Ege Postası
Geri

AK Partili gençlerden bonzai savaşı

İZMİR'de AK Partili gençler, ölümlere yol açan sentetik uyuşturucu bonzainin zararlarını, Konak Meydanı'nda tiyatro gösterisiyle anlatacak, uyuşturucuya karşı sporu teşvik etmek için de pedal çevirecek.
AK Partili gençlerden bonzai savaşı
Haberler / Yerel Politika
29 Ekim 2014 Çarşamba 10:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bonzai nedeniyle yaşanan ölümler artarken İzmir'de AK Partili gençler, ölümcül uyuşturucuyla mücadelede ailelerin farkındalığını artırmak için kendi hazırladıkları tiyatro oyununu, Konak Meydanı'nda halkın içinde sergileyecek. Gençler, uyuşturucuya karşı sporu teşvik etmek için de pedal çevirecek. AK Parti Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Bilal Kırkpınar, içinde konuyla ilgili STK'ların yer alacağı "Uyuşturucu ile Mücadele Platformu" kuracaklarını, bonzai kullanımının yaygın olduğu mahallelerde ve okullarda eğitim vereceklerini belirterek, "Önleyici tedbirler arasında eğitim en önemlisi. Eğer kişide potansiyel varsa bonçzai kullanımı şizofren olma riskini 150 kat arttırıyor. İlk kullanımda ölüm riski çok yüksek. Bonzainin etkileri çok iyi bilinmiyor. Uzmanlar, gençlere, ailelere bunu anlatacak. Gençlerin ilgisini çekmek bonzainin ölümcüllüğünü anlatan kısa film hazırlayacağız, tiyatro oyunu yazıp, oynayacağız, fotoğraf sergisi açacağız. Uyuşturucu madde kullanan, tedavi olunca büyük başarılara imza atan kişiler, başarı öykülerini gençlere anlatacak. Gençleri spora yönlendireceğiz. Bonzai karşıtı sloganların olduğu tişörtlerimizi giyip, bisikletlerimizle tur atacağız. Lise ve üniversitelerde standlar açacağız." (ELİF DEMİRCİ/DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası