Ege Postası
Geri

İzmir Metro 16 milyon barajının üstüne çıktı

2011 yılında ayda yaklaşık 6 milyon yolcu taşıyan İZBAN ile İzmir Metro, yapılan yatırımlar ve büyüyen filosu sayesinde bu rakamı 16 milyon barajına kadar çıkardı. Torbalı ve Narlıdere istasyonlarının devreye girmesi, tramvayın işletmeye başlamasıyla birlikte bu rakamın ayda 30 milyon barajını geride bırakması ön görülüyor. İzmir’de raylı sistemler
İzmir Metro 16 milyon barajının üstüne çıktı
Haberler / İzmir
8 Ağustos 2015 Cumartesi 09:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YOLCULARINA güvenli, konforlu ve hızlı bir toplu taşıma alternatifi sunan İzmir’deki raylı sistemler, son 4 yılda yüzde 150’nin üzerinde büyüdü.  Tren seti ve istasyon sayısının da hızla arttığı bu dönemde İZBAN ile İzmir Metro’nun taşıdığı toplam yolcu sayısı, aylık 6 milyondan 16 milyon barajının üzerine çıktı. 
6 MİLYONDAN 16 MİLYONA
30 Ağustos 2010’da açılan giren ve İzmir’in kuzey-güney aksında çok önemli bir toplu taşıma hizmeti sunan İZBAN, 2011 yılında ayda 3 milyon İzmirliye hizmet verirken, bu rakam şimdi ayda 7 milyonu geride bırakmaya başladı. Son 4 yıllık dönemde Evka-3, Fahrettin Altay, Poligon ve Göztepe istasyonlarını açan İzmir Metro da yolcu sayısı aylık 3 milyondan 9 milyon barajının üzerine yükseltti.  İZBAN için Torbalı, İzmir Metro Metro için Narlıdere hatlarının devreye girmesi ve buna ek olarak tramvay projesinin hayata geçmesiyle raylı sistemlerde taşınan yolcu sayısının ayda 16 milyondan 30 milyonu geride bırakması öngörülüyor.
DÜNYANIN EN HIZLISI
İZBAN Genel Müdürü Sabahattin Eriş, İZBAN’ın dünyanın en hızlı büyüyen banliyö sistemlerinden biri olduğuna işaret ederek, “Son 4 yıllık dönemde Hilal istasyonunu hizmete açıp tren seti sayımızı artırdık. Filomuzda şu anda 63 set devrede. Körfez Yunusları’nın imalatı bu yıl içinde tamamlanacak ve bu sayı 73’e yükselecek. İzmir’de raylı sistemlerde günde taşınan yolcu sayısı artık 650 binler civarında. İzmir halkına sunduğumuz hizmet kalitesini yükselttikçe bu rakam daha da büyüyecek ve toplu taşıma pastasındaki mevcut yüzde 30’luk payımız yüzde 50’ler oranına çıkaracak” dedi.
30 MİLYONA YÜKSELECEK
İzmir Metro Genel Müdürü Sönmez Alev ise  İzmir’deki raylı sistemlerin son 4yılda çok hızlı ve sürekli büyüdüğüne işaret ederek, “2000 yılında 11 kilometre olan metro hattı 20 kilometreye ulaştı. İZBAN, 80 kilometrelik tek bir hat üzerinde ve kentin tam merkezinde yer alıyor. Her iki işletme de araç filosunu her seferinde ikiye katlayarak büyütüp hizmet kalitesini bu büyümeye paralel olarak artırdı. İzmir Metrosu’nun 85 vagonluk 17 setinin yapımına başlandı. Bir süre sonra devreye girecek tramvaylarla birlikte bu büyüme trendi zirve yapacak. Öngörümüz, 2 yıl gibi bir süre zarfında İZBAN ve İzmir Metro’da ayda 30 milyona ulaşırız” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası