Ege Postası
Geri

AK Partili Kaya'dan CHP'ye 'millet bahçesi' tepkisi: Hangi akıl ne amaçladı?

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Kemalpaşa Çiniliköy mahallesinde bulunan Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin değiştirilmesi için verilen önergeye tepki gösterdi. Kaya sosyal medya hesabından yaptıüı açıklamasında, "İzmir'imizi üç dönem TBMM'de temsil eden, İzmir Milletvekili olarak yıllarca bakanlık yapan, yine İzmir Milletvekili olarak 65. Türkiye Hükümeti'ni kuran ve Başbakan olarak ülkemize hizmet veren Sayın Binali Yıldırım'ın adının söz konusu yere verilmesi, 2019 yılında, halen CHP'li Kemalpaşa Belediye Başkanı olarak görev yapan ve geçmişte AK Parti ve CHP Kemalpaşa Belediye Meclis Üyeliği de yapmış olan Sayın Mehmet Türkmen'in de oylarıyla gerçekleşmişti. Bunun arkasında hangi aklın olduğu ve neyin amaçlandığı kocaman bir soru işareti olarak ortada durmaktadır" dedi.
AK Partili Kaya'dan CHP'ye 'millet bahçesi' tepkisi: Hangi akıl ne amaçladı?
Haberler / Yerel Politika
2 Temmuz 2024 Salı 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Kemalpaşa Çiniliköy mahallesinde bulunan Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin değiştirilmesi AK Parti ve CHP kanadını karşı kaşıya getirdi. 

Kemalpaşa Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısında, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu’u Çiniliköy Mahallesi’nde bulunan Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurtuluşunun 50. yılı olması sebebiyle değiştirilerek, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in isminin verilmesi istendi. CHP'!nin önergesine AK Parti'den itiraz sesleri yükseldi. 

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya tartışmaya dahil olarak sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kaya, "Bunun arkasında hangi aklın olduğu ve neyin amaçlandığı kocaman bir soru işareti olarak ortada durmaktadır" dedi.

AK Partili Kaya'nın açıklamaları şu şekilde; 

"Kemalpaşa ilçemizde bulunan, daha önce bataklık olan bir bölge, AK Partili belediye döneminde yapılan çalışmalarla 550 bin metrekarelik bir millet bahçesine dönüştürülmüş, 2018 yılında da vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştı.

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın adı, kendisinin bir talebi olmaksızın, Kemalpaşa Belediye Meclisi'nin 2019 yılındaki kararıyla söz konusu alana verilmişti.

İzmir'imizi üç dönem TBMM'de temsil eden, İzmir Milletvekili olarak yıllarca bakanlık yapan, yine İzmir Milletvekili olarak 65. Türkiye Hükümeti'ni kuran ve Başbakan olarak ülkemize hizmet veren Sayın Binali Yıldırım'ın adının söz konusu yere verilmesi, 2019 yılında, halen CHP'li Kemalpaşa Belediye Başkanı olarak görev yapan ve geçmişte AK Parti ve CHP Kemalpaşa Belediye Meclis Üyeliği de yapmış olan Sayın Mehmet Türkmen'in de oylarıyla gerçekleşmişti.

Sayın Binali Yıldırım, ülkemize büyük hizmetleri geçmiş bir devlet adamıdır.

Ayrıca unutulmamalıdır ki, 15 Temmuz günü Türkiye'nin tarihte eşi görülmemiş, hain ve kanlı bir darbe girişimine maruz kaldığı anda ülkenin Başbakanı olarak darbeye direnen, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, milletiyle birlikte omuz omuza mücadele ederek FETÖ'cü alçaklara geçit vermeyen bir devlet adamı olarak tarihe geçmiştir.

15 Temmuz'un yıl dönümüne ramak kala, 15 Temmuz'daki FETÖ alçaklığına, hainliğe ve işgal girişimine karşı dik duran, eğilmeyen, bükülmeyen Başbakanımızın adını kaldırmaya kalkmak oldukça manidar ve düşündürücü olmuştur.

Bunun arkasında hangi aklın olduğu ve neyin amaçlandığı kocaman bir soru işareti olarak ortada durmaktadır.

Kemalpaşa Belediye Başkanı'nın ve Belediye Meclisi'nin üyelerinin, Kemalpaşa'ya hiçbir fayda sağlamayacak, aksine oldukça da tartışma yaratacak bir karardan uzak duracaklarını umuyorum."

 

Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin adının değiştirilmesine AK Parti’den tepki
 
AK Partili Kırkpınar’dan o önergeye tepki

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası