Ege Postası
Geri

Kürkçü, "Barış için oy kullanın"

HDP İzmir Milletvekili ve adayı Ertuğrul Kürkçü, seçmenlerden 1 kasım seçimlerinde barış ve hukuk devleti için oy kullanmalarını istedi.
Kürkçü,
Haberler / Yerel Politika
21 Ekim 2015 Çarşamba 16:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HDP İzmir milletvekili adaylarının seçim çalışmaları kapsamında Ertuğrul Kürkçü, HDP İl Eşbaşkanı Cavit Uğur ve beraberindeki HDP heyetiyle, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasını (SMMMO) ziyaret etti ve Tepekule Kongre Merkezinde TMMOB bileşenleri ile biraraya geldi. Kürkçü, seçimlerle ilgili görüşlerin paylaşıldığı SMMMO ziyaretinde, seçmenin barış için oy kullanmasını isteyerek, "Bu seçim savaşla barış, diktatörlükle, Tayip Erdoğan ile hukuk devleti arasında bir seçim olacak. Bize destek verilmesinden çok diktatörlük karşısında ortak bir tutum alınması için herkesin bu seçimde barış için oy kullanmasını istiyoruz. HDP'nin 7 Hazirandan çıkardığı en önemli ders, mümkün olan en geniş ittifakı henüz kurmadığını anlamış olmasıdır ve bu en geniş demokratik ittifakı kurmak için bu seçimi bir vesile olarak göreceğimizi anlatmak isteriz" diye konuştu.

Konuşmaların soru cevap bölümünde emanet oylar tartışmasına da değinen Ertuğrul Kürkçü, HDP'ye verilmiş olan bu oyların kalıcı olduğunu kaydederek, "Bu oylar güçlü ortak bir sol parti ortaya çıkıncaya kadar başka partilere ödünç verilmiş oylardı. Onlar da geldikleri yerde durma eğilimindeler. Biz o açıdan yüzde 13'ün altına düşeceğimizi düşünmüyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası