Sürekli, Karşıyaka’da AK Parti ilçe Başkanlığını, sivil toplum kuruluşlarını, esnafı ve engelli vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
“Allah'ın topluma birer emaneti olarak kabul ettiğimiz engellilerimizi, toplumun diğer mensuplarıyla aynı derecede bu ülkenin sahibi olarak görüyor ve kabul ediyoruz. Ülkemizde engelli olmayan bir vatandaşımızın sahip olduğu tüm yasal hak ve özgürlükler neyse, bugün engelli vatandaşlarımızın sahip olduğu yasal hak ve özgürlükler de odur” şeklinde açıklamalarda bulunan Sürekli Ak Parti hükümetleri döneminde engelliler için yapılan çalışmaları şöyle açıkladı:
“2005 yılında ülkemizin ilk Engelliler Kanunu çıkarılmış, engelli vatandaşlarımızın işgücüne katılımını artırmaya yönelik yasal düzenlemeler yapılmış; kamuda iş imkânı sağlanan engelli memur sayısı 2002 yılında 5.777 iken, 2016 yılında bu rakam yaklaşık 50 bini aşmıştır. Kamu da engelli istihdam oranını yüzde 3’e çıkartıldı. 2002 yılında 2022 sayılı Kanun kapsamında engelli maaşı alan vatandaşlarımızın sayısı 262.378 iken bu rakam 2015 yılı sonunda 650.000'e ulaştı. Engelli ve yaşlı maaşı olarak ödenen tutar 2002 yılına oranla 10 kattan fazla oranında arttırıldı. 2010 yılında anayasanın 10. maddesinde yapılan değişiklikle "Engelli Pozitif Ayrımcılık" anayasal düzeyde güvence altına alındı. İlk defa bakıma muhtaç bütün engelliler bakım hizmeti kapsamına alındı, evde veya özel bakım merkezlerinde sunulan bakım hizmetinin ücretlerinin devletçe ödenmesi sağlandı. Engelliler ile ilgili özellikle yapmış olduğumuz çalışmalar engelli maaşlarındaki iyileştirmeler, daha önce 24 TL olan engelli maaşları şimdi engel oranına göre 400, 500, 600 TL’ye kadar çıkabiliyor. Evde bakım ihtiyacı olan engelli hastalarımız içinde bir asgari ücret oranında, yani şimdi bin 300 TL tutarında evde bakım ücreti veriliyor”