Ege Postası
Geri

Mahkeme Kemalpaşa ile ilgili kararını verdi!

Yargıya taşınan CHP Kemalpaşa İlçe Kongresi ile ilgili mahkeme kararını verdi. Mahkeme, ‘görevsizlik’ kararı aldı. Mahkeme aldığı kararla Coşkun’un itiraz davasını görev yönünden reddetmiş oldu. İl başkanlığı da mahkemeye sunduğu savunmada mahkemenin görevine yönelik itirazda bulunarak davanın görev yönünden reddini talep etmişti. Yargıya taşınan Kemalpaşa kongresi ile ilgili flaş gelişme
Mahkeme Kemalpaşa ile ilgili kararını verdi!
Haberler / Yerel Politika
14 Ocak 2016 Perşembe 17:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ-  CHP Kemalpaşa’da 5 Aralık’ta gerçekleşen ilçe kongresinde mevcut ilçe başkanı Ulviye Üreten ile emekli astsubay Ramazan Coşkun yarıştı, seçimi 30 ay farkla Üreten’in listesi kazandı. Coşkun, blok listeyle yapılan seçimde Üreten’in listesi ile kongrede yaşanan bazı hususların tüzüğe ve siyasi partililer kanununa aykırı olduğunu iddiasıyla hem seçim kuruluna hem de il başkanlığına itirazda bulundu. Coşkun kendi listesinin kazanmış sayılmasını talep etti. Seçim kurulu ve il başkanlığında itirazı reddedilen Coşkun kongreyi yargıya taşıdı.

"İL BAŞKANLIĞI MAHKEMEYE SAVUNMA VERDİ"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

İPTAL İSTEDİ
Kemalpaşa Sulh Hukuk Hakimliği'ne başvuran Coşkun, verdiği dava dilekçesinde kongrede siyasi partiler kanunu ve CHP tüzüğünün ihlal edildiğini öne sürdü. Coşkun, Üreten’in listesindeki yönetim kurulu asil üyelerinin, il kongre delegelerinin soyadına göre alfabetik sıralama kuralına uyulmadığı, il kongre delegeleri ile yedek yönetim kurulu bölümünde cinsiyet ve gençlik kotasına uyulmadığı, divan tutanağının imzalanmadığı, son iki olağan kongre (2012-2015) arası hesap incelemelerinin yapılmadığı, kongrede raporun okunmadığı ve bu dönemin ibra edilmediği gerekçelerini sıralayarak mahkemeden kongrenin iptalini istedi.

İL BAŞKANLIĞI SAVUNMA VERDİ
Karar aşamasına gelen mahkemeye il başkanlığı savunma verdi. Davada davalı durumundaki İl Başkanlığı adına İl Başkanı Alaattin Yüksel imzasıyla 12/01/2016 tarihinde mahkemeye savunma sunuldu.

GÖREVSİZLİK KARARI ÇIKTI
Mahkeme ise bugün kararını verdi. Ege Postası’nın edindiği bilgiye göre mahkeme ‘görevsizlik’ kararı aldı. Alınan karar davacı Ramazan Coşkun’a tebliğ edildi.  Mahkeme, aldığı kararla Coşkun’un itiraz davasını görev yönünden reddetmiş oldu.
 Mahkemenin gerekçeli kararının kendisine ulaşmasının ardından Coşkun'un davayı bir üst mahkemeye taşıyacağı öğrenildi. 
 

İL GÖREV YÖNÜNDEN REDDİNİ TALEP ETMİŞTİ
İl Başkanlığı, savunmada mahkemenin görevine yönelik itirazda bulunarak davanın görev yönünden reddini talep etmişti. İl başkanlığı siyasi partilerin kongre ve tüzükleri ile ilgili itiraz ve davalarda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Anayasa Mahkemesi'nin görevli ve yetkili olduğuna vurgu yapmış, konuyla benzerlik taşıyan Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2003 yılında aldığı görevsizlik kararı ve buna ilişkin Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin 2005 yılındaki onanma ilamı mahkemeye sunulmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası