Ege Postası
Geri

AK Partili Başdaş, Başkan Batur’un 4,5 yılını değerlendirdi: 10 gömlek büyük geldi

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un 4,5 yılını değerlendirdi. Batur’u eleştiri yağmuruna tutan Başdaş, “Konak Abdül Batur’a 10 gömlek fazla geldi. Soyer ile Batur’un çekişmesi Konak’ı geriye götürdü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu her yerde söylüyordu. Aralarındaki çekişmeden dolayı Soyer’de 4,5 yıldır Konak’a zulüm yapıyor” dedi.
AK Partili Başdaş, Başkan Batur’un 4,5 yılını değerlendirdi: 10 gömlek büyük geldi
Haberler / Yerel Politika
23 Ekim 2023 Pazartesi 11:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 4,5 yılını değerlendirmişti. AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş ise bugün İzmir basınıyla bir araya gelerek, Konak’ta yerel hizmetlerin değerlendirmesini yaparken Başkan Batur’u eleştiri yağmuruna tuttu. 

“KONAK 25 YIL KAYBETTİ”

Konak’ın 25 yıl kaybettiğini iddia eden Mehmet Sait Bşadaş, “Konak halkı 2019 yerel seçimlerde Abdül Batur’a başkanlık görevini verdi bize de muhalefet görevini verdi. Biz 1 hafta sonra Abdül Batur’u ziyaret ettik ve ona Konak halkı yararına yapılacak her projeye tam destek vereceğimizin sözünü verdik. İzmir’de yüzde 9’0a yakın oy birliğiyle proje geçiren bir konak var. Üzülerek söylüyorum ki, Konak sadece 5 yıl değil 25 yıl kaybetti” dedi. 

“KONAK BATUR’A 10 GÖMLEK FAZLA” 

Konak’ın sorunlarını hatırlatan AK Partili Başdaş, “Ben seçildiği yıl hiç muhalefet yapmadım, destek oldum. 1 yıl sonra şunu söyledim, Konak Abdül Batur’a 10 gömlek fazla geldi. Soyer ile Batur’un  çekişmesi Konak’ı geriye götürdü. İzBB adayı olduğunu her yerde söylüyordu. Aralarındaki çekişmeden dolayı Soyer’de 4,5 yıldır Konak’a zulüm yapıyor. Abdül Batur, burası Büyükşehir’e ait diyor. Büyükşehir CHP’ye ait bir belediye. Ege mahallesini sorduk, haberim yok dedi. Ege mahallesinde vatandaşlar evlerinden olacaktı, ipotek gelmişti. Biz batura gittik söyledik, orası Büyükşehir’in dedi. Konak’ın en önemli bölgesi Yeşildere’yi soruyoruz, büyükşehirde diyor.Protokol caddesinden geçerken Konak’ın ne halde olduğu görülüyor. Her gün yüzlerce kişi Kemeraltı’ndan geçiyor, ‘burayı çöz, esnaf vatandaş perişan’ diyoruz, Büyükşehir’in diyor” ifadelerine yer verdi. 

“DÖNÜŞÜM DİYE TUTTURDU, DÖNÜŞTÜREMEDİ” 

Batur’un 4,5 yıl değerlendirme toplantısında anlattığı hizmetleri yalanlayan Başdaş, “En son Abdül Batur 4,5 yılı değerlendirdi, Konaklılar acaba başka ilçede mi yaşıyoruz diye sormuşlardır. 4,5 yıldır Konak halkını kandırıyor, yalan söylüyor. Sonra açıklamaları izledim ve hayrete düştüm. Basın mensuplarının önünde söylediklerini mecliste yalanladı. 4,5 yıldır kentsel dönüşüm diyor, Konakta 4,5 yıldır kentsel dönüşümle ilgili bir şey yok. Belediyenin yapması gereken imar planlarını yapıyor ama uygulamıyor. Amaç hizmet değil bir daha aday olmak. 4,5 yıldır konak belediyesi kentsel dönüşümle ilgili herhangi bir başvuruda bulunmamış. Her değerlendirme toplantısında başlıyoruz diyor. Ben 4 yıl önce Batur buraya zaman geçirmeye geldi dedim. 4,5 yıldır kentsel dönüşüm diye tutturdu bir türlü dönüştüremedi. Bizi davet etti ve Gültepe’nin kentsel dönüşümünü yaptım dedi. Sinevizyon gösterimi yaptı. Ben çıkıp, imar planları Gültepe’de uygulanamaz dedim. Gültepe’deki muhtarlar, kanaat önderleri tamam derse ben de kabul edeceğimi söyledim. Muhtarlar toplantıya giderken bizi aradı ve haber verdi. Vatandaşlar soru sorunca, Batur yılların tecrübesiyle vatandaşlara istediğini veriyor. Muhtarlar çıktıktan sonra yanımıza geldi, her şey tamam dedi. Biz imkanı olmadığını söyledik. Onlar da koskoca Belediye Başkanı yalan mı söyleyecek dediler. Ben onları meclise davet ettim. Muhtar kardeşlerimize verdiğimiz soruları meclis üyelerimize verdik. Meclis üyelerimiz sorunca, doğruları söyledi. Biz komisyonlarda olmayacağını söyledik, mecliste de şerh koyduk. Gültepeliler bu planları 30 yıldır bekliyor, AK Parti buna karşı demesinler diye şerh koyarak evet dedik. 4,5 yıldır Konaklılar kentsel dönüşüm için Narlıdere’den gönderildim diyor” dedi. 

“SOSYAL YARDIMLAR ERİDİ” 

Sosyal yardımların düştüğünü ileri süren Başdaş, “Batur, faaliyetlerini anlatırken “Bana bu dönemi nasıl tanımlarsınız diye sorarsanız, yatırım değil sosyal belediyecilik derim” gibi iddialı bir cümle kuruyor.  Dört buçuk yılda sosyal yardımlaşmaya ayrılan bütçenin 70 milyon TL olduğunu söyleyen Batur’u belediyenin kendi belgeleri yalanlıyor. Sosyal yardımlaşmaya ayrılan bütçe 16 milyon TL’dir. 2014-2019 arasında sosyal yardım bütçesi yüzde 2,2 iken sayın Batur zamanında yüzde 0,5’e düşmüştür. Nereden nereye?  Görevdeki son yılında ise Batur, bu hizmete bütçede yüzde 0,1’lik bir pay ayırmıştır.  Sosyal belediyecilik bu mudur sayın Batur? Bu nasıl sosyal belediyecilik?  Batur’un söylediği “sosyal belediyeciliği” Konak halkının vicdanına bırakıyoruz. Bir konu daha var ki bu da sayın Batur’un sosyal yardımlar konusunda ne denli ciddi olduğunu ortaya koyuyor! Batur, 4 Ekim’de yaptığı açıklamada bin haneye sıcak yemek ulaştırdıklarını söylüyor.  Sayın Batur, beş gün sonra kendisini tekzip ediyor. “Dilim sürçtü, 400 haneye ulaştırıyoruz” diyor. Söylediği 400 hane de gerçeği yansıtmıyor ama Batur’u fazla üzmüyoruz” diye konuştu. 

“SIĞINMA EVİ DE CEMEVİ DE HAYAL” 

Ferahlı Cemevi’ninin unutulduğunu dile getiren Başdaş, “Başkan Batur’un sıkılmadan Konak halkının önüne ısıtıp ısıtıp getirdiği bir başka konu da Ferahlı Cemevi. Dört buçuk yıldır her basın açıklamasında Ferahlı Cemevi’nden söz ediyor. 2020 yılından beri her fırsatta bunu kendisine sorduk. Ama bir türlü adım atılmadı. Demek ki Ferahlı Mahallesi’nde Cemevi bu dönemde yalan olacak.  Konaklılar adına sormak istediğimiz bir diğer konu da kadın sığınma evi. Daha önce Malatya’nın bir ilçesine Sema Pekdaş başkanlığı zamanında bir sığınma evi yaptık. Konak’ın da ihtiyacı olduğu üzere bir sığınma evi yapılması öngörüldü. Sayın Batur, dört yıl boyunca sığınma evinden söz etti. Basın açıklamasında da dile getirdi. Ancak belediye meclisinde parası olmadığını söyledi. Anlaşılan o ki Cemevi örneğinde olduğu gibi sığınma evi de hayal olacak” dedi. 

Başdaş açıklamasının devamında, merkezi hükümet desteğiyle Konak’a yapılan hizmetleri anlattı. Başdaş açıklamasında, “Batur’un basit kurnazlıklarla sahiplendiği ama aslında onun dönemine ait olmayan hizmetlere de bakalım. Sancar Maruflu Bilim Merkezi Hakan Tartan zamanında oluşturulan bir alanda sadece isim değişikliği yapılarak açıldı. Beştepeler Sosyal Tesisi ve Pazaryeri önceki dönemde başlamış ve büyük ölçüde bitirilmiş bir projeydi. Zaten bir önceki dönemden  bu projenin bütçesini bırakılmıştı. Konak Gösteri Sanatları Merkezi, bilinen adıyla SANATHANE’de bir önceki dönemde kamulaştırılmış bir alandı. Sadece içindeki düzenlemeleri belediye yaptı. Konak Engelsiz Yaşam Köyü İZKA ve Burhan Özfatura Otizm Vakfı desteğiyle başarılmış bir projedir” ifadelerine yer verdi. 

“TECRÜBE KURNAZLIĞI”

Başdaş açıklamasının devamında, “Toros Sosyal Tesisi ve pazaryeri’de bir önceki dönem zamanında yüzde 90 tamamlanmıştı. Parası da kasadaydı.  Aynı şekilde Gültepe Spor Tesisi de bir önceki dönemde yüzde 90’a yakını tamamlanmış bir çalışmaydı.  Roman Kültür Merkezi’ni Valilik yaptı. Bir önceki dönem  zamanında başladı. Sayın Batur, bu projeyi de sahipleniyor.  Çakaloğlu Hanı’nı her fırsatta dile getiren Batur’un söz ettiği bu tarihi alanla ilgili çalışma hala sonlanmış değil. Kırım Tatar Türkleri Anı Evi yine bir önceki zamanda valilik desteğiyle başlayan bir proje.  İkizevler Nermin Abadan Unat Semt Evi yine önceki dönemde yüzde 80’i tamamlanarak devralınmıştı. Sadece açılışı yapıldı.  İzmir Milli Kütüphane Karataş Şubesi semt merkeziyken İzmir Milli Kütüphane Vakfı işbirliğiyle yapıldı. Zaten var olan bir semt merkezine kütüphaneden kitapların taşınması söz konusu. Konak Sosyal Destek Merkezi Kızılay’ın desteğiyle yapıldı. Alışveriş kartı, giysi ve erzak dağıtımı desteği veren bu merkezdeki hizmetler Kızılay desteğiyle yapılıyor. Başkan Batur, 800 bin adet erzak paketi dağıttığını söyledi. Ancak, bu konuda da herhalde dili sürçtü.  Sayın Batur, bunun gibi büyük ölçüde tamamlanmış  projeleri kendi bitirmiş gibi gösteriyor. Biz buna da siyasette “tecrübe kurnazlığı” diyebiliriz” dedi. 

KEDİ EVİ İÇİN KUTLADI 

Kedi evi projesi için Batur’u kutlayan Mehmet Sait Başdaş, “Peki sayın Batur, hiçbir iş yapmadı mı? Dedik ya, bir proje var. Konak Belediyesi dört buçuk yılda kendi projesi olarak sadece Kedi Evi’ni yaptı. Bunun için de Sayın Batur’u kutluyoruz! Sayın Batur, biz söylemiştik, sizin aklınız Büyükşehir’de. Büyükşehir adaylığı sevdanız yüzünden Konak’ın beş yılını yediniz. Konak 25 yıl geriye gitti. Konak’tan 30 bine yakın insan sizin başkanlığınız döneminde göç etti.  Konak’ta koku çok. Konak günden güne metruk bir yaşam yerine dönüyor. Sanki Konak çok büyük hizmet almış gibi davranıyorsunuz. Doğrusu bu rahatlığı anlayamıyoruz.Dört buçuk yıl önce söyledim.  Sayın Batur, buraya zaman geçirmek için geldi. Beş yılı tamamlayıp, hiçbir şey yapmadan Büyükşehir’e aday olmak isteyecek, dedik. Hiçbir şey yapamayacak, dedik. Ve dediğimize de gelindi” diye konuştu. 

MERKEZİ HÜKÜMET NELER YAPTI? 

Merkezi hükümetin Konak’a hizmetlerini anlatan Başdaş, “Gelelim, Konak’a merkezi hükümetin yaptığı hizmetlere. Açıkçası Konak Belediyesi’nin metruk ve sahipsiz bıraktığı yerleri hükümetimiz yaşanılır hale getiriyor. 5 adet halı saha tesisi, yapımı biten 5, inşaatı devam eden 9, toplam 14 okul projesi, Damlacık Rekreasyon Alanı, İzmir Kültür-Sanat Fabrikası, 2 adet kapalı yüzme havuzu, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Dr. M. Muharrem Kasapoğlu Amatör Evi, Alsancak Gençlik Merkezi, Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu, İzmir İktisat Kongresi Merkezi, Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu, Ülkü ve Tuzcu Mahalleleri Sokak Sağlıklaştırma Çalışmaları, Güney Mahallesi Muhtar Evi yapıldı.  Bu hizmetler hacim ve yatırım olarak en görünür çalışmalar olduğu için sadece bunlara değindik. Görüldüğü üzere Konak’ın her bölgesine her semtine dokunmaya çalışan merkezi hükümetimizin yatırım programıyla karşı karşıyayız. Bu anlattıklarımızı Konak halkının da takdir edeceğini, yerel seçimlerde en doğru tavrı sandıkta ortaya koyacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İZMİR’ İN KALBİ KAYBEDİLDİ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ise açıklamasında “Batur göreve geldiğinde Konak’ın bütçesi 75  milyon dolardı bugün 100 milyon dolar bütçeyi onayladık. Son 3 yılda ciddi bir kur artışı yaşadık. Biz de bu hesaba cevap veriyoruz. Kullanılan bütçe dolar bazında düşmedi. Bir belediye başkanı borçsuz belediye bıraktı, Batur geldi 17 proje açıkladı ancak sadece 2 tanesini gerçekleştirdi. Bütçeyi doru yönetemediğinin açık göstergesi. Kentsel dönüşümde bir yerin planı olması oranın yapılacağı anlamına gelmiyor. Konak kentsel dönüşümde kan kaybetti. Ege mahallesinde vatandaşların evine ipotek geldi, başkanın haberi yoktu. Şu an gelinen noktada Ege mahallesinde roman vatandaşların evlerini simsarlar topluyor. Yeşildere’nin planları 2000 yılında bitmiş. O günlerde o planı yapanlar Yeşildere’yi mahvetmişler. Siz bu planları revize etmek yerine EXPO hayaliyle yola çıkıp kamulaştırma yapıyorsunuz. O mahallede yaşam koşulları zaten kötü, bir Konak Belediye Başkanı bunu sorgulamaz mı? Siz kendi ilçenizde bir arpa boyu yol alamazdınız. Gültepe’ye gelelim, biz o imar planlarına şartlı destek verdik. Bütçenizin çoğunu Gültepe’den alıyorsunuz, Gültepe’ye ne verdiniz? Gültepe halkından aldığınızın 10’da birini verseydiniz bugün bu eleştiriler yapılmazdı. Siz uygulanabilir plan yaparken etaplarınızı da yaparsınız. Daha yola çıkmadan planlamış olmanız gerekiyordu. Siz icraat koyan bir yapıysanız zaten çözersiniz. AK Parti’nin Konak’ta yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Konak’ın algıda merkezini kaybetti. Bir başkanınız çıktı İzmir’in kalbi Bayraklı dedi. Burada problem var. Kentin merkezinin neresi olduğu algısını yönetemiyorsunuz. Belediye Başkanı sıradan bir belediyecilik anlayışı yürütülmüştür. Arka sıralar dedikleri Konak’ı dışladılar” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası