Ege Postası
Geri

AK Partili Roman adaydan Özel ve Purçu’ya salvo: 'Yuh yani, yazık çok ayıp'

Meclis'e girmeyi başaran CHP'li Roman Milletvekili Özcan Purçu’nun, AK Parti’den aday gösterilen 4 Roman vekil adayını sıralamasının ardından ‘O adayların hiçbirisi Romanca konuşamıyor. Ben orijinalim. Onlar çakma’ sözlerine ‘yuh yani’ çıkışını yapan AK Partili Roman Milletvekili Cemal Bekle, “Roman olmayı Romanca bilmekle eş değer tutuyorsa yuh yani… Yazık. Çok ayıp” dedi. AK Partili Roman adaydan Özel ve Purçu’ya salvo:
AK Partili Roman adaydan Özel ve Purçu’ya salvo: 'Yuh yani, yazık çok ayıp'
Haberler / Yerel Politika
21 Ekim 2015 Çarşamba 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti’nin Roman adayı Cemal Bekle, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun CHP Manisa İl Başkanlığı’na yaptığı ziyarette, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile birlikte AK Parti’nin Roman adayları üzerinden yaptığı eleştirilere yanıt verdi.

"CHP'Lİ PURÇU'DAN ORİJİNAL ÇIKIŞ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

CEVAP VERMEKTEN BİLE UTANIRIM
CHP İzmir Milletvekili Purçu’nun  ise Roman aday konusunda AK Parti’nin CHP’den kopya çektiğine yönelik sözlerini sert bir dille eleştiren Bekle, “Komik şeyler bunlar, cevap vermekten bile utanırım ben ayıp şeyler. Özcan bir Roman çocuğudur CHP’den adaydır ben AK Parti’den adayım. İkimizin de yüklendiği misyon farklıdır. Ben iktidarın adayıyım Özcan muhalefetin adayı. Ben iktidar partisinin getirilerini halkıma, temsil ettiğim zümreye anlatıyorum. İktidar partisinde olmamın avantajını getiririm Özcan da muhalefet partili olmanın durumunu yaşar. Özlük haklarıyla ilgili çalışma yapar. İki üç kişiye faydası olur bundan öteye gitmez” şeklinde konuştu.

ÇOK AYIP
AK Parti’nin Roman adaylarını ‘çakma’ olarak niteleyen Purçu’nun yaptığı açıklamalarla hakkında konuşan Bekle şunları söyledi: “Özcan’a saygı duyuyoruz. Bizim derdimiz Romanlarla ilgili sosyal, ekonomik, sorunlara çözüm üretmek eğitim sorunlarını çözmek Romanların toplumun sürekli ötekileştiren ve dahil edilmeyen bir grup olmasını engellemek. Yoksa bu konu sadece Romanca bilmek değil, bizim derdimiz ayrıştırmak değil, birleştirmek. Özcan henüz bunun farkına varamamış. Yoksa o da benim gibi Trakya’daki adayın da ne kadar Roman olduğunu, Kocaeli’de ki adayın da ne kadar roman olduğunu bilir. Roman olmayı Romanca bilmekle eş değer tutuyorsa yuh yani… Yazık. Çok ayıp. Biz Özcan’ı da çok iyi biliriz konuşmuyorsak ciddiye almadığımızdan değil, Roman çocuğu olduğundandır. Biz Özcan’ı da kucaklıyoruz. Sahip çıkarız iktidar partisiyiz.”

AK PARTİ OLMASAYDI…
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in “Özcan kardeşimizin bulunduğu aynı sıradan AK Parti'den aday var. O aday yakın çevresine 'Allah CHP'den razı olsun' diyormuş. 'CHP 5'inci sıradan Özcan'ı koydu ki AKP de bizim varlığımızı gördü. Bizi böyle değerlendirdi' diyormuş" sözleriyle ilgili konuşan Bekle, “Bunlar gerçekten artık bayatlamış şeyler bir daha dönüp dönüp konuşmak da istemiyorum. Biz bunun sadece bir ayağının siyaset olduğunu söyledik. AK Parti olmasaydı AK Parti’nin yaptığı açılım olmasaydı, Cumhurbaşkanımız bunları dile getirmeseydi, bu konularla ilgili bugüne kadar herhangi bir şey yapılacak değildi. İzmir’den 2011’de adaydım, 2008’de tüm Roman mahallelerinden açık ara çıkmamız bugün Özcan’ı karşımıza aday yapmıştır. Madem bu işte o kadar ciddilerdi. Özcan bana 2. sıradan aday olacağım dedi 2. bölgeden olacağım senin karşında aday olmayacak kadar saygılı bir adamım ben dedi. Hoş değildir dedi. 1. Bölgeden aday oldu. Bizi ilgilendirmeyen bir şey. Özcan’ı rakip olarak kabul etmediğimizi Özcan’ı da bağrımıza bastığımızı, Özcan’ın da bir Roman çocuğu olduğunu zaten söyledik” dedi.

PURÇU NE DEMİŞTİ'
Purçu “AKP, Türkiye'de 4 Roman milletvekili adayı koydu. İlk olarak benimle aynı bölgeden 5'inci sıraya bir Roman aday koydu. İstanbul'da 17'nci sıradan hiç seçilemeyecek bir sıradan milletvekili adayı koydu. Kocaeli'de bir tane, Edirne'de bir tane seçilemeyecek bir yerde koydu. Ama o adaylardan benim bir farkım var. Ben orijinal olanıyım. Onlar çakma. Yanlış anlaşılmasın. Ayrımcılığa karşıyız. Roman'ın nasıl belli olduğunu mahallelerine gittiğinde göreceksiniz. Mahalleye girince Romanca selam verir, Romanca konuşursun. O adayların hiçbirisi Romanca konuşamıyor. Böyle bir fark var" demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası