Ege Postası
Geri

AK Partili Kalfaoğlu'ndan kentsel dönüşüm çıkışı: Bucalıların haklarına tecavüz edildi

AK Parti Buca Belediyesi Başkan Aday Adayı Hakan Kalfaoğlu, Buca'nın kentsel dönüşüm sorununu vurguladı. Kalfaoğlu açıklamasında, " Buca Belediyesi en son 2011 yılında Çaldıran mahallesinde kentsel dönüşüm yapacağını iddia etti. Aradan 10 yıl geçti hiçbir şey yapılmadı. Şu anki yönetim de Çaldıran Mahallesi'ne bizlerin ısrarıyla el attı. Burada kentsel dönüşümü gerçekleştirmeye çalıştılar ancak kentsel dönüşüm projesiyle vatandaşların haklarına tecavüz ettiklerini gördük. Burada 350 tane tapusuz ve hakkı resmiyette olmayan  vatandaş vardı. Bu insanlar göz ardı edildi. Arsası ve tapusu olan insanların haklarına da girildi" dedi.
AK Partili Kalfaoğlu'ndan kentsel dönüşüm çıkışı: Bucalıların haklarına tecavüz edildi
Haberler / Yerel Politika
27 Kasım 2023 Pazartesi 17:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- AK Parti Buca Belediyesi Başkan Aday Adayı Hakan Kalfaoğlu, TR35 TV'de Canan Beyazkaya ile Seçime Doğru programında önemli açıklamalarda  bulundu. 

"30 BİN ÜYE KAZANDIRDIM"

AK Parti Buca İlçe Başkanlığı dönemini değerlediren Hakan Kalfaoğlu, "2020 yılında AK Parti Buca İlçe Başkanlığı görevime başladım. Bu görevden önce 7 yıl boyunca Buca ilçe teşkilatında ilçe başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Son 10 yıldır aktif bir şekilde siyasete devam ediyorum. 3 yıllık ilçe başkanlığı dönemimde Buca'da siyaset ve teşkilat anlamında ilklere imza attık. Buca AK Parti'ye 30 bin üye kazandırdım. Bu bir rekordur. Bizim yaptığımız bu çalışmayı ne CHP ne HDP ne İYİ Parti yapamadı. Pandemi döneminde vatanadaşlarımızın kapılarını çaldık ve eksikliklerini giderdik. El ele Buca sloganlarıyla çok güzel işlere imza attık. Deprem bölgesine ilk yardım tırlarını ulaştıran ekipte bizler olduk. İlçe Başkanlığı görevimizi 3 yılın sonunda Belediye Başkan aday adaylığı niyetiyle bıraktım" ifadelerine yer verdi. 

BUCA'YA 8 MİLYARLIK YATIRIM 

Buca'ya yapılan yatırımlardan bahseden Kalfaoğlu, "Biz kamu yatırımları anlamında Buca'nın rekorunu kırdık. Buca'ya 3 yıl içerisinde 8 milyar liralık kamu yatırımının gelmesine vesile oldum. Buca'nın yanayan yarası olan Buca Cezaevi'nin kaldırılmasına da vesile olduk. Seyfi Demirsoy Hastanesi'nin yapılmasına destek olduk. Yeni Hükümet Konağı bitmek üzere ve seçimlerden önce açılacak. Berlin Duvarı dediğimiz duvarı yıktık. 60'a yakın yeni okulumuzu da Buca'mıza kazandırdık. Anlatacak çok şey var. Buca'mıza bir çok hizmette bulunduk. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" ifadelerini kullandı. 

STK'LARA YER TAHSİSİ 

STK'ların yer sorununa dikkat çeken AK Partili Kalfaoğlu, "Biz Buca'nın bütün sorunlarına vakıfız. STK'larımızla belediye başkanı olduktan sonra ilişkimizi güçlendireğiz Yer tahisis yapacağız, maddi manevi yanlarında olacağız. Falliyetlerine de en başta biz gideceğiz. Demokrasi Meydanı'nın oradaki pazar yeri atıl durumda. Bu pazar yerininn üst katında STK'lara yönelik alan yaratacağız ve ücretsiz ofis tesis edeceğiz. STK başkanları belediyenin destek vermediğini bize söylediler, bizim belediyeyi almamızı bekliyorlar" dedi. 

TEMAYÜL'DE TAM DESTEK 

AK Parti'nin temayül yoklamasını değerlendiren Kalfaoğlu, "Temayül yoklamamız çok güzel geçti. Benim son 3 yılda ortaya koyduğum başarılar görüldü. Ekip arkadaşlarımızın ve teşkilatımızın oyunu aldım ve takdir Genel Merkez'in olacak. Teşkilatı aile olarak görmek çok önemli" ifadelerine yer verdi. 

"BUCALILARIN HAKLARINA TECAVÜZ" 

Buca'nın sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Kaldaoğlu, "Buca'nın 47 mahallesi var. Biz bu mahalleri karış karış geçtik. Bu mahalleler içerisinde en kötü durumda olan mahalle Çaldıran Mahallesi.. 50 sene önceki köy yolları gibi, altaypısı, suyu, elektriği yok. Ben şok oldum... Basına oradan bilgi verdik ve ortalığı ayapa kaldırdık. Bizim girişimlerimizden sonra Çaldıran'a 30 sene sonra hizmet geldi. Yolları asfaltlandı, altyapısı yapıldı. Çaldıran Mahallesi Büyükşehir ve ilçe belediyesi tarafından gözardı edilmiş. Biz oraya giderek insanlarımıza dokunduk. Buca Belediyesi en son 2011 yılında Çaldıran mahallesinde kentsel dönüşüm yapacağını iddia etti. Aradan 10 yıl geçti hiçbir şey yapılmadı. Şu anki yönetim de Çaldıran Mahallesi'ne bizlerin ısrarıyla el attı. Burada kentsel dönüşümü gerçekleştirmeye çalıştılar ancak kentsel dönüşüm projesiyle vatandaşların haklarına tecavüz ettiklerini gördük. Burada 350 tane tapusuz ve hakkı resmiyette olmayan  vatandaş vardı. Bu insanlar gözardı edildi. Arsası ve tapusu olan insanların haklarına da girildi. Biz kentsel dönüşümle mücadele eden bir dernek var. Biz de hukuki anlamda destek olduk ve Buca Belediyesi'nin hakka tecavüz eder şekilde uygulanmaya çalışılan kentsel dönüşümü askıya alınmış durumda. Biz belediye başkanı olunca kentsel dönüşümü Çaldıran'da başlayarak Buca'nın her bölgesine yayarak çözeceğiz. Seydah Mahallesi'de Çaldıra gibi sorunların yaşandığı bir mahalle. Bu mahallemizde kaçak sanayi sitesi durumunda. Yüzlerce firma var, yüzlerce imalathane var. Bunların altyapıları, elektrikleri, suları yok. İzmir'in göbeğinde ayrı bir zulüm ve rezillik var. Buca'nın hemen hemen her yerine dokunmamız gerekiyor" dedi. 

BUCA'YA PROJE YAĞMURU 

Projelerinden bahseden Kalfaoğlu, "Son 15 yıldır Buca'da iktidar aynı. Buca 15 yıldır değişmedi ve gelişmedi. Koca Buca'da 1 tane konferans salonu var. 400 kişilik bu salon Buca'ya hitap ediyor. Demokrasi Meydanı Buca'nın prokolü... 600 bin nüfuslu bir ilçe olan Buca'da tek meydan var. Bu meydan ismini darbeci generalden aldı. Benim girişimlerim sonucunda o isim meydandan kalktı ve Demokrasi Meydanı oldu. Maalesef Belediye Başkanı oraya taleba asmaktan imtina ediyor. Hemen yan taraftaki stad ile bu meydanı birleştireceğiz. Bu stadı belediyenin başka bir taşınmazı ile takas edeceğiz ve meydanı genişleteceğiz. Burası aynı zamanda depremlerde toplanma merkezi olacak." diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası