Ege Postası
Geri

AK Partili Rıfat Sait “o” geceyi anlattı

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Ege Üniversitesi (EÜ) tarafından Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen konserde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ile yaşadığı tartışmasının nedenlerini anlattı. Sait, “CHP’li bir kişi çıkmış orada siyaset yapıyor. Benim yaptığı eleştiriler karşısında sessiz kalmam mümkün m? Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ı kaliteli bir insan sanırdım. Ona yazıklar olsun. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Oğuz Kavaklı'ya da yazıklar olsun. Meydanları boş bırakmayacağız. İstediklerini elde edemeyecekler” dedi.
AK Partili Rıfat Sait “o” geceyi anlattı
Haberler / Yerel Politika
11 Ocak 2014 Cumartesi 15:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR / (HABER SERVİSİ) - Çalışan Gazeteciler Günü için Ege Ünivesitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde basın konseri düzenledi. Konsere gazetecilerin yanı sırada siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. CHP Genel Başkan Yakup Akkaya’nın konser öncesi yaptığı konuşmasına davetine katılan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, tepki gösterdi. Bunun üzerine salondaki bazı davetliler Sait’i protesto etti.

"ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNDE TATSIZ OLAY" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


SESSİZ KALAMAZDIM


Yaşananları anlatan Sait, “CHP’li bir kişi oraya çıkmış doğru olmayan şeyler söylüyordu. Siyaset yapıyordu. Sessiz kalmam mümkün değildi. Eğer sesiz kalsaydım, onların dediklerini kabul etmiş olurdum. Rektör de rahatsız oldu. Konuşmasını uzattıkça uzattı. ‘durdurun’ dedim. Biz oraya konsere gittik. 10 kişi toplanmış, slogan atıyor. Oradaki gazeteciler aynı sloganı atabilir m? Bilinçli bir şey var. Programlanmış bir konu. Ben oraya siyaset yapmaya gitmedim. Zaten CHP’nin Genel Başkan Yardımcısının orada kürsüye çıkartılması çok yanlış. Bir konser var orada. Siyaset arenasına çevrildi” dedi.

BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ

Sait, konseri bilerek terk etmediğini belirterek, şunları söyledi:

“Orayı özellikle terk etmedim. Bundan sonra her yerde olacağım. Meydanları boşaltmayacağız. 15 kişi beni yuhladı diye çıkmama. Oradan çıksaydım, başarmış olurlardı. Bundan sonra oraları boş bırakmayacağız. Gazeteciler gününde CHP’li bir kişi kürsüye çıkıp geceyi mahvetti. Sen git, basın toplantısı düzenle. İnsanlar oraya toplanmış. Bir de bana söz hakkı da verilmesi lazım. CHP’li biri konuşuyorsa AK Partili vekile de konuşma hakkı var. Rektör bile konuşmadı. Provoke ettiler. Adamın yaptığına bakı? Ben davet edildiğim her yere gidiyorum. Bana, ‘Niye gidiyorsun’ diyorlar. Gitmezsek İzmirlilere nasıl kendimizi anlatacağız.10 Kasım Atatürk’ü anma programına katıldım. ‘Neden kravat takmadın’ dediler. Her şeyime bir kulp takmaya çalışıyorlar. Bu kadar olmaz kardeşim. 10 Kasım Atatürk’ü Anma törenine giden terk AK Parti milletvekili bendim. Orada da beni yuhladılar. Ben kravat takmayı sevmiyorum. Ben hepsinden daha çok Atatürkçüyüm. Hüzünlü olaylarda kravat takılmaz ki. Ben diyecek laf bulamıyorum. Meydanı boş bırakmayacağım”

YAZIKLAR OLSUN

Sait, konsere katılan Bornova Belediye başkanı Kamil Okyay Sındır’ı da eleştirerek, “Bornova Belediye Başkanına, Oğuzhan Kavaklıya yazıklar olsun. Yakışmadı. Konuşmasında tutuklu gazeteciler var diyor. Hangi gazeteci gazetecilik yaptığı için içerde yatıyo? Yazı, makale yazdığı için kim yatıyor. Adam gidip Ergenekon’a karışmışsa, suçluysa ne yapacağı? Ben bir şey yapmışım gibi gösteriyorlar. Orada bir kişi çıkıp siyaset yapıyorsa suçlu ben miyi? AK Parti’ye eleştiri yaparken benim sessiz kalmam mümkün m? Tamamının anlatsınlar. Olay nasıl gerçekleşti. Bana neden konuşma vermiyorlar'”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası