Ege Postası
Geri

AK Partili meclis üyesinden flaş Gündoğdu çıkışı!

10 Ekim’de Ankara’da meydana gelen terör saldırısı sonrasında yaşanan tartışmalar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bir kez daha kendisini gösterdi. AK Parti’li meclis üyesi Çağlar Haspolat’ın Gündoğdu Meydanı’nda güvenlik zafiyeti olduğuna yönelik iddiaları ve kente yeni bir meydan kazandırılmasına yönelik talepleri belediye meclisinde tartışmalara yol açtı. AK Partili meclis üyesinden flaş Gündoğdu çıkışı:
AK Partili meclis üyesinden flaş Gündoğdu çıkışı!
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Ekim 2015 Çarşamba 20:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ekim ayının ikinci meclis toplantısını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan “meydan kavgası” güne damga vurdu.

HASPOLAT’TAN FLAŞ GÜNDOĞDU ÇIKIŞI
Toplanın sonunda söz alan AK Parti’li Meclis Üyesi Çağlar Haspolat, “İzmir’in en büyük miting alanı olan Gündoğdu Meydanı’nda yapılan mitinglerde ciddi güvenlik sıkıntısı yaşanmaktadır. Orada güvenlik alınması zor. Görüyoruz, mitinglerde polisler çatılarda geziyor. Kentte ciddi bir ulaşım sorunu yaşanmaktadır. O bölgede oturan insanların ve esnafın ciddi şikayetleri söz konusu. İzmir’e yakışır, ulaşımı rahat, trafik sıkıntısı olmayan, otopark sorunu olmayan, rahat ulaşım sağlanacak yeni bir miting alanı yapmamız lazım. İstanbul’daki Kazlıçeşme Miting Alanı gibi bir yer yapalım. Bu konuda yeni bir kamuoyu oluşturulması ve gerekli çalışmaların yapılmasını istiyorum” dedi.
 
EMNİYET BELEDİYEYE Mİ BAĞLI'
Haspolat’ın sözleri sonrasında CHP sıralarından tepkiler yükselirken, meclis üyeleri arasında sözlü atışmalar yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da meydana gelen ve yüze yakın vatandaşın hayatını kaybettiği kanlı terör saldırısını hatırlatan CHP’li üyeler, “Ankara’da neden önlem almadınız'” ve “Emniyet belediyeye mi bağlı'” şeklinde karşılık verirken, CHP Grubu meclis üyesi Muzaffer Tunçağ ise, İnciraltı’nda yapılan alternatif meydanın ise siyasi partiler tarafından kabul görmediğini ve Mithatpaşa Altgeçit Projesi ile kentin Konak Meydanı’ndan daha büyük bir alana kavuşacağını dile getirdi. AK Parti’li Haspolat “Aynı sorunlar İzmir’de olmasın diye söylüyoruz. Aynı şeyler İzmir halkına yaşatılmasın diye söylüyoruz” diyerek eleştirilerini sürdürdü.
 
“DİĞER ALANLARI PARTİLER KABUL ETMİYOR”
Tartışmalar sonrasında meclis üyelerine müdahale eden Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “Güvenliği devlet alır. Partiler de hep orada miting yapmak istiyor. Merkezde ve yürüyerek gelinebilen bir alan. Daha büyük bir miting alanımız var. Ama partiler bunu uzak diye istemiyor” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası