Ege Postası
Geri

AK Partili Hızal’dan Örnekköy çıkışı: 'Buna demir ve beton hırsızlığı derler'

Örnekköy konutlarının, malzeme eksikliği nedeniyle mühürlenmesinin ardından kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. AK Parti Grupbaşkanvekili konuya ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesine “ Buna demir hırsızlığı” diyerek tepki gösterdi. Hızal, “İzmir Büyükşehir Belediyesi demir hırsızı ve beton hırsızı damgası yedi. 150 yıllık İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geldiği nokta… Beton eksikliğinden demir eksikliğinden o inşaat mühürlenecek… Buna demir ve beton hırsızlığı derler” dedi.
AK Partili Hızal’dan Örnekköy çıkışı: 'Buna demir ve beton hırsızlığı derler'
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Haziran 2023 Pazartesi 20:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu Kültürpark’da yer alan Meclis Salonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu başkanlığında gerçekleşti.

Meclis oturumu Gençlik Belediyesi’nin, kısa sunumu ile başladı.

Meclisin gündemine ise Örenkköy konutları damga vurdu. Örnekköy halk konutları mecliste tartışmalara neden oldu. AK Parti Grubundan Özgür Hızal, “Yakın zamanda İzmir’de skandala imza atıldı. Bugüne kadar bu kürsüden yaptığımız en hassas konuşmayı yapacağım. Çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi, 150 yıllık tarihindeki tek skandala imza attı. İZBETON’un kentsel dönüşüm yapması için işin yapılabilmesinin önünü açmak için oy birliği verdiğimizi ama kafamızda soru işaretleri olduğunu söylemiştik” eleştirilerde bulunurken CHP Grubu adına cevap veren Gamze Gül Çamur, “100 yılının skandalını mı ortaya çıkarmışlar. Olayı bu kadar manipüle ederek İzmir Büyükşehir Belediyesini küçük düşürücü bir şekilde, beton hırsızlığıyla itham ederken insanın birazcık da çevresine ve dünyayı iyi bakması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

AK PARTİLİ HIZAL'DAN CHP'Lİ ASLANOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINA TEPKİ!

Oturum öncesi kısa süreli tartışma yaşanan mecliste Şenol Aslanoğlu’nun açıklamaları üzerinden tartışma yaşandı. Tartışma CHP Grup Başkanvekili ve AK Parti Grup başkanvekili arasında yaşandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun “Seçim İzmir’de yapılsaydı, seçimi Kılıçdaroğlu alırdı” söylemleri seçmeni kentli ve kırsal olarak ayırmasına tepki gösterdi. Hızal, “Biz hiçbir zaman seçmene kırsal veya kentli ayrımı yapmadık. Dolaysıyla burada kentli seçmen demokrasi yolunda, kırdaki seçmen 500 TL’ye tema etti ifadesi çok doğru değil. Seçim sadece İzmir’de yapılsaydı, biz kazanırdık söylemi 81 İle 900 küsür ilçemize ve köylerimize yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Önümüzde bir yerel seçim var. Bu seçimde, yine demokratik bir yarış yapılacak, yine siyasiler olarak bizler vatandaşın karşısında çıkacağız. Kim vatandaş nezlinde  kendini doğru anlatabilirse vatandaşın iradesi doğrultusunda bir karar verilecek. Burada İzmir meclis üyesi olarak burada İzmir in ve İzmirlilerin sorunlarını konuşup sorunlarını ortadan kaldırıp meclis olarak bir irade koymamız gerekiyor” dedi.

AYDIN: BU KONUŞMA HIZAL’A YAKIŞMADI

Söz alarak AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’a cevap veren CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Sayın Hızal'ın söylem ve tavrına, ne söylemem gerekiyor diye düşünüyorum, bulamıyorum. Bulduğum sözler bu meclise, kendisine, bana hiç yakışmaz. Nezaketle seçim sonuçlarını değerlendirmeye çalışıyorum ama burada doğru olmayan bir şeyi söylemek,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, burada kimseye yargılanacaksanız demedi. Soyer’in burada bunu söylüyor gibi söylemek genel başkanımızın sözlerini değiştirip burada söylemek hiç yakışık almıyor. Sayın il başkanımızın söylemlerini buraya taşımak hiç yakışık almıyor. Çok açık söylüyorum, burada nezaketle anlatmaya çalışıyoruz. Bu konuşma tarzını Hızal a yakıştıramadım” diye konuştu.

HIZAL: BANA NEZAKET DERSİ VERMESİ MANİDARDIR

Aydın’ın söylemlerine yanıt veren Hızal, “Ben siyasi bir eleştiri ortaya koydum. Biz siyasetçiyiz seçim değerlendirmesi ortaya koyduk. Seçim değerlendirmesinde bu siyasi eleştirilerimizi ortaya koyarız. Sayın başkanın Tunç Soyer’in benim de belediye başkanım olduğunu söyleyerek, ama farklı siyasi partilerde siyaset yapmamız bu münasebeti ile kendimiz eleştirmek gayet doğrudur. Ama beni nezaketsizlik noktasında eleştirmeye çalışan sayın hatip bugün Türkiye Cumhuriyetinde 27 buçuk milyon oy almış Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına nezaketsizliği göstermiş birinin bana nezaket dersi vermesi manidardır” dedi.

ÖZUSLU: BENCE BU KADAR YETER

Tartışmaların ardından konuşan Özuslu, Seçim sonuçlarını herkes kendi kurularında, kendi yetkili organlarında değerlendirecektir. Meclisimizde de bu yapılabilir. Meclislin açılışında bir nezaket söylemi olarak genel olarak seçme suretle demokrasi olgunlukla geçtiğimiz seçimi tebrik etmesi sonuncu söz vermiştik bence bu kadar yeter. Her seçim sonucu değerlendirmeye açıktır. Burada bu seçimi değerlendirecek olgunlukta her partide değerlendirecek arkadaşlarımız var” şeklinde konuştu.

HIZAL: BU AYIP CHP GRUBUNA YETER

Gündem dışı konuşmalarda ise Örnekköy konutları tartışma konusu oldu. Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Grup başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediyesine beton ve demir hırsızları diyerek

“Bir şehirde kentsel dönüşüm yapılmasının çok nedeni var. Ama İzmir gibi bir şehirde kentsel dönüşüm yapıyorsunuz temel nedeni depremdir.  İzmir Büyükşehir Belediyesi10 yılı aşkın süredir kentsel dönüşüm çalışmaları içinde, detay vermeyeceğim… Hızlandırılması noktasında çaba sarf etmeniz gerektiğini söylüyoruz. Yakın zamanda İzmir’de skandala imza atıldı. Bugüne kadar bu kürsüden yaptığımız en hassas konuşmayı yapacağım. Çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi, 150 yıllık tarihindeki tek skandala imza attı. İZBETON’un kentsel dönüşüm yapması için işin yapılabilmesinin önünü açmak için oy birliği verdiğimizi ama kafamızda soru işaretleri olduğunu söylemiştik. Biz yetkiyi verdikten hemen sonra birilerinin apar topar kooperatif kurarak o işleri nasıl aldığı hala muamma. Ve o kooperatiflerin hangi kişilere bu inşaatların yapılması için işleri hangi niyetle verdiği muamma.

Biz o sözleşmenin tarafımıza verilmesini talep ettik, Sayın Başkan ise bize verileceğini nezaket ile söyledi. Ne oldu? O sözleşme bize verilmedi. Ve ben bu kürsüden bir şeyler saklandığını söyledim. Ve ne oldu İzmir Büyükşehir Belediyesi demir hırsızı ve beton hırsızı damgası yedi. 150 yıllık İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geldiği nokta… Beton eksikliğinden demir eksikliğinden o inşaat mühürlenecek… Buna demir ve beton hırsızlığı derler. Bu olay bir milletvekilimizin tweet atmasıyla ortaya çıktı. Bugüne kadar bir açıklama yapıldı mı? Yapılmadı. İzBB’nin kentsel dönüşüm inşaatı başka bir belediye tarafından mühürlendi.

Bir iletişim kazası olduğuna yönelik açıklama yapıldı. Sayın Başkan, düşünebiliyor musunuz? Kamunun yaptırdığı bir inşaat…İletişim eksikliğine bakıyoruz, mühendisler gitmiş kontrol etmiş, uyarıya rağmen denetimler devam ederken bir bakmışlar beton mikserleri geliyor ve beton döküyor. Bu İzBB’nin bürokrasi ile ilgili değil laf söylemeyeceğim ama başka bir yere söyleyeceğim. Bu işi yapan kişi ya da kişiler bu gücü bu cüreti nereden buluyor? Bir konuşmamda Gaziemir’deki kentsel dönüşüm ile ilgili teknik eleştiri yapmıştık. Sözde temel olan bölgede inşaatta problem olduğunu söyledim, zemin ile alakalıydı… Peki, ne oldu? Bu işi verdiğimiz şirketin o dönemin genel müdürü bürokratlara baskı yaptı. İşte bu cüret oradan geldi. Bir takım CHP’li siyasetçiler arkaya alındığında bu cüret ortaya koyuyor. Eğer Tunç Soyer, eleştirilerimizi göz ardı etmeyip gereğini yapsa bu yaşanmasaydı. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ayıbı ile karşı karşıyayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi demir hırsızı damgası yedi. O yetkiyi kötü kullanan kişiler bugün kendi siyasi ikballeri için İzBB’nin kurumsal yapısını, İZBETON’u da kullanıyor. Bu ayıp CHP Grubu’na yeter” dedi.

ÇAMUR: BİZ BUNU ÖRTMEYE ÇALIŞMADIK

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Grupsözcüsü Gamze Gül Çamur, “ 21 yıldır yönettiklerini ve yöneteceklerini iddia eden tarafın bu olgunlukta bu mütevazide olması gerekirdi. CHP grubu olarak meclisimiz başladığında da seçim değerlendirmemizde, hiçbir tahrik hiçbir olumsuz konuşma yapmadan seçimi değerlendirdik. Ancak AK Parti Grup başkanvekili daha meclis başlamadan olanca hıncıyla olumsuz bir konuşmayla meclisi buna şartlandırdı. Ummadığımız ve beklemediğimiz şekilde bir provakatif bir eylem ile karşılaştık. Öncelikle seçimi kazandıklarını ifade eden arkadaşlarına raht olmalarını hatırlatmak istedim. Burada seçimi kaybetmenin verdiği bir gerginlik olur dimi o bizlerde var dimi. Seçim oldu bitti herkes kendi değerlendirmesini yapacaktır. İkinci konuya gelecek olursak neymiş skandal? Skandal neymiş, AK Parti Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın ortaya çıkardığı bir konumuymuş? Yoksa zaten bir konu varmış ama ortaya çıkarılmış. Veyahut birileri bir şeyleri biliyormuş, gizliyormuş da büyük başarı ve becerileriyle 100 yılının skandalını mı ortaya çıkarmışlar. Olayı bu kadar manipüle ederek İzmir Büyükşehir Belediyesini küçük düşürücü bir şekilde, beton hırsızlığıyla itam ederken insanın birazcık da çevresine ve dünyayı iyi bakması gerektiğini düşünüyorum. Kendi belediyemiz olduğu halde bu konuda muhalif bir gruptan çok eleştiriler almamıza rağmen böyle bir durumda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bürokratlarımıza buna sahip çıkan Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Biz bunu örtmeye çalışmadık. Bu zaten gerekli tedbirler alınsın diye mühürleme işlemi yapılmıştı. Bu mühürleme işlemi olduktan sonra siz haberdar oldunuz” dedi.

"SKANDAL DİYE NEYİ KONUŞUYORUZ?"

Konuyla ilgili iddialara açıklık getiren CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın  “Skandal diye neyi konuşuyoruz?  ‘Sürekli kontrol edilsin’ diyorsunuz, sürekli kontrol ettiğimiz için zaten eksikliği buluyoruz. İzBB’ye ‘çaldınız’ demek sizi küçültür bizi değil. İzBB bu yaptığı tespiti o kadar ince ayrıntılı yapıyor ki, bir sütundaki bir kolondaki aykırılığı bile tespit edip başında duruyor. Olay şöyle oluyor; kontrolör arkadaşım gidiyor, ‘bu eksik, tamamlayın’ diyor gidiyor, ‘tamam’ diyorlar, tamamlandığını kontrolör arkadaşım görmeden üstüne beton döküyorlar. Ancak siz provokasyon yaparak, polemik yaparak muhalefet yapmayı marifet sanıyorsanız kendinize yaraşanı yapıyorsunuz. İzBB’ye ‘demir çalıyorsunuz’ iddianızı aynen size iade ederim. Bu ülkede kimin hırsızlık yaptığını herkes bilir. Burada önemli olan; kurum bu hatayı örtbas mı etmiş gereğini yapmayı mı seçmiş? İzBB gereğini yapmış. Diyorsunuz ki ‘Milletvekilimiz ortaya çıkardı’, arkadaşlar tutanak tarihi 24 Mayıs… O tarihte haberiniz var mıydı? Milletvekilinizin haberi var mıydı? Sabaha kadar bağır. Sana yakışmaz diyorum ama devam ediyorsun, demek ki sana yakışanı yapıyorsun. Yalanınızı yüzünüze vurdum diye bağırıyorsun. Agresifliğin sebebi; yaptıklarınızın yalan ve iftira olması!Hatalı imalatla ilgili tespiti İzBB yapıyor. Mühürleme işlemini yapması için İzBB, Karşıyaka Belediyesi’ne yazı yazıyor. Söz konusu 300 metrekarelik imalatın yapılmasını talep ediyor. ‘Kamu zararı ne olacak?’ dendi, imalatı hatalı yapan öder” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası