Ege Postası
Geri

AKP'de oy skandalı büyüyor

Kamu İhale Kanunu'nda yapılan değişikliğe ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.
AKP'de oy skandalı büyüyor
Haberler / Politika
3 Kasım 2012 Cumartesi 23:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yurt Gazetesi - TBMM Genel Kurulu'nda, Kamu İhale Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile CHP'li milletvekilleri arasında yaşanan gerginlik ve Bakanın istifa ederim çıkışıyla gündeme gelen tartışmalar sahte oy iddiaları ile büyüyor.

 

TBMM Genel Kurulu'nda, Kamu İhale Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile CHP'li milletvekilleri arasında yaşanan gerginlik ve Bakanın istifa ederim çıkışıyla gündeme gelen tartışmalar sahte oy iddiaları ile büyüyor.

 

TBMM Genel Kurulu'nda, Kamu İhale Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklif önceki akşam görüşülmüştü. Kendisi hakkında ihaleler nedeniyle bir dava açılmışsa istifa edeceğini belirten Bayraktar, ''Benim hakkımda bir dava açılmışsa, yaptığım 35 bin ihaleden soruşturma açılmışsa ben burada bir dakikada istifa edeceğim, milletvekilliğinden de bakanlıktan da istifa edeceğim. TOKİ'deki 35 bin ihaleden bir soruşturma, bir dava varsa bugün istifa ediyorum'' diye konuştu.

 

'İSTİFA ETMEZSEM ŞEREFSİZİM

 

CHP sıralarından gelen sataşmalar üzerine Bayraktar, CHP'lilere dönerek, ''Varsa getir. İstifa etmezsem şerefsizim, siz kendinize ne diyorsunuz. Getir. Yazıklar olsun'' ifadesini kullandı. CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, kürsüye gelerek, Bakana hitaben, ''Ben 'sizin hakkınızda dava var' demedim. Ben kurumlar hakkında açılmış yolsuzluk davalarından bahsettim'' dedi.

 

Konuşmaların ardından Kamu İhale Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakında Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Genel Kurul'da, Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine geçildi.

 

SAHTE OY TESCİLLENDİ

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde süren görüşmelerde, oylama skandalı yaşandığı iddiası üzerine tartışmalar büyüyor. Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, twitter hesabından attığı tweetinde "AKP'nin oy sahtekarlığı tescillendi. Şu an devam eden görüşmelerde 5-6 AKP'li TBMM'de olmadığı halde yerlerine oy kullanıldığı tespit edildi." diye yazdı.

 

Oğan, iddialarının hedefindeki isimleri ise bir sonraki paylaşımında sıraladı,

 

"Sahte oycular: 1. Ali Aşlık 2. Mustafa Kabakçı 3. Sermin Balık 4. Mehmet Öntürk 5. Nihat Zeybekçi 6. Canan Candemir Çelik."

 

Mecliste yaşandığı iddia edilen oylama skandalı, tartışmaların merkezi haline geldi. Oğan'ın yanısıra, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Özgür Özel ise Twitter'daki hesabından şu paylaşımlarda bulundu,

 

"MHP ile gerginlik yaşanınca MHP Anayasa oylamasında AKP'li Recep Özel'in kendilerine hile teklif ettiğini açıkladı." "Pusula ile oy kullanan 6 AKP MV'inin aslında mecliste bulunmadığı birilerinin onların yerine oy attığını yakaladık." "Önce MHP'nin kongresi var diye bu gece çalışılmayacak idi. MHP 19.00 da gitti, AKP sözünden döndü."

 

AKP'Lİ ÖZEL SAHTE OY İÇİN TEKLİF Mİ VERDİ'

 

TBMM Genel Kurulu’nda önceki gün yaşanan sahte oy kullanma skandalı, bir başka skandalı daha ortaya çıkardı. MHP Milletvekili Korkmaz, AKP’li Özel’in kendilerine sahte oy kullanma teklifinde bulunduğunu açıkladı. Recep Özel ise, bunun iftira olduğunu belirtti.

 

Bilindiği gibi 12 Ekim günü TBMM Genel Kurulu'nda, yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifi 72 ret oyuna karşılık 360 oyla kabul edilmişti. Düzenleme Cumhurbaşkanı tarafından Meclis'e iade edilmeseydi halk oylamasına sunulacaktı.

 

BUNU DA GÖRDÜK

 

TBMM Genel Kurulu, önceki gece sabah saat 04.00’e kadar sert tartışmalara ve skandallara sahne oldu. AKP’nin centilmenlik anlaşmasını bozarak, MHP’nin ve CHP’nin Mecliste bulunmamasını fırsata dönüştürmek istemesi, skandallar zincirini ortaya çıkardı.

 

AKP Isparta Milletvekili Recep Özel, MHP’nin itirazlarına yanıt vermek üzere kürsüye geldi ve İçtüzük’ün ilgili maddelerini okuyarak, MHP’yi İçtüzük’e saygılı olmaya davet etti. Bu davetin ardından da, MHP’nin bu, Genel kurul öncesi gerilim yaşadığını ve içinde bulunduğu ruh halini kongre gerilimine bağladığını ifade etti.

 

Bunun üzerine MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Recep Özel’e yanıt vermek ve iddialarını yanıtlamak üzere kürsüye çıktı. Özel kürsüde tarihi bir sırrı açıkladı.

 

TUTANAK METİNLERİ

 

Tutanaklara yansıyan bu skandal MHP’li vekil tarafından şu sözlerle duyuruldu:

 

S. NEVZAT KORKMAZ (Devamla) - …hani seçimlerin 27 Ekime alınması hususunda Mecliste görüşüldükten sonra oylanan Anayasa değişikliği, hatırladınız m? Bu kıymetli arkadaşımız, İçtüzük’e saygı isteyen bu kıymetli arkadaşımız, Milliyetçi Hareket Partisinin arka sıralarına geldi, “Oy kullanmayan arkadaşlar var, listeye baktım, onlar adına oy kullanalım” teklifini yaptı Milliyetçi Hareket Partisine.

 

HAYDAR AKAR (Kocaeli) – Bak, şimdi, yakaladık. 6 kişi, 6 kişi! Bravo! 6 kişi, 6!

 

S. NEVZAT KORKMAZ (Devamla) – Evet, evet. (CHP sıralarından “Bravo” sesleri ve alkışlar) Geldi ve sonra ne cevabı aldı biliyor musunuz Sayın Elitaş'

 

HAYDAR AKAR (Kocaeli) - Eyvah, eyvah!

 

S. NEVZAT KORKMAZ (Devamla) - Milliyetçi Hareket Partisinin millî iradeye saygısından dolayı o sıralardan kovalandı. Bu söze herhalde artık, söyleyeceğiniz, ekleyeceğiniz bir şey olmasa gerek.

 

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Bir de bize, “Orada hile yapıyorsunuz.” deyince, “Özür dile, biz yapmadık, falan filan…” diyorlardı. Suçüstü yakaladım onları orada, suçüstü! Bak, şimdi, iş birliği teklif etmişsiniz! Haydi bakalım!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası