Ege Postası
Geri

AK Partili Şeboy'dan CHP'li Çam'a salvo: CHP'yi terk et, HDP'ye geç

AK Partili milletvekilleri, 22 Ağustos'ta yapılacak barış mitinginde CHP İzmir milletvekilleri Zeynep Altıok Akatlı, Tacettin Bayır ve Musa Çam'ın Barış Bloku'nda yer almasını eleştirmiş, AK Partili Cemil Şeboy da “Akan kanda HDP’ye oy verenlerin parmak izi var” sözleri dikkat çekmişti. Bu sözleri basın toplantısında değerlendiren CHP'li Musa Çam’ın "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den çok farkı yok" sözlerine yanıt geldi. Şeboy, “Musa Çam CHP'yi terk etsin HDP'ye geçsin. Ona o yakışır” dedi. AK Partili Şeboy'dan CHP'li Çam'a salvo
AK Partili Şeboy'dan CHP'li Çam'a salvo: CHP'yi terk et, HDP'ye geç
Haberler / Yerel Politika
13 Ağustos 2015 Perşembe 09:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve AK Parti’li milletvekillerinin, HDP ile “Barış Bloku”na destek veren CHP’li vekilleri sert ifadelerle eleştirmesinin yankıları sürüyor. Barış Bloku’na destek vereceklerini açıklayan CHP’li vekillerin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Musa Çam’ın AK Parti’li Şeboy’un sözlerine yaptığı göndermeye yanıt gecikmedi.
“CHP’Yİ TERK ETSİN HDP’YE GEÇSİN”
AK Parti İzmir Milletvekili Şeboy, CHP’li Musa Çam’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli benzetmesine sert çıktı. Yaptığı eleştirileri yineleyen Şeboy,  "CHP'yi terk etsin HDP'ye geçsin. HDP ile kola kola yürüyorsa polis, asker katilleriyle kol kola yürüyorsa HDP'ye geçsin, ona o yakışır. HDP eşittir PKK bu polisleri, bu askerleri kim öldürüyor, sivil insanları kim öldürüyo? Sen de ona destek olmuşsan senin de vebalin vardır” diye konuştu.
“BİR AYAĞI DAĞDA BİR AYAĞI PARLAMENTODA”
HDP’ye yönelik eleştirilerini de sürdüren Şeboy, “Seçmeni kandırıldı. Biz demokratik ortam içerisinde, parlamentoda politika yapacağız dedi. Bize oy verin, vermezseniz kan gövdeyi götürür dedi. İnsanları böyle korkuttu. 80 tane milletvekili parlamentoya geçti ama bu katı kuralların içerisinde siyaset yapmayı bıraktı. Tekrar bir ayağı parlamentoda bir ayağı dağda... Buna saygı duyulur m? Onlarla beraber kim yürüyorsa bu ülkenin düşmanıdır. Öyle şey mi olu? Sen asker öldür, polis öldür. İnsanları görevli diye çağır sonra vur. Bu kabul edilmesi mümkün değil” dedi.
“ASKERİN YANINDA OLACAĞINA…”
CHP’li vekil Çam’a seslenen Şeboy şunları söyledi: “Musa kardeşimiz de parti değiştirsin, ben onu eskiden beri tanırım belediye başkanıyken bizim sendika başkanıydı. Ben onu iyi tanırım o da beni gayet iyi tanır ama CHP'yi terk etsin, HDP'ye geçsin daha rahat politika yapar, daha iyi savunur o zaman oradaki PKK'yı. Askerin yanında olacağına maalesef askeri öldürenin yanında oluyor.”  
ŞEBOY NE DEMİŞTİ'
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıda konuşan Cemil Şeboy, "Bir ayağı parlamentoda olan ve bir ayağı dağda olan ve sonra barıştan söz eden HDP’yi anlarım ama onun yanında yer alan CHP vekillerini anlayamıyorum. Şu anda ölen askerlerimiz, sivil insanlarımız var.  Bu sivil insanların kanında hepsinin parmak izi vardır.  Hatta HDP’ye oy verenlerin de vardır. HDP kandırmıştır”  şeklinde konuşmuştu.
ÇAM NE SÖYLEMİŞTİ'
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den çok farkı yok. HDP Türkiye yasalarla kurulmuş legal, yasal, demokratik bir siyasi parti. 80 milletvekili ile temsil ediliyor. Bu siyasi parti oy oranını suçlu ve zanlı olarak ilan etmek ancak Cemil Şeboy’a yakışır” ifadelerini kullanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası