Ege Postası
Geri

AK Partili Öztekin'den 'borç' uyarısı: Doğru kullanılmadıysa zimmet çıkaracağım!

Buca Belediyesi’nin borçlarına dikkat çeken AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Adnan Öztekin, "Buca’nın 1,5 milyar borcu var. 31 Mart’ta Bucalı vatandaşlarım bana oy verirse, 4 Nisan’da bu paraların nereye gittiğini Ankara’dan gelen müfettişlerinin yaptığı araştırmalarla öğrenecek ve açıklayacağız. Doğru yere kullanılmayan paralar varsa isim isim açıklayacak ve zimmet çıkaracağım" dedi.
AK Partili Öztekin'den 'borç' uyarısı: Doğru kullanılmadıysa zimmet çıkaracağım!
Haberler / Yerel Politika
18 Mart 2024 Pazartesi 17:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Adnan Öztekin, TR35 TV’de yayınlanan Seçime doğru programına konuk oldu.

“ATATÜRK’ÜN HEMŞEHRİSİYİM”

Selanik göçmeni olduğunu aktaran Adnan Öztekin, “Ben Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşehrisiyim. Bununla da gurur duyuyorum. Atatürk, bayrak, cumhuriyet bizim kırmızı çizgimiz. Anneannem 12 yaşındayken Gazi Paşa onunla dans etmiş. En büyük övünç kaynağı. Ben cumhuriyetin okullarında okudum. Yaşamım devlet ve cumhuriyetin sayesinde. Devletten aldığım burslarla okudum. Çöp, asfalt, altyapı bunlar önemli ancak benim için belediyecilik bambaşka bir şey. Benim gibi bir öğrenciye küçücük bir dokunuş çok önemli ” ifadelerine yer verdi.

BUCA ‘SORUN’ YUMAĞI

Buca’nın sorunlarına dikkat çeken Öztekin, “Buca’nın ana caddeleri çukur içinde. Biz o deliklerden kaçmaya çalışırken kaza oluyor. Buca Belediyesi 2 yıl önce asfalt makinesi aldı ancak 2 yıldır o makineye elektrik çekemedikleri için çalışmıyor. Biz o şantiyeti doğru yere taşıyacağız ve asfaltımızı düzelteceğiz. Moto-kuryelere sözümüz var. Çöp toplama sıkıntısı var. 18 kamyon var ve bu kamyonlar yatıyor. Parçası olmadığı için yatıyor. 6-7 kamyon kiraladılar ve 47 mahallenin çöpünü toplamak için uğraşıyorlar. Mazotları da olmadığı için molozlar atılamıyor. Çok büyük sıkıntılar var. Cenazelere otobüs kaldırılamıyor. İkram arabaları da mazot yüzünden çalışmıyor. Altyapı belediyenin zorunlu işleri. Bunlar o işleri bile yapmadıkları için biz yol yapacağız’ diyerek seçimi kazanacağız. Bizim amacımız bu değil, bunlar zorunlu işler. Bizim çok güzel projelerimiz var” ifadelerine yer verdi.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

Şefaff belediyecilik vurgusu yapan AK Partili Öztekin, “Belediyenin kendi dijital ortamı var. İhalelerin hepsi oradan yayınlanacak. Bütün çalışanların listesini de göreceksiniz. Bankamatik memurlarının önüne geçeceğiz. Şeffaf bir şekilde yapacağız” ifadelerine yer verdi.

3 BOYUTLU METAVERSE

Projelerimiz önce halka soracağını vurgulayan Özetkin, “Buca’da 3 boyutlu Metaverse  yapacağız. Biz meydanı İzmir bahçesi yapacağız.  Halk beğenirse hayata geçireceğiz. Biz bunu yaptığımızda kimse, ‘keşke şunu yapsaydın’ demeyecek. Biz o alanı sinema salonunun, kütüphanenin olduğu kültür merkezi yapacağız. Bir köşesine bir engelli kampüsü yapmak istiyoruz. Büyük bir havuz, yürüme parkı ve altını da komple otopark yapmayı planlıyoruz. Projemiz var ancak biz bunu yine halka soracağız. Şirinyer Parkı için de projemiz var. Alt kısmı otopark olacak. Ortasında Pazar yeri, en üst katı da meydan yapacağız” ifadelerini vurguladı.

7 TANE BATTI-ÇIKTI

Buca’nın trafiğine ilişkin projesini açıklayan Adnan Özetkin, “Homeros’un üzerinde orman yolu var. O yolu trafiğe açacak ve Bornova otobanına bağlayacağız. Kuzey aksındaki trafik Bornova’ya bağlanacak. Nato kavaşından başlayarak hipodromun oralara battı çıktı yapacağız. Toplamda 7 tane battı-çıktı ile trafiği rahatlatacağız” diye konuştu.

2004’TEN BERİ HAYALİMİZ

Aquapark projesinden bahseden Öztekin, “Aquapark bizim 2004’ten beri hayalimiz olan proje. Yeri ve projesi hazır. Cemil Bey’in de yapmak istediği bir şeydi. Gençler en çok bu projeyi beğenmişti. Aquapark’ın açılışında da Türkiye’nin en iyi DJlerinden birinden söz aldım. Orada güzel bir performans gerçekleştireceğiz” dedi.

“ŞEHR-İ EMİN OLACAKSAM SAHİP ÇIKMALIYIM”

Her parka mutlaka bir kafeterya yapmak istiyorum. Anneler babalar çocuklarını parka getirdiklerinde o kafeteryalarda otursunlar. Oradaki kafeteryalarda oturanlar, o parkta kötü alışkanlıklara izin vermezler. Belediye başkanı olmak çok önemli. Bütün insanlar sana canlarını emanet ediyorlar. Ben de şehr-i emin olacaksam gençlere ve çocuklara sahip çıkmam lazım. Aş evi kuracağız. Muhtaç olan bütün vatandaşlarımızın evlerine 3 öğün sıcak yemek göndereceğiz” dedi.

“CHP’Lİ BELEDİYELER DEVLET BİLANÇO İSTEDİĞİNDE VERMİYOR”

Buca Belediyesi’nin borçlarına dikkat çeken Öztekin, “Benim için işin en kolay kısmı o. Siz dürüst bir şekilde devlete bilanço verdiğinizde sizin kredi almanız veya borçları ötelemeniz mümkün. Devlet bilanço istediğinde vermiyorlar. Bu sebeple kredi kuruluşlarından hiçbir şey alamıyorlar. Bunu en güzel Menemen Belediyesi yaptı. Bütün borçları 2 yılda ödedi. Buca’nın 1,5 milyar borcu var. 31 Mart’ta Bucalı vatandaşlarım bana oy verirse, 4 Nisan’da bu paraların nereye gittiğini Ankara’dan gelen müfettişlerinin yaptığı araştırmalarla öğrenecek ve açıklayacağız. Doğru yere kullanılmayan paralar varsa zimmet çıkarılacak ve geri alınacak. Doğru yere kullanılmışsa teşekkür edeceğim. Ancak kullanılmadıysa isim isim açıklayacağım ve zimmet çıkaracağım ” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası