Ege Postası
Geri

AK Partili Yıldız’dan Batur’a gelin bize katılın çağrısı: Batur 'Allah Korusun'

Konak Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis toplantısı birinci birleşimi gerçekleştirdi. AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a gelin bize katılın çağrısı yaptı. Yıldız’ın bu önerisine ise Başkan Batur, “Allah korusun” dedi.
AK Partili Yıldız’dan Batur’a gelin bize katılın çağrısı: Batur 'Allah Korusun'
Haberler / Yerel Politika
1 Haziran 2023 Perşembe 18:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis toplantısı birinci birleşimi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur idaresinde gerçekleşen meclis oturumunun en önemli gündem maddesi İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'in ortağı olduğu Artı Üç Yapı A.Ş'ye ait Konak Alsancak'ta bulunan eski Tekel Fabrikası arazisine ait imar planları oldu.

Meclis toplantısına CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğulları, Adalet Kalkınma Partisi Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, MHP Konak İlçe Başkan Yardımcısı Esat Tanık katıldı.

Meclis açılışında, mayıs ayında gerçekleştirilen seçimlerin Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni eden Başkan Batur, “İki etaplı bir seçim süreci yaşadık. 14 Mayıs’ta milletvekilleri seçildi, 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi yapıldı. Seçim neticelerinin ülkemize, Türkiye’mize, vatanımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bundan sonraki sürecin de ülkemizin hayrına güzel gelişmeler sunmasını temenni ediyorum” dedi.

Öte yandan meclis toplantısı öncesi Konaklılara müjde veren Başkan Batur, Beştepeler Sosyal Tesisi ve Kapalı Pazaryeri'nin tamamlandığını ve en kısa sürede açılışının çok yakınd zamanda gerçekleşeceğini söyledi. Gültepe’de de, Gültepe planlarının askıya çıkarıldığını belirten Batur, ‘’Gültepe planlarında Toros Sosyal Tesisi ve ilgili muhtarlıklarla yöre halkına ve vatandaşlara bilgi vereceğiz. Parselasyon planlarında, vatandaşlarımızın hangi imar adasında yer alacağı belli olacak. Konuyla ilgili yöre halkına ve vatandaşlarımıza bilgi vereceğiz. Oradaki teknik arkadaşlarımızdan bilgi alabilecekler. Konak halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

Toplantıda, Konak’ta düzenlenen kültür etkinliklerinin bir listesi de ekrana yansıtıldı. Kültür faaliyetlerinin bu ay hız kazanacağını belirten Başkan Batur, özellikle Sanathane’nin daha aktif olacağını söyledi. Öte yandan Başkan Batur, Fen İşleri Müdürlüğünün geçtiğimiz ay 300 bin tonun üzerinde asfalt ürettiğini ifade etti ve sokaklarda asfalt serme, yama, onarım çalışmaları ile kaldırım yenileme çalışmalarının ihtiyaç duyulan her noktada hızlı bir şekilde yapıldığını vurguladı.Park ve Bahçeler Müdürlüğünün dikim çalışmalarında kooperatiflerle birlikte çalıştığına dikkat çeken Başkan Batur,  “Önümüzdeki on iki ay içinde her ay bir tane park bitirmiş olacağız. Konak’a her ay yeni bir park yapacağız” dedi.

DİJİTAL ARŞİV SİSTEMİ OLUŞUYOR

Konak Belediyesi’nin dijital arşivinin oluşturulması çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Başkan Batur, 1 milyon belgenin dijitale geçirildiğini ifade ederek, “İZKA’nın büyük destekleriyle gerçekleştirdiğimiz dijital arşiv çalışması devam ediyor. Şu ana kadar 1 milyon evrak tarandı. Yılbaşına kadar çalışma neticelenecek ve Konak Belediyesi dijital arşiv sistemine kavuşmuş olacak” diye konuştu.

TEKEL FABRİKASI ARAZİSİ İMAR PLAN KOMİSYONUNDA GÖRÜŞÜLECEK

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'in ortağı olduğu Artı Üç Yapı A.Ş'ye ait Konak Alsancak'ta bulunan eski Tekel Fabrikası arazisine ait imar planları tekrar Konak Belediye Meclisine tekrar sunuldu. Geçtiğimiz aylarda Konak Belediyesi Meclisi'nden geçen planın konumu nedeniyle de Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na onayı sunulmuştu. Ancak planlar Kurul'dan veto yedi. Kurulun kararı doğrultusunda planlarda değişiklik yapan şirket yeni planları Konak Belediyesi Meclisi'ne sundu Bugün yapılan Konak Belediye Meclisi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısında,  İmar Planı Komisyonu ve Tarihsel Değerler ve Kültürel Komisyonunda görüşülmesine oy birliği ile kabul edildi.

MECLİSTE KISA SÜRELİ TARTIŞMA YAŞANDI

AK Parti Konak Meclis üyesi Emrah Erol: Öncelikle gençlere Z,X kuşağı dedik ve gençlerden destek almak için tüm vaatlerde bulunduk. Yine de ‘Adam’ kazandı. Gençlerin sadece kendilerini desteklediklerini dile getirdiler.  Ağırlık olarak bu yönde propaganda ürettiler. Lakin öyle bir genç meydana çıktı ki yaptığımız çalışmalarla gençlik buluşmalarıyla adete gençliğin teknofest buluşmaları olduğu bir şekilde milletimize ispatladık.  Bu gençliğin adı AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan’a buradan selam olsun. Şimdi bizim açımızdan gurur ama üzüntü duyduğumuz bazı açıları buradan iletmek isterim.

Başkan Batur: Özen bey büyük bir centilmenlikle konuşmasını yaptı. Mecliste genel siyasete giremeyelim. Ama dilek temenni dışına çıkan bir konuşma. Gençlerle ilgili bir açıklama değil, genel siyasete girecek bir açıklama. Genel siyasete girecek bir açıklamadır. Dilek temenninin dışına çıkan bir konuşmaya müsaade edemem.

Emrah Erol: Ben genel siyasete girmiyorum.

 Başkan Batur: Ben bu işi yıllardır yapıyorum. Konuşmanın nereye varacağını biliyorum. Böyle yapacaksın ben konuşmana müsaade etmiyorum. Burası belediye meclisi. Burada Milletvekili reklamı yapmazsın böyle devam edeceksen sözünü kesiyorum. Konak’ın mesellerinden bahsedelim. Konuşmanı bitirmene izin vermiyorum. Bu meclisi ben yönetiyorum genel siyasete giremezsin.

Meclis üyesi Erol: Konuşmamı bitirmeme izin verin istediğimi anlatayım.

Başkan Batur: Arkadaşım senin konuşman bitmiştir izin vermiyorum.

Başkan Batur’un AK Parti Meclis Üyesi Emrah Erol'a söz vermemesinin ardından meclis salonunda kısa bir tartışma yaşandı.

Daha sonra söz alan AK Parti Grup başkanvekili Hakan Yıldız, Sayın başkan öncelikle bir sakin olalım

Başkan Batur: Sakinim ben.

Hakan Yıldız: Vallahi sakin değilsiniz çok üzülerek söylüyorum. Arkadaşımın sözünü tamamlamasına izin verseydiniz, kendisini ifade edebilirdi.

Başkan Batur: Konun nereye geleceğini ben çok iyi biliyorum.

Hakan Yıldız: Sayın başkan siz de tecrübeli siyasetçisiniz ben de yıllardır bu işi yapıyorum. Biz ilk gün başladığımızda neyi söylediysek, Konak ile ilgili ne varsa Konak’ın mesellerine yardımcı olmayı sizinle bu meseleler üzerinde yürümeye açık bir şekilde ifade etmek isterim. Hatta işin biraz da esprisine Aramızda kalsın gelin bize katılın.

Başkan Batur: Allah korusun.

Hakan Yıldız: Bu meclisin geçmişinde genel siyasetin geçmişinde genel siyasete girme noktasında maalesef bir çok arkadaşımız bu tarz ifadeleri pek çok kullandılar. O zamanlar gösterdiğiniz tahammülü keşke Emrah’a da gösterseydiniz. Anlıyorum ki bundan sonra geri kalan 10 ay içerisinde arkadaşlarımız genel siyasete girmeden bir ifade yürütecekler. İfade etmek isterim ki 4 yıl boyunca bu görevi yapıyoruz ve son 10 ayın sonuna geldik. Biz ilk günden beri başladığımızda neyi söylediysek ki eylemlerle de ortaya koyduk. Konak’la ilgili ne meseleler varsa meseleri çözmeye, Konak’ın meselelerinde sizinle birlikte sizinle birlikte bu yolda yürüyeceğimizi ifade etmek isterim. Gelin bize katılın aramızda kalsın, iktidar partisinin başkanı olun birlikte yürütelim. Sonuçta hepimiz bu ülkenin birer mensubuyuz. Birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız. Ben tekrar söylüyorum hem sizde hem bizde gençler var, tüm vekillerimize de başarılar diliyorum. Biz geri kalan 9 ay boyunca merkezi hükümet olarak bir adım bile geri adım atmayacağız. Yine de aramızda kalsın, eğer bir niyetiniz olursa sizi aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Daha sonra söz alan Başkan Batur, “Konak Belediye Meclisi 4 senedir uyum içinde çalışan bir meclistir. Bu meclis kararlarının yüzde  99’unu oy birliğiyle almıştır. Ben her zaman her yerde söylerim bugün ki mecliste de söylüyorum hayırlı uğurlu olsun. Yeni dönem geçti ve hepimiz insanımıza hizmet etmek için yola çıktık. Kampanyalar düzenledik. İzmir’de de seçim gayet olumlu geçti. Ama genel olarak siyasette halkımız bir karar verdi. Saygılıyız, saygılı olmak zorundayız. Yeni döneminiz hayırlı olsun. Mecliste siyaset değil de, ne yapıp ne edeceğimizi konuşmalıyız. Gerçekten sizlerden çok destek gördük. Hükümette yapılacak çalışmalarda, sizlere de müracaat ediyoruz ve ilgileniyorsunuz. Ağız tadımız bozulmadan bu işi devam ettirelim diyoruz. Davetiniz için teşekkür ederim. Ben doğduğumdan beri sosyal demokratım ve sosyal demokrat olarak devam edeceğim. Biz hiçbir zaman sosyal demokratlar umutsuz olmayacağız. Elbet bir gün iktidar olacağız’’ diyerek meclis oturumunu kapattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası