EGEPOSTASI - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İzmir’de toplu taşımayı kullanan vatandaşların günlük yaşamda karşılaştığı aksaklıkları örneklerle anlattı. Ulaşım sistemindeki yetersizliklerin binlerce insanın mağduriyetine yol açtığını belirten Kaya, küçük çözümlerle halledilebilecek sorunların ilgisizlik nedeniyle çözümsüz bırakıldığını vurguladı.
"Güneş açınca turnike çalışmıyor, İZBAN’da internet çekmiyor"
İzmirim Kart uygulamasındaki QR kod okuma sisteminin güneşli havalarda yetersiz kaldığını belirten Kaya, "Karekod uygulaması kağıt üzerinde güzel ama güneşli bir günde ekran parlayınca turnike cihazı kodu okuyamıyor. Vatandaş telefonu gölgesine saklamaya çalışırken tramvay kaçıyor, turnikede kalıyor" ifadelerini kullandı.
İZBAN alt geçitlerinde yaşanan internet erişim sorununa da değinen Kaya, "İstasyona iniyorsunuz, uygulamayı açacaksınız ama internet çekmiyor. Teknoloji var ancak sinyal yok" diyerek altyapı eksikliğine dikkat çekti.
"Para yükleme cihazı 200 lirayı kabul etmiyor"
Kart dolum otomatlarındaki banknot sınırlamalarını da eleştiren Mahmut Atilla Kaya, "Kartınıza para yükleyeceksiniz, cebinizde 200 lira var. Cihaz 'Ben sadece 50 ve 100 lira kabul ediyorum' diyor. Vatandaş istasyonda yolcu yolcu gezip para mı bozmaya çalışsın?" dedi.
"Küçük iyileştirmelerle çözülebilecek işler"
Söz konusu problemlerin dev bütçeler gerektirmediğini belirten Kaya, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
Bunlar milyonlarca liralık projeler değil; basit bir yazılım güncellemesi veya teknik iyileştirmeyle çözülebilecek işler. Modern bir şehirde bunları konuşuyor olmaktan üzüntü duyuyorum. Ancak belki birileri dert edinir de bu can sıkıcı problemleri çözer diye anlatıyorum. Çünkü belediyecilik bazen dev projeler yapmak değil, vatandaşın turnikede kalmasını önlemektir."