne olduğunu biliyor. FETÖCÜ diyenler, muhtemelen kendileri onların içinde yaşadı. Bizim hiçbir aile ferdimiz onlarla işbirliği içerisinde olmadı.” ifadelerine yer verdi.

“KAOS DEVAM ETSİN İSTİYORLAR”

CHP’de kurultay sürecini değerlendiren Gazeteci Umutoğulları, “CHP en çok tartışılan partilerden biri. Haftasonu İstanbul il kongresini takip ettim. Gerilimi yüksek bir kongreydi. Siyasi partilerde rekabetin nasıl olduğunu gösteriyor. CHP’nin 100 yıldır hayatta kalmasının sebebi de biraz bu seçim yarışı. İzmir il kongresi sonrası ciddi tartışmalar oldu. Bazı ilçe başkanları kendilerini dokunulmaz grup gençlik kollarına yönelik disiplin süreci başlattı. Partide kaosun devam etmesini istiyorlar. İzmir’de 2 yapı var. Biri Gümrükçü ve arkadaşlarının yapısı, diğer tarafta ise Büyükşehir yapısı var. Kongrelerin neredeyse tamamında ortak adaylar çıktı. Buca’da, Çeşme’de ortak aday çıkarıldı. Bu isimler İl kongresinde de Şenol Aslanoğlu’na imza verdiler. Büyükşehir cephesiyle birlikte hareket ettiler” dedi.

OLAYLI CHP KONGRESİ’NİN PERDE ARKASI

CHP İzmir 38. İl Kongresi’nde yaşanan kavgaya ilişkin açıklamalarda bulunan Gazeteci Mithat Umutoğulları, “ Şakir Başak’ı en çok destekleyen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü oldu. Utku Gürmükçü’nü nasıl muhalefete geçtiği konuşulmadı. Herkes yaşanan gerilimi, kavgayı ve kavganın aktörlerini konuştu. Hem Çiğli’de liste ortaklaşmasında hem Buca’daki görüşmelerde Utku Gürmükçü hep vardı. Oran,  Kılıç ve Gümrükçü beraber ortaklaşacakları listelerle Büyükşehir’le hareket ettil. Çiğli’de ortaklaşılan liste kongre sabahı değişiyor. Kongre öncesinde 7 kişini yazıldığı söyleniyor. Gümrükçü, kongre başladığında birlik ve beraberlik mesjaı verdi. Çiğli’de ilk defa tek adaylı uzlaşının hakim olduğu bir kongre yaşandı. Bu hava listeler açıklanana kadar sürdü. Liste açıklandıktan sonra ortalık karıştı. Listenin başında olan Niyazi Arslan ve Erdal Mansuroğulları listed değişiklik yaptı. Listede garantör, Büyükşehir ekibidir. Gümrükçü’nün tepkisi bu yüzden. Listenin 2 başındaki isim de belediye başkan adayı. Utku Gümrükçü’yü oluşabilecek bir  konsensüsünün dışına bırakmak için hamle yaptılar. Oradaki bütün kurgu hazırlanmış. Şenol Aslanoğlu’nun adaylığına Gümrükçü’nüğn, Kılıç’ın, Oran’ın bir itirazı yok. Belediye Başkan adayı olmak isteyen iki isim bu dayanışmayı görünce bunun bozulması için hamle yapıyor. Kongrede yaşanan kavganın temel sorumlusu bu iki kişi. Eğer o gün Utku Gümrükçü’ye haksızlık yapılmamış olsaydı, Gümrükçü kurultay delegesi olacaktı ve Başak belki imza toplayamayacaktı. Herkesi kucaklayan bir kongre olacaktı” diye konuştu.

“GÜLTEKİN, GERİLİM İSTİYOR”

Umutoğulları açıklamasının devamında, “Büyükşehir ekibiyle siyaset yapması gerekenlerin dikkat etmesi gereken şeyler var. Kendisine siyasi gelecek planlaması yapanlar, Büyükşehir ile aktör olan kişilerin arasında dedikodu yapıyor. Büyükşehir ile örgütü karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Bayraklı İlçe Başkanı, kongrenin aktörü oldu. Kongre sonrası, blok listeyi eleştiren 2 genci disipline gönderdi. Çünkü dayanışma değil gerilim istiyor. Dayanışma olursa herkesin siyaset yapma alanı olur. Ama gerginlik olursa Büyükşehir ve il başkanının yanına benden başkası gelemez diyerek disiplin yolunu gösteriyorsun. Bence şu an CHP’de en tehlikeli işlerden biri bu. Mevcut ilçe başkanları, kadrolar içerisinde sadece eleştirdikleri için aktör olabilecek insanları disiplinle oyun dışında bırakmaya devam ederse ve il başkanı buna çanak tutarsa CHP paramparça olur” ifadelerini kullandı.

CHP’YE YEREL SEÇİM UYARISI

2024 yerel seçimleri hatırlatan Umutoğulları, “CHP zorlu bir dönemden geçiyor. CHP örgütlerinin birlik ve beraberlik içerisinde olmalı. İYİ Parti ve HDP’nin aday çıkaracağı seçime gidilirken CHP kendi iç çatışmalarına devam ediyor. hiçbir CHP’linin, partiyi babasının özel makamı gibi yönetmemesi gerekiyor. Seçimi kaybetmiş bir siyasi partinin ilçe başkanının her türlü fedakarlığı yapması gerekiyor. Bugün partinin genel başkanı kendisi hakkında eleştiri yapanlara yönelik tek bir işlem yapmıyorsa bir ilçe başkanı da yapamaz. İlçe başkanı ya da il başkanı Kemal Bey’den daha kıdemli değil. Seçime giden CHP’nin kendisini yenileyen bir tutumla yola devam etmeli. Yenilediğiniz ve taze kan diye getirdikleriniz sizing önünüze sürekli barikat örüyorsa ve örgüt içerisinde yaprak dökümü oluıyorsa örgütü yenilemenin bir anlamı yok. Kavgalı eve kimse kız vermez. CHP örgütleri de kavganın değil, dayanışmanın olduğu seçimlere hazırlanmalı. Ali Cengiz oyunlarıyla seçime giden CHP’n in sonu felaket olur. Bunlara il başkanı ve büyükşehir belediye başkanının müsade etmemesi gerekiyor. İlçe başkanlarının da bunlara tenezzül etmemesi gerekiyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası