Ege Postası
Geri

Kayalar’ın yargılandığı davada 3’üncü duruşma görüldü: Mahkeme ne karar verdi?

Rüşvet iddiası ile görevden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın davasının üçüncü duruşması bugün tamamlandı. Dosyada ifadesi yer almayan tek sanık N.E’nin ifadesi ulaşılamaması sebebiyle duruşma ertelendi.
Kayalar’ın yargılandığı davada 3’üncü duruşma görüldü: Mahkeme ne karar verdi?
Haberler / Yerel Politika
20 Ekim 2023 Cuma 10:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Menderes Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada yolsuzluk yaptığı iddialarıyla gözaltına alınan ve sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Mustafa Kayalar’ın yolsuzluk ve rüşvet alma suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün gerçekleşti.

Dosyada ifadesi olmayan tek sanık N.E, Muğla Devlet Hastanesi’nde yatması sebebiyle ifade vermedi. Muğla Açık Cezaevi’ne N.E’nin taburcu olacağı tarih için bilgi istenmesine rağmen cevap verilmedi.

“AMBULANSLA GETİRİLSİN”

N.E’nin ambulansla getirilmesini talep eden Murat Aydın, “Dosyaların ayrılarak karar verilebilir. Muğla’daki bunduğu cezaevine ya da hastaneye yazı yazılarak sanığın diyalize girmediği gün ifadesinin alınmasını talimat olarak yazabilirsiniz. Ambulansla hastaneden adliyeye getirilebilir” dedi.

YENİ TANIK

Hazine vekili, “M.A’nın tanık olarak dinlenmesini istiyoruz. Olayların içerisinde inşaatın başlaması, ruhsata aykırılık olan işlemler içerisinde aktif olarak yer almış bir kişi” ifadelerini kullandı.

Sanık A.B ise M.A’nın talebine istinaden söz alarak , “Bahsi geçen kişi Babamın ortağı. Babam da ifadesini verdi. Mehmet Bey ile babam aralarında bir husumet var. Daha önce iki defa davaya katılmak istemişti. Talebi reddedilmişti” dedi.

“DİNLENME TALEBİNİ REDDEDİYORUZ”

Kayalar’ın vekili Murat Aydın, “Bunlar imara aykırılık değil, rüşvet aldığı iddiası. Dinlenecek tanığın dava konusu plan rüşvet alıp verme üzerinde görgülerin olması. Aradaki husumet açık. Burada da dinlenme taleplerinin reddini talep ediyoruz” dedi.

HUSUMETLİ TANIK NE DEDİ?

 Tanık M.A ise, “İstek mühendisliğin kurucu ortağıyım. H.B ile aramızda 2018 yılından beri husumet var, davalarımız devam etmektedir. Bu villalar bizim yükleniciliğini yaptığımız villalardır. Bu inşaatları yaparken ortağım benden gizli görüşmeler yapıyordu. Otelin yapımına ilişkin görüşmeler yapıyordu, bunları bana anlatıyordu ben karşı çıkıyordum. Aramızdaki problem bu sebepten dolayı. Beni şirket ortaklığından ayırmaya çalıştı. Bu olaydan sonra otel inşaatına başladılar. Oteli buradan yapamayınca oğlunun adına şirket kurdu ve bu şirket üzerinden yapmaya başladılar. Bek Mimarlık o dönemlerde kuruldu ve otelin yükleniciliğini aldılar. H.B Buca Belediyesi’nde meclis üyesiydi o zamanlarda problem çıktı bu sebeple karşı çıkmıştım. Normal yolla ortaklıktan ayıramayınca ben darp ettiler. Dosya şu an yargıtay incelemesinde, henüz kesinleşmedi. Rüşvete konu villalarda bu yolla verildi. İstek Müh. Yaptığı inşaatlarda projeye uygun olmayan durumlar vardı. Dublex olmayan dairler dublex gösteriliyordu. Eksiklere rağmen oturma raporu verildi. Menderes’te yaptığımız daire eksik yapıldığı halde oturma raporları verildi. Rüşvete konu olan villalar bu şirketten verildi. İş karşılığı alındığıyla ilgili duyumlar aldım. Böyle bir şey yok. İş yapan kişinin sigorta açması ve sözleşme yapması lazım. Villa verildiği bu sebeple bir takım yasal olmayan şeylerin görmezden gelindiğini duydum. Belediye şirkete oturma ruhsatı veriliyor. Otelle ilgili belediyede ne gibi aykırılıklar yapıldığını bilmiyorum. Benim imzam taklit edildi, bu sahte imzanın rüşvet sayesinde olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

İDDİALARIN KAYALAR İLE ALAKASI YOK

İddiaların Kayalar’ın seçilme tarihinden öncesine ait olduğunu aktaran Murat Aydın, “2018 Kasımda aranızda kavga çıkmasından öncesini anlatıyorsunuz. Sayın Kayalar Mart 2019 yılında seçildi. Açık bir husumetle karşımızdaki tanık bir önceki belediye başkanını suçluyor. Bunun da bu davayla alakası yok. Sanığın husumete dayalı iddiaları vardır ve bu iddiaların tümü Mart 2019 tarihinden öncesine ait. Biz de bu iddialar üzerinden suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

HUSUMETLİ TANIK EVRAKTA SAHTECİLİKTEN YARGILANDI

A.B, “M.A çeşitli aralıklarla hakkımızda suç duyurusunda bulunuyor. Her defasında da dava açılmıyor. Bek Mimarlığın ilk işi otel inşaatı değil. Kendisinin hakkında sahtecilik suçundan davası vardır” dedi.

Duruşma, 10 Kasım 13.30 tarihine ertelendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası