Ege Postası
Geri

AK Partili Fazla'ya Selvitopu'ndan jet yanıt

Ocak ayının son meclis toplantısını gerçekleştiren Karabağlar Belediyesi’nde yaşanan tartışmalar güne damga vurdu. Başkan Selvitopu 'hodri meydan' dedi
AK Partili Fazla'ya Selvitopu'ndan jet yanıt
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Ocak 2016 Cuma 20:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK / HABER SERVİSİ - Belediyenin 2014 yılına ait denetim komisyonu raporuyla ilgili flaş iddialarda bulunan ve yargıya gideceğini duyuran AK Parti Meclis Üyesi Azad Fazla’ya Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’ndan sert yanıt geldi. Fazla’nın belediye ve şahsıyla ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıklayan Başkan Selvitopu muhalefete “Hodri meydan” diyerek, “Bizim alnımız ak. Eğer yolsuzluk yapıldığını iddia eden varsa buyursun savcılığa gitsin.  Bu ülkede kimin hangi dosyaları nasıl kapattığını herkes biliyor” dedi. Diğer yandan, oturumda ilçede müftülük tarafından yapılması planlanan yeni cami projesiyle ilgili imar planı değişikliği talebi de polemiğe yol açtı.

SELVİTOPU’NDAN HODRİ MEYDAN
Meclis toplantısında AK Parti’li Azad Fazla’nın geçtiğimiz yıl ait denetim komisyonu raporuyla ilgili olarak gündeme getirdiği iddialara sert yanıt veren ve bir açıklama yapan Başkan Muhittin Selvitopu, “Bunlar benim şahsımı ilgilendiren iddialar. Denetim raporlarının gizlendiği söylenmiş. Bizim alnımız ak. Şeffafız ve açığız. Hiçbir şeyi gizleme gibi bir derdimiz yok. Belediyenin her türlü hesabı, kitabı herkese açık. Hiçbir zaman denetimden çekinmeyiz. Hiçbir şeyi gizleme derdimiz de olmaz. Asla yolsuzluk olan bir konuyu kapatmak gibi bir derdim yok. Her zaman üzerine giderim. Komisyon raporu burada. 5 tane de imza var ama bahsedilen iddialar bu raporda yok. Denetim komisyonu raporunda böyle bir şey yok. Varsa iddianız savcılığa gidin. Buraya imza atıp, sonra da gidip başka şeyler var diyerek iddiada bulunmayın. Gidin şikayet edin. İkide bir kamuoyuna çıkıp yalan yanlış bilgi vermek doğru değildir. Bu raporda iddia edilen hiçbir husus yok. Bu durum ahlaklı da değildir. Kamuoyunun bilgisine sunuyorum. İsteyen istediği yere gider. Korkusu olanları biliyoruz, bu ülkede hangi dosyaların nasıl kapatıldığını biliyoruz. Kimse bize laf söylemeye kalkmasın. Buyurun hodri meydan…” dedi.
 


SÖZ KAVGASI
Selvitopu’nun AK Parti’li Fazla’nın iddialarına verdiği yanıt salonda gerilime yol açarken, AK Parti’li ve CHP’li meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı. AK Parti’li üyelerin “Demokrasiden bahsediyorsunuz, yolsuzluğu örtmeyin” şeklindeki sözlerine CHP sıralarından “Yolsuzluğu örtenler belli” yanıtı gelirken, sözlü atışma bir süre daha sürdü. Toplantının sonunda söz almak isteyen AK Parti’li Azad Fazla ile bu talebine izin vermeyen Başkan Selvitopu arasında bir süre “söz kavgası” yaşandı.


 
BAŞKAN’DAN DETAYLI AÇIKLAMA
Başkan Selvitopu yaptığı açıklamada ayrıca söz konusu iddialardın ve belediyenin 2013 yılındaki mal alımlarını içerdiğini, yani geçtiğimiz döneme ait olduğunu belirterek, “Bizim hiçbir şeyimiz gizli saklı değildir. Raporda suçlama yok, sadece şerh koyulmuş. Aslolan bu rapordur. Burada, raporlarda bu yok. Olmayan bir şeyle ilgili nasıl suç duyurusunda bulunayım. Varsa bir iddianız gidin kendiniz savcılığa suç duyurusunda bulunun. Belediyenin zan altında bırakılması doğru değil” şeklinde tepki gösterdi.  
 
MECLİSTE CAMİ POLEMİĞİ
Öte yandan, meclis toplantısında Vatan Mahallesi’nde Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait arazide yapılması planlanan cami ve dini tesis projesiyle ilgili imar planı değişikliği talebi de tartışmaya yol açtı. Söz konusu proje için istenen imar planı değişikliği ve yoğunluk artışı talebi meclisten kabul görmezken, AK Parti’li üyelerin oylarına karşın CHP’li meclis üyelerin oyçokluğu ile imar değişikliği reddedildi. AK Parti grubu adına söz alan Bünyamin Demir ise, ilçenin ihtiyacı olan söz konusu talebe karşı çıkılmasına tepki gösterdi ve “Karabağlar’da tarihi bir gün yaşıyoruz. Ya camiye hayır diyen bir meclis olarak, ya da güzel bir esere evet demiş bir meclis olarak tarihe geçeceğiz. Ret gerekçesi olarak üst ölçekli planlara uyumsuzluk gösterilmiş. Bu meclise yazık. İnanç özgürlüğüne sahip insanlarımız gidecek camiye ihtiyaç duyuyor. İzmir’de bu anlamda ciddi bir ihtiyaç var. Çağdaş demokrasilerde bu sıkıntılar artık hızla çözülüyor. Hükümetimiz cemevleri ile ilgili de önemli çalışmaların altına imza atıyor” dedi.


 
SELVİTOPU TEPKİ GÖSTERDİ: CHP CAMİYE KARŞI DEĞİL
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Muhittin Selvitopu ise, “Burada tartışılan konu dini tesis yapılıp yapılmaması değil. Buna hiçbir engel yok. Buraya cami de, müftülük de, aşevi de yapılabilir. Burada tartışılan konu inşaat emsalinin iki katına çıkartılıp çıkartılmaması konusudur. Yani yoğunluk artışı. Burada CHP grubu dini tesise karşıdır algısı yaratılmasına asla izin vermeyiz. CHP camiye karşı diye bir şey yok. Mevcut emsali ile oraya cami de yapılabilir. Demokrasiye inanıyorsak burada yerelin aldığı kararlara saygı duymak zorundayız. Bu meclis demokratik bir meclistir. Yerelle ilgili alınan tüm kararlar meclise aittir ve buna gereken saygı gösterilmesi gerekir. Bakanlık burada yetkiyi alır, gerekli imar değişikliğini yapar. Talep ettikleri zaman biz de oradaki arsamızı müftülüğe devredeceğiz. Karşı çıkmamız mümkün değil. Bahçelievler’e mevcut camiye ilave bir cami daha yapıldı. O zaman birçok sıkıntı yaşarsınız demiştim. Dini tesislerin ferah mekanlar olması lazım. Mekan olarak huzur olması lazım. Yoğun yapılırsa iyi olmaz. Bunlara özen gösterilmeli. Bu tesisin ne projesini gördük ne de başka bir şeyini. Tesis yapılacak ve emsal artış talebi geldi. Bu hali ile de yapılabilir hiçbir hukuksal engel yok. Talep karşımıza geldiğinde gereken sürat ve özeni göstereceğiz” dedi.
 
CHP RET GEREKÇELERİNİ AÇIKLADI
İmar değişikliğinin teknik detayları ve itiraz gerekçeleri hakkında detaylı teknik bilgi veren CHP Grup Başkanvekili Levent Yıldır ise, “Camiye karşı çıkıldığı haddini aşan bir konuşmadır. Partimizin inançlar konusunda nasıl bir yaklaşımda olduğu belli. Burası bir hukuk devleti, yasalar ve yönetmelikler çerçevesinde çalışıyoruz. Merkezi idarenin tahsis ettiği birim gerekli işlevlerle alanı donatabilecektir” dedi ve yoğunluk artışı, yaya ve trafiğe olumsuz etkileri, mevcut yönetmeliklere aykırılıklar içerdiği, üst ölçekli planlara uyumsuz olduğu gibi sebepler ile imar planı değişikliğine karşı çıktıklarını ve planların aynı kalması gerektiğine dikkat çekti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası