Ege Postası
Geri

AK Partili meclis üyesinden flaş öneri

İzmir'de gün geçtikçe artan nüfus ve araç sayısıyla birlikte kentin başlıca sorunlarından bir tanesi haline gelen trafik kaosuna AK Parti'den flaş bir çözüm önerisi geldi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bünyamin Demir, trafik sıkışıklığının yaşandığı en yoğun noktalar arasında yer alan ana arterlerden İnönü Caddesi'ne alternatif yol önerdi. Konak ve Karabağlar ilçesinin sınırı olan mevcut yola yakın bölgede kamulaştırmalar yapılmasını ve yeni güzergah açılmasını gündeme taşıyan Demir, aksi takdirde önümüzdeki yıllarda sorunun önüne geçilemeyeceğini aktardı. AK Partili meclis üyesinden flaş öneri
AK Partili meclis üyesinden flaş öneri
Haberler / İzmir
8 Ağustos 2015 Cumartesi 14:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konuyu ilk olarak dün gerçekleşen meclis toplantısına gündeme getiren ve tartışmaya açan  AK Parti'li Bünyamin Demir, kentin en önemli arterlerinden İnönü Caddesi'ndeki mevcut 4 şeritlik yolun ikinci bir güzergahla desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. Yaklaşık 8 kilometreyi bulan İnönü Caddesi'nin çehresini değiştirecek öneri ilk olarak ilçe belediyesinde değerlendirilmeye sunuldu.
 
"İLÇENİN BÜTÜN YÜKÜ BU CADDEDE"
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi'ne çağrı yapan AK Parti'li Demir, İzmir'in en büyük ilçesinden geçen kentin en önemli ulaşım aksında iyileştirmeler yapılması gerektiğini belirtti. Belediyelerin kamulaştırmalar vasıtası ile mevcut güzergaha ek yol oluşturabileceğine değinen Demir, "Bu bölgede yaklaşık 50 binlik bir Karabağlar nüfusu mevcut ve ilerleyen süreçte bu rakamın 77 bin kişiye çıkmasını bekliyoruz. İlçe genelinde 200 bin araç kayıtlı ve bu yükün büyük kısmı da İnönü Caddesi üzerinde. Karabağlar'ın onda birlik bölümünü kapsayan bu bölgede tahmini olarak yirmi bin araç mevcut. Araç sayısı da 30 binlere ulaşacak. Her yıl bu alanda trafiğe 700-800 araç katılıyor" diye konuştu.
 
KAMULAŞTIRMA FORMÜLÜ
Büyük oranda yapılaşması tamamlanmış ve yerleşik bulvara yakın alanlarda ve çevresinde yapılacak kamulaştırmalar ile Eski İzmir, Limontepe ya da Poligon civarında yeni bir ulaşım aksı açılabileceğine dikkat çeken İnşaat Mühendisi Demir ayrıca, "Bu bölgede yeni yollar ve otoparklar oluşturmamız lazım. Trafikte yaşanan bu kaosun önüne geçebilmek için otopark sıkıntısını aşmak durumundayız. İlçenin bütün trafik yükü İnönü Caddesi üzerine yıkılmış durumda. Şu anda bile burası bu trafik yükünü taşımazken, araç sayısı 45 binlere ulaştığı zaman ne olaca? Mutlak şekilde İnönü Caddesi'ne paralel bir bulvar açılmalı. Gerekirse kamulaştırmalar da yapılarak buradaki trafik yükü çözülmeli" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası