Ege Postası
Geri

AK Partili Hotar'dan asırlık çınarlarla ilgili sevindiren açıklama

AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, İzmir'in Bayındır İlçesi Arıkbaşı Mahallesi'nde 92 kilometrelik Torbalı-Kiraz Duble Yol Projesi kapsamında revize edilecek Çırpı Kavşağı'ndaki aralarında dört asırlık çınarlarında bulunduğu ağaçların kesilmeyeceğini söyledi. Hotar, kavşağın daraltılıp, 10 ağacın taşınmasıyla sorunun çözüleceğini belirtti. AK Partili Hotar'dan sevindiren açıklama
AK Partili Hotar'dan asırlık çınarlarla ilgili sevindiren açıklama
Haberler / Yerel Politika
16 Ocak 2016 Cumartesi 11:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayındır İlçesi'nin Arıkbaşı Mahallesi'ndeki yol genişletme çalışmaları, aralarında 4 asırlık olanlarında bulunduğu çınar ağaçların kesilmesini gündeme getirdi. Yaklaşık 2 yıldır gündemde olan konu hakkında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar'dan açıklama geldi. Konuyla ilgili açıklama yapmak için İzmir'e gelen Hotar, İzmir-Aydın Otobanı Torbalı gişelerinde, AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, AK Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık ve partililer karşıladı. 



"2 YILLIK ÇALIŞMANIN SONUCU"
Hotar, buradan beraberindekilerle Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden ve 92 kilometrelik Torbalı-Kiraz Duble Yol Projesi kapsamında Torbalı-Bayındır Karayolu güzergahının 14'üncü kilometresindeki Çırpı Kavşağı revize çalışmalarının yapılacağı bölgeye geçti. Hotar burada yaptığı açıklamada, "92 kilometrelik duble yol projesi kapsamında bölgedeki asırlık ağaçların kesilmesi ve taşınamaması durumu sözkonusuydu. Yöre halkının müracaatı ve ilgililere yapılan talep üzerine 2 yıl önce çalışma başlatıldı. 400 yıllık iki çınar ağacı ve 60 yıllık çam ağaçlarını koruyup, kurtaracak bir çalışmaya imza atıldı" dedi.

"10 AĞAÇ TAŞINACAK"
Konuşmasında ana muhalefet partisi CHP'ye de yüklenen Hotar, "CHP'li belediyeler ve CHP anlayışı, Gaziemir'de yapılan fuar kapsamında yüzlerce ağacın kesilmesini görmezden gelirkin, güya buradaki ağaçları korumak için eylem yaptılar. Ağaçların kesilmeme kararı, 1 ay önce yapılan hareketin sonucunda değil 2 yıllık bir çalışmanın sonucudur. Kavşağın daraltılmasına karar verildi. Bu sayede ağaçlar kurtulmuş oldu. Bölgedeki ağaçlardan sadece 10 tanesi taşınacak" dedi. 

"ARIKBAŞI'NA TREN İSTASYONU"
Ağaçların kesilmeyecek olması nedeniyle teşekkür eden Arıkbaşı Mahalle Muhtarı Abidin Atıcıer'in Çırpı Kavşağı'na sinyalizasyon isteğine de olumlu yanıt veren Hotar, "Işıklandırma, sinyalizasyon ve parklı bir peyzaj yapılacak. Ayrıca Arıkbaşı'na bir de tren istasyonu inşa edeceğiz" dedi.

Arıkbaşı'ndaki kavşak düzenlemesinde ağaçların kesilmemesi için buradaki işletmelerden birinin sahibi öncülüğünde 10 bin imza toplanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası