Ege Postası
Geri

MHP’li Koç’tan çarpıcı açıklamalar: Evler yıkılıyorsa suçlusu belediyeler

MHP 25. Dönem İzmir Milletvekili Murat Koç, İzmir’in depreme hazırlıklı olmadığını dile getirdi. Geçtiğimiz yıl 11 ilde etkili olan ve binlerce evin yıkıldığı depremlerin ardından müteahhitlerin günah keçisi seçildiğini ileri sürdü. Koç, suçun yerel yönetimlerin ve yapı denetim şirketlerinin olduğunu söyledi.
MHP’li Koç’tan çarpıcı açıklamalar: Evler yıkılıyorsa suçlusu belediyeler
Haberler / Yerel Politika
20 Ekim 2023 Cuma 16:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- MHP 25. Dönem İzmir Milletvekili Murat Koç, TR35 TV’de yayınlanan Canan Beyazkaya ile Beyaz Masa programına konuk oldu.

İZMİR’İN EKONOMİSİ GERİLEDİ

İzmir’deki hizmetleri değerlendiren Murat Koç, “İzmir’in eskiden ekonomisi çok iyiydi. İzmir’in ekonomisi Türkiye genelinde 2. sıradaydı, şu an 41. sırada.  Şehirde ekonomiye kazandıracak ortamların sağlanmaması. Pazarlar oluşturulmadı, tarım geriledi, ihracatı kaptırdık. Alsancak’taki limanda sıkıntı yaşandı ve ihracat başka şehirlere kaydı ve İzmir’in ekonomisi geriledi. Bunun sebebi gerekli yatırımların yapılmaması ve ortamların yapılmaması. Biz en büyük ihracatı tarıma dayalı yan sanayiden yapıyorduk. İzmir’in en büyük kayıplarından biri de fuar. O fuar İzmir’in ekonomisini ayakta tutuyordu. Fuar bir haftaya inince dışarıdan gelmemeye başladılar. İzmir’in ana problemi ulaşımdır. İzmir’in trafiği sıkışıyor. Çok acil ikinci çevre yolu yapılmalı” dedi.

‘BELEDİYELER DEVLETLE İŞBİRLİĞİ YAPMALI’

İzmir’in depreme dayanıklılığına ilişkin açıklamalarda bulunan Koç, “Bizim şehirleşme planları yapılırken devlet ve yerel yönetimler geç kalıyor. Büyükşehirlerde gecekondulaşma var. Yerel yönetimlerin devletle iş birliği yapması gerekiyor. Bizim 11 şehrimiz yerle bir oldu. Büyük bir can kaybı ve ekonomi maliyeti var. Asıl sıkıntı iş birliği yapılmaması. Bir an önce yerel yönetimler ve devlet vatandaşların evlerini dönüştürmeli. Fay hatlarının üzerinden bir an önce çıkmalıyız. Türkiye’de orman vasfını yitirmiş alanlar, bakanlığa devredildi. Bir an önce buralarda çalışmalar yapılsın. O alanların zeminleri sağlamdır. Buralarda zemin etütleri yapılarak, dönüşümleri yapmalı ve fay hatları üzerinden şehirler taşınmalı” dedi.

SUÇLU BELEDİYE

Bilinçli bir şehirleşme olmadığına dikkat çeken Murat Koç, “ Burada rant var. Bu ranta yerel yönetimlerin ve bakanlıkların dur demesi lazım. Binaların yıkılmasında asıl suçlu belediyedir . Bu proje belediye onayından geçiyor. Yapı denetimi, belediyesi neden denetlemedi? Bir bina yıkılınca yapı denetim nerede diye sormuyorlar, müteahhit soruyorlar. Müteahhit her dakika şantiyede olamaz” diye konuştu.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası