Ege Postası
Geri

AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e salvolar

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, katıldığı bir canlı yayında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi. Sürekli, "İzmir’de Tunç Soyer göreve geldikten sonra finansal yapı bozuldu. Borçluluk oranı çok yüksek. 12 milyarı geçti borcu. Devraldığında 3 milyara yaklaşıyordu borç. 111 noktada akıllı kavşak yapacağız, 3 battı çıktı yapacağız. İzmir trafiğini 100 günde rahatlatacağız' dediler. 3 yıl geçti, 1000 gün geçti, hiçbir şey yok" dedi.
AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e salvolar
Haberler / Yerel Politika
9 Mayıs 2022 Pazartesi 22:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, katıldığı bir canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilerde bulunan Sürekli, İzmir’in kent içi ulaşımında büyük sıkıntı yaşandığına değinerek, “'111 noktada akıllı kavşak yapacağız, 3 battı çıktı yapacağız. İzmir trafiğini 100 günde rahatlatacağız' dediler. 3 yıl geçti, 1000 gün geçti, hiçbir şey yok. Battı çıktıdan vazgeçtiler. Nerede yapacaklardı? Basmane, Alsancak, Karşıyaka İskele ve hakikaten trafiği rahatlatacaktı. Vazgeçtiler, neymiş maliyet fazlaymış Siz bunu öngöremediniz mi?” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR’İN BORCU 3 YILDA 12 MİLYAR TL’YE ÇIKTI”

Sürekli İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin finansal yapısının Tunç Soyer göreve geldikten sonra bozulduğunu ileri sürerek, “Vaat yaparken bol keseden atıyorsunuz, boş vaatler. Biz bu filmi Seferihisar'da 10 yıl seyrettik. Seferihisar Belediyesi iflas etti ve büyük bir borçla devretti. Seferihisar Belediyesi’nin çok büyük gayrimenkullerini sattı. Aynı alışkanlık İzmir’de devam ediyor. İzmir’de Tunç Soyer göreve geldikten sonra finansal yapı bozuldu. Borçluluk oranı çok yüksek. 12 milyarı geçti borcu. Devraldığında 3 milyara yaklaşıyordu borç. Bunun yanında da bine yakın gayrimenkul de satıldı. Büyük büyük gayrimenkuller de satılmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“KOKUDAN DURULACAK GİBİ DEĞİL”

Soyer’in seçim öncesi "3 yıl sonra ben Körfez’de yüzeceğim" vaadini hatırlatan Sürekli, “Şimdi sosyal medya çalkalanıyor yüzsün diye. Ben de birkaç açıklama yaptım. Baktım farkındalık tam oluşmuyor. Aldım sandalı, basın mensuplarımızı da davet ettik. Hep birlikte sandalla kirliliğin kaynağına gittik. Çoğu kişi geri döndü. Burunlarımızı sıkarak ilerledik. Kokudan durulacak gibi değil. Sandallar balçığa batıyor. Bunları söyledim, sandalla açıldık. Başkan gitti Gediz'e. Gediz'in doğduğu yere Gediz'in kirliliği dedi. Başkan ne arıyorsun orada, kirlilik burada dedik. Gediz körfezin dışına akıyor körfezi kirletmesi mümkün değil. Yüzecekti ya başkan. Güzelbahçe'de dalış yaptı. Bir aldatmaca biz yemedik. Şimdi hiç bahsetmiyor yüzmekten. ‘Yüzemez’ Girerse de sahilde kendisini bir ambulansın beklemesi lazım. Ancak ambulansla evine gidebilir” diye belirtti.

“İZMİR’DE YÜZDE 40’IN ÜSTÜNE ÇIKACAĞIZ”

2024 Yerel Seçimleri’nde İzmir’de Büyükşehir başta olmak üzere birçok belediyeyi Cumhur İttifakı’nın kazanacağı yönünde iddialı bir açıklama yapan Sürekli, “Ben oyların eridiği yorumuna hayret ediyorum. Bizim genel merkezimiz de anketler yapıyor. En son yüzde 41 dedi. Anketlerle alan ölçüşüyorsa o anket doğrudur. Dolar artışı ve elektrik faturaları döneminde yüzde 35, 20 Aralık kararlarından sonra da yüzde 41 dedi. Bu alana da aynen yansıdı. Son anket açıklanmadı ama ben yüzde 40'ın altına düşeceğini sanmıyorum. En kötü dönemde AK Parti'nin oyu yüzde 40 ise her şeyin pozitif olacağını öngörüyoruz. İzmir'de MHP ile yüzde 40'ın üstüne çıkacağız” dedi.

Sürekli, Soyer’e yönelik eleştirilerini şu sözlerle devam ettirdi:

“DEPREMZEDELER ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAK İSTİYORLAR”

“Depremin yaraları büyük ölçüde sarıldı, eksiklikler var. Vatandaşlarımızın talepleri üzerine çalışıyoruz. Başlangıçta yerel idareyle çok güzel bir birliktelik sergiledik. Ama depremin ilk sıcaklığı geçtikten birkaç ay sonra belediye bu iş siyasete çevirdi. Depremzedeler dernek kurdular o dernek üzerinden de siyaset yapmak istiyorlar. Biz buna müsaade etmiyoruz derneğin yönetimi de buna müsaade etmeme eğiliminde. 5 bin 74 konut yapılıyor. 26 Kasım 2021’de bir kısmı teslim edildi. Bir kısmı önümüzdeki aylarda telsim edilecek. Eylül sonu itibariyle hepsi bitecek. 

“KOOPERATİF MODELİ ABSÜRT BİR ŞEY”

Bunun dışında 20 yılda 20 bin konut yaptık. Büyükşehir kaç konut yaptı? Yerel idare, kentsel dönüşüm yetkisi bunlarda. Saysak 900’ü geçmez. Karabağlar’da Uzundere Yurdoğlu Mahallesi’nde 2011 yılında imzalanmış sözleşmeler var. Kemal Kılıçdaroğlu buraya geldiğinde vatandaş isyan etti ‘11 yıldır yapılmıyor’ dedi. Kılıçdaroğlu da ‘Hükümet yapsın’ dedi. Ben de basın toplantısı yaptım ve ‘Yetkiyi bize devredin biz yapalım’ dedim. Soyer de seçim yaklaştı ya, topu taca atmaya başladı. Yetkiyi bize vermediler. Şimdi kooperatif usulü enteresan bir model geliştirdiler. Kanunda, yönetmelikte yeri olmayan absürt bir şey... Vatandaşımızı oyalıyorlar. Bu konuda dezenformasyon ve suiistimal iddiaları var, bu konunun takipçisiyiz. 

“CUMHUR İTTİFAKI BELEDİYELERİNİ ENGELLİYORLAR”

Bunlar ‘Engelleniyoruz’ diyorlar ya, tamamen operasyonel bir cümle. Kendileri engelliyor. 6 tane Cumhur İttifakı belediyesini engelliyorlar. Kayyumu da engelliyorlar. Bergama'da muhteşem bir Millet Bahçesi projesi var. Belediye başkanımız stadyumu Millet Bahçesi yapıyor. Şehrin önünü açıyor ve nefes aldırıyor. Orada engellemeye gittiler, itiraz ettiler, dava açtılar ve yürütmeyi durdurdular. Vatandaşa dava açtırttılar. Tunç Soyer sadece Bergama’ya bu projeyi engellemek için 2 defa geldi. Kişi kendinden bilir işi, esas engelleyen Tunç Soyer. Kiraz'a hastane yapacağız, TOKİ konutlarıyla entegre bir proje var. Onu da engellediler. 

“BU NASIL BİR İKİ YÜZLÜLÜKTÜR?”

Çeşme Projesi İzmir’i ayağa kaldıracak bir proje. Bakanımız, odalar, STK’lar, sendikalarla ortak akılla işi yürütüyoruz. İZTO (İzmir Ticaret Odası), EBSO (Ege Bölgesi Sanayi Odası), Çeşme Belediyesi de var. Büyükşehir’le defalarca toplantı yapıldı. O sunumların içerisinde biz de yer aldık. Tunç Soyer ufak tefek çekinceler dışında itirazlarda bulunmadı. Çekinceleri de Bakanlık tarafından anında yerine getiriliyor. En son toplantıda ilettiği çekincelerini Bakanlık çalışırken gittiler dava açtılar. Bu projeyi yaptırmayacağız, miting yapacağız dediler. Bu nasıl bir iki yüzlülüktür? İçeride destekliyorsunuz, dışarıya çıkınca dava açıyorsunuz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası