Ege Postası
Geri

Kemeraltı'nda esnafa ceza , işportaya izin!

Eski günlerini mumla arayan ve son yıllarda adeta kan ağlayan Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda çile bitmek bilmiyor. Çarşının dört bir yanını saran işporta tezgahları, sayıları gittikçe artan hanutçular ve işgaliye krizi nedeniyle zorlu günler geçiren çarşı esnafı üst üste gelen cezalar sonrasında isyan etti. İkisi'de Kemeraltı ama...
Kemeraltı'nda esnafa ceza , işportaya izin!
Haberler / İzmir
7 Ağustos 2015 Cuma 12:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yüzlerce yıllık tarihi geçmişe sahip çarşıda yaşanan manzaralar görenleri hayrete düşürmeye devam ediyor. İzmir’in ekonomik ve ticari anlamda kalbi sayılan Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda kurumlar arasında yaşanan koordinasyon eksikliği ve uygulanan çifte standart  AVM’ler karşısında yaşam savaşı veren esnafı bir kez daha canından bezdirdi.
 
İKİ AYRI KEMERALTI
Anafartalar Caddesi başta olmak üzere Kemeraltı’nın büyük bölümünde yetkiyi elinde bulunduran İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından esnafa son günlerde gölgelik ve tenteler nedeniyle adeta ceza yağarken, tarihi çarşının Konak Belediyesi kontrolündeki ara sokaklarında ise işportacılar cirit atıyor.
 
TENTELERE CEZA YAĞDI
Büyükşehir Belediyesi tarafından geçmişte söz verilen ancak bir türlü hayata geçirilemeyen tek tip branda ve şemsiye uygulamasının eksikliği nedeniyle çareyi yine tentelerde bulan çarşı esnafı bir kez daha acı sürprizle karşılaştı. Hem sattıkları ürünleri korumak amacıyla, hem de çarşıya gelen turistlerin ve ziyaretçilerin rahat nefes alabilmesi için dükkanların üstünü bez, branda ve tentelerle kapatan iş yeri sahipleri, yönetmeliğe aykırı olduğu gerekçesiyle üst üste gelen uyarılar ve devamında da yüzlerce liralık cezalar ile karşı karşıya kaldı.
 
CAMİ DUVARINDA İŞPORTA TEZGAHI!
Esnaf yaşanan duruma ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerince yönetmeliğe aykırı olduğu gerekçesiyle kesilen cezalara isyan ederken, bir diğer acı manzara da çarşının ara sokaklarında yaşanmaya devam ediyor. Konak Belediyesi’nin yetki alanında giren sokaklarda ise seyyar satıcılar kol geziyor. Trajikomik durumun en belirgin göstergesi Konak’ta 1700’lü yıllardan kalma Hacı Mahmut Camisi önünde göze çarparken, denetim eksikliğini fırsat bilen seyyar satıcılar yönetmelik ve kanunları umursamadan cami duvarına astıkları kadın elbiseleri, oyuncak, hırdavat malzemeleri satmaya devam ediyor.
 
ESNAF İSYAN ETTİ
İki belediyenin iki ayrı uygulamasını eleştiren çarşı esnafı haksız rekabet oluştuğuna dikkat çekti ve duruma tepki gösterdi. Yaşanan durumu çifte standart olarak yorumlayan iş yeri sahiplerinin isyanı katlanarak artarken, “Yasal olarak iş yapıyoruz, ceza yiyoruz. Üç sokak  ötede seyyar satıcılar ve  işporta tezgahları kuruluyor, sesini çıkartan yok. Bu nasıl çifte standart'” şeklinde tepkiler de beraberinde geldi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası