Ege Postası
Geri

AK Partili Elitaş: Adayımız Cemil Çiçek

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Cemil Çiçek beyi tekrar Meclis başkanı olarak teklif edeceğiz.” dedi. Elitaş, Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmaları ile ilgili olarak, “Meclis başkanı iç tüzükte olmayan, sadece centilmenlik...
AK Partili Elitaş: Adayımız Cemil Çiçek
Haberler / Politika
28 Haziran 2013 Cuma 15:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Cemil Çiçek beyi tekrar Meclis başkanı olarak teklif edeceğiz.” dedi. Elitaş, Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmaları ile ilgili olarak, “Meclis başkanı iç tüzükte olmayan, sadece centilmenlik çerçevesinde bir uzlaşma komisyonunun da kıyamete kadar devam edeceği konusunda bir karar vermez diye tahmin ediyorum.” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elişat, Meclis’te gazetecilerin sorularını cevapladı. Cemil Çiçek’in, Meclis başkanı olarak tekrar teklif edileceğini kaydeden Elitaş, “Diğer siyasi partiler de Cemil Çiçek’e oylarını ilk turda verirlerse ilk turda seçilebilir. En kötü ihtimalle 3. turda seçilebilir. Sayın Çiçek, 2 yıllık başkanlığı döneminde uygun işler yaptı.” dedi. AK Parti’nin bugün 5 grup başkanvekili, 2 meclis başkanvekili, 15 grup yönetim kurulu üyesi, 6 katip üye, 2 idari amiri, 5 disiplin kurulu, 2 grup denetçisi seçeceğini hatırlatan Elitaş, “Toplam 35 civarında bir seçim olacak.” şeklinde konuştu.

ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONU

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun görev süresi ile ilgili bir soruya karşılık Elitaş, şunları dile getirdi: “Anayasa Uzlaşma Komisyonu, 2 yılı aşkın süredir çalışıyor. Bu sürede bunu hala yapamadıysa, siyasi partilerin ev ödevlerini doğru dürüst yapmadıkları anlamına gelebilir. Zaman geçirmek için vakit öldürmek için uzlaşma komisyonları toplanmaz. Hatta siyasi partiler ilanihaye Anayasa Uzlaşma Komisyonu olsun gibi bir tavır sergiliyor. Bu da bir ürün çıkmasına fırsat verecek bir durum değildir. Anayasa Uzlaşma Komisyonu, 31 Aralık 2012 tarihine kadar kendisine biçtiği süreyi Mart 2013 tarihine kadar revize etti, Nisan 2013 ikinci revize oldu, en son revize ise bu yasama yılının bitim tarihi ve muhtemelen 5 veya 6 Temmuz tarihine kadar Anayasa Uzlaşma Komisyonu net bir raporunu vermek zorunda. Aksi halde Meclis Başkanlığı gayri resmi sürekli bir komisyon halinde değerlendirmeyecektir diye ümit ediyoruz.”

AK Parti’nin, konuyla ilgili tavrını daha önce de ortaya koyduğunu kaydeden Elitaş, “Meclis başkanı da herhalde iç tüzükte olmayan, sadece centilmenlik çerçevesinde bir uzlaşma komisyonunun da kıyamete kadar devam edeceği konusunda bir karar vermez diye tahmin ediyorum.” ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası