Ege Postası
Geri

AK Partili Sürekli'den kentsel dönüşüm sözü: 'İrade olmadan olmaz'

Uzun yıllardır göç, gecekondulaşma, çarpık yapılaşma, kaynak yetersizliği, hukuki sorunlar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan şehirleri, yaşanabilir ve marka şehirler haline getirme vizyonuyla ilerlediklerini ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, kentsel dönüşüm sürecinin halkın iradesiyle yapılabileceğini söyledi. AK Partili Sürekli'den kentsel dönüşüm sözü
AK Partili Sürekli'den kentsel dönüşüm sözü: 'İrade olmadan olmaz'
Haberler / Yerel Politika
22 Ekim 2015 Perşembe 10:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - 1 Kasım genel seçimlerine sayılı günler kala çalışma temposunu arttıran AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, vatandaşla buluşmaya devam ediyor. Daima sahada olması ve yoğun çalışmalarıyla dikkat çeken vekil adayı, ‘Kentsel Dönüşüm’ ün en çok konuşulduğu bölgelerden biri olan Bayraklı'ya ziyarette bulundu. Bayraklı Alparslan Mahallesi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nde vatandaş ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Sürekli, özellikle yerel seçim döneminde söz konusu olan kentsel dönüşüm sürecine değindi.



Vatandaşların en çok bu konuda sıkıntı yaşadığını vurgulayan Sürekli “Bugün kentsel dönüşüm sürecinin sıkça konuşulduğu bir bölgedeyiz. Aslına bakarsanız Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm konusunda yetki almasına rağmen bu süreci Bayraklı da başlatmadı. Bu nedenle bu sorun ve sorularla vatandaşta, bizlerde sürekli olarak karşı karşıya kalıyoruz. Vatandaşımız bu işi belediyenin eline bırakmayın diyor. Bizde diyoruz ki, Büyükşehir’in yetkisi dolmak üzere, artık yetki millette… Vatandaş parsel bazında müteahhitle gerekli araştırma ve anlaşmaları yapacak. Sonrasında bizler o çerçeveyi çizecek, gerekli hibeleri ve imar planlama konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı’yla görüşerek bu konuyu çözeceğiz. En önemlisi de bu çalışmalar kesinlikle bu bölgede yaşayan vatandaşın iradesine bakılarak yapılacaktır. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın” dedi.



ALT YAPI ŞART
Bayraklı ilçe mahallelerinde vatandaşla kucaklaşan ve davetlerini kırmayarak esnaf ile bir araya gelen vekil adayı, gezdiği mahallelerdeki sıkıntıları görerek kentsel dönüşüm konusuna yeniden değindi. Kentsel dönüşüm çalışmalarına kent estetiğini dikkate alarak hızlı bir şekilde ilerleyeceklerini söyleyen Sürekli, Rekabetçiliği ve Sosyal Uyumu Gözeten Kentsel Dönüşüm Öncelikli Dönüşüm Programı’nda bahsederek, bu sürecin işleyişi hakkında bilgi verdi. Sürekli yaptığı açıklamada; “Vatandaşımızın kentte huzurlu bir biçimde yaşayabilmesi güçlü bir kentsel alt yapıyla mümkündür. Kentsel dönüşüm sürecinde gerekli projelerimizi hazırladık, araştırmalarımızı yetkililer dahilinde yaptık. İmar değişiklikleri ile oluşan değer artışından kamunun pay almasını sağlayacak düzenlemelerimiz hazır.  Şehir merkezinde kalan Küçük Sanayi Siteleri için yeni düzenlemeler getiriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde bir Yapı Araştırma Merkezi kuruyor, yeni yapım teknikleri ve malzeme-ekipmanları geliştirdik. Yenilikçi ve çevreye duyarlı ürün ve çözümlerin uluslararası standartlarda yerli üretimini sağlamak için AR-GE ve yatırım desteklerini oluşturduk. Kentsel dönüşüm ve alt yapı için gerekli tüm uygulamalar ile vatandaşımızın kentteki refahını sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası