Ege Postası
Geri

İzmir'den Kılıçdaroğlu geçti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'deki iki günlük açılış ve temel atma maratonunu tamamladı. Gittiği tüm ilçelerde İzmir'de olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, " İzmir sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın imrendiği bir kent. Bütün dileğim Türkiye’nin de İzmir gibi olmasıdır" dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan da övgü ile bahsederken "Ona güveniyorum" dedi. Kılıçdaroğlu yerel seçimlerde aday olmak isteyen partililere 'eğilim yoklaması' mesajını gönderdi. Kılıçdaroğlu iki gün boyunca hükümeti dilinden düşürmedi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, tarım ve Bütünşehir Yasası ekseninde hükümeti ve Başbakan'ı sert bir şekilde eleştirdi. Kılıçdaroğlu merkez sağ partilere oy verenlere seslendi ve, " kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye için adres Cumhuriyet Halk Partisidir"dedi.
İzmir'den Kılıçdaroğlu geçti
Haberler / Politika
4 Kasım 2012 Pazar 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Cumhuriyet Halk Parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’deki iki günlük açılış ve temel atma maratonunu tamamladı. İlk gün Aliağa, Menemen ve Karşıyaka’da ilçe belediyelerin düzenlemiş olduğu törenlere katılan akşamı ise İTO ve EBSO ziyaretleri ile geçiren Kılıçdaroğlu’nun ikinci gün menüsünde Tire, Torbalı, Narlıdere, Bornova ve Gaziemir vardı.Kılıçdaroğlu kentteki ikinci gün mesaisine erken saatte başladı. Kılıçdaroğlu açılış maratonundan önce CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaretin ardından istikamet Tire oldu.

KILIÇDAROĞLUN'NDAN İZMİR ÇIKARMASI İLK GÜN MENÜSÜNDE ALİAĞA MENEMEN VE KARŞIYAKA VARDI

İl'E ZİYARET: KOCAOĞLU'NA GÜVENİYORUM

GÜN BOYU YAŞANANALAR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Tire Süt Kooperatifi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında Süt kuzusu projesi için yapılacak protokolün imza törenine katıldı. Kılıçdaroğlu’nın Tire’ye girişi sırasında partililer otobüsün önünü keserek sevgi gösterilerinde bulundular. Kılıçdaroğlu’nun ilçedeki ilk durağı Tire Belediyesi oldu. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’İ makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu ilçe hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu daha sonra Tire Işıkkent Köyü’nde mola verdi. Köylüler Kılıçdaroğlu’na kestane, incir, ceviz ve keşkek ikram etti.çocuklar topladıkları güllerin yapraklarını Kılıçdaroğlu’nun başından aşağı doğru attı. Kılıçdaroğlu’nun yanına gelen bir vatandaş, “ Samanın torbası 45- 50 lira” dedi. Kılıçdaroğlu’da, “ Biz çözeceğiz merek etme” diye karşılık verdi. 

KEŞKEK YEDİ BUZAĞI HEDİYE EDİLDİ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu Tire Gökçen’de treön alanında coşkulu bir kalabalık karşıladı. Çevre ilçe ve beldelerden bir çok vatandaş tören alanına akın etti. ‘Büyük Reis köylüye can verdin canlar yanınızdayız’, ‘Çiçeklerin babası Kocaoğlu’ ‘Üreticinin gerçek savunucuları hoşgeldiniz’, ‘ Dürüstüz üreticiyiz dürüst başkanımızın yanındayız’ ‘Anam gelmedi beldemi bekliyor’ ‘ 105 yıllık belediyemize dokunma’ yazılı pankart ve dövizler dikkat çekti. İsmi Prenses olan 4 aylık buzağı Tire Süt Kooperatifi ve üreticiler tarafından CHP genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’na hediye edildi.

“SAMANI BİLE YURTDIŞINDAN GETİRİYORUZ”

Törende konuşmasına tarımdaki sihirli formülün üretmek ve çalışmak olduğunu belirterek başlayan Kılıçdaroğlu, “ üretiyorsunuz ama bazen emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz. Geçmişte başlatılan bir projenin devamını Kocaoğlu devam ettirecek. Sütü kim üretecek Tireliler. Alın terinizin karşılığını Büyükşehir ödeyecek. Dayanışma budur. Bu projeden kim karlı çıkıyor. Kocaoğlu karlı halkına hizmet veriyor. Üretici karlı ürettiğinin karşılığını alıyor. Türkiye’de karlı üretende değerlendirende bu ülke… Peki bu projeden kim rahatsız olur. Siz biliyorsunuz ben söylemeyeyim.Onların belediye başkanları fidanı gider İtalya’dan alır. Bizim belediye başkanlarımız ülke içinden alır.Bu ülkenin toprağı üreticisi var. Neden dışarıdan alırsınız.Bu bereketli topraklarda her şey yetişir. Güneşimiz yağmurumuz var. Öyle bir noktaya geldik ki samanı da yurt dışından getiriyoruz. Bu siyasi iktidar samanı da yurt dışından getiriyorsa vatandaş şapkasını önüne koyup düşünmeli. Eğer bu ülke samana muhtaç haline geldiyse siyasi iktidarı değiştirmek gerek. Değişince bu ülkeye barış gelir huzur gelir” dedi.

“HALK BELDEMİ KAPATMA DİYORSA KAPATAMAZSINIZ”
“9 Ekim de vatandaş TBMM’nin önünde bayramı kutlayacağız dediler. Kutlamayın diye karşı çıktılar. Böyle düşünün bir anlayışın Türkiye’ye hizmet edeceğini düşünüyor musunuz'” diyen Kılıçdaroğlu yerel yönetimler yasası ekseninde hükümeti eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “ Yerel yönetimler çok önemlidir. Onların temel görevi beldesine hizmet etmek. İzmir bunu yapıyor. Antalya’da yapıyor. Aydın Eskişehir’de bunu yapıyor. Sosyal demokrat belediyelerinin olduğu yerlerde temel görev vatandaşın yanında olmaktır. Biz bunu yapıyoruz. Bizim üreticilerimiz çalışıyor. Aziz Başkanı 52 denetçi denetliyor. Bir açığını bulabilir miyiz diye didik didik ediyorlar. 5 bin 522 denetçi görevlendirmezseniz namertsiniz. Bizim belediye başkanlarımız zekat parası yemezler kul hakkı yemezler vatandaşa hizmet ederler. Kul hakkı yiyenler meydanlarda. Deniz Feneri’ni unuttuk mu. Unutmayacağız.Oturuyorlar masa başına şu belediyeyi kapatacağım. Niçi? Kapatmak için git o beldedeki vatandaşlara git bir sor. Kapatın diyorlarsa kapatırsınız. Kapatmayın diyorlarsa kapatamazsın” dedi.

CHP’YE GELİN ÇAĞRISI YAPTI
Konuşmasının son bölümünde CHP’ye oy atmayanlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin yeni bir partiye yeni bir anlayışa ihtiyacı var.Bu parti bellidir. O parti insanını sever. Yolsuzluk yapmaz. Kul hakkı yemez. Yapanlardan hesap sorar. O partinin adresi Cumhuriyet halk partisidir…Yeni bir süreci başlatıyorum şimdi. Geçmişte kime oy verdiyseniz verdiniz. Barış mı istiyoruz. Yeni şehitler gelmesin mi istiyoruz. Yurtta barış cihan da barış mı istiyoruz. O zaman onurlu bir Türkiye için kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye için adres Cumhuriyet Halk Partisidir…Eski DYP’liler, Anavatanlılar, AKP’nin içinde olan değerli yurttaşlar yeni adrese gelin. Türkiye’yi pazarlayanlara değil yücelteceklere gelin. Alnı temiz yüreği temiz insanların peşinde gelin. Biz kimsenin önünde diz çökmeyiz. Biz Mustafa Kemallerin, İnönülerin, Ecevitlerin partisiyiz” dedi.

“UZUN SÜREDİR İKTİDARLAR ÇİFTÇİYE BAKMIYOR”
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,belediye yasasında yazılan bütün hizmetleri yapmanın temel görevleri olduğunu belirtirken, bugünün şartlarında yerel yöneticilerin kentin beldesinin köyünün kalkınmasından da sorumlu olması gerektiğini söyledi. Kocaoğlu belediyecilik anlayışlarının ve görevlerinin kentin kalkınması olduğunun altını çizdikten sonra şöyle konuştu, “ Bizim çiftimiz vefakar ve cefakar... Çok fazla bir şey istemeden çalışıyor üretiyor ama öyle bir noktaya geldi ki artık çalışmaz üretemez, mazot parasını su parasını ödeyemez duruma geldi . Hadi bunları canını dişine taktı yaptı bu sefer de satamıyor. Bu sene patatesin düştüğü durum… Narenciyenin düştüğü durum. Burada patatesi çiftçi satamadı tarlada kaldı. Bu çiftçinin ürününü değerlendirilmemesinden kaynaklandı. Uzun müddettir iktidarlar köylüye çiftçiye bakmıyor tutturmuşlar sanayileşme diye… Tabi ki sanayileşilecek ama tarım bakımından dünyanın en şanslı ülkelerinden birinde tarımı itmek önemsememek samanı ithal etme durumunu getirir sizi…”

“YOLLARI ASFALTLAMAKLA BAŞLADIK”
Göreve başladıktan sonra tarım ekseninde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Kocaoğlu,” Ben çiftçilikten kazandığım para ile okudum tüm zorluklarını bilirim tarımın. Belediye başkanı olduğumuzda tarımda ne yapabiliriz diye düşünce belirdi… Bir model olabilir miyiz diye uzun müddet çalıştık arkadaşlarımız ile… ilk iş olarak tarım ürünlerini tozdan sinekten böcekten kurtarmak için arazi yollarını asfaltlamakla başladık… Sonra Bayındır Çiçek Kooperatifi var anlaşmalı çiçek almaya başladık. Biz çiçek almaya başladığımızda hem nitelik hem de çeşitlilik bakımından dar bir çerçevedeydiler. Bayındır’ı dikme çiçekliğin merkezi yaptık. Bayındır’da çiçek seraları büyüdü gelişti. Ayrıca 600 dönümlük bir çiçekçilik seracılık merkezi yapıyoruz. Çiçekçiliğin kalitesini ve çeşidini daha da artıracak bilimsel çalışmalar yapıyoruz. Bademler Kooperatifi sıkıntıya girmişti. Orada da 4 senedir çiçek konusunda anlaşmalar yapıyoruz.Ödemiş Bademler’de de fidancılık gelişmiş duram da fidan alımı yapıyoruz. Park bahçelerde dikimde ya da kentin merkezinde kullanıyoruz. Kiraz’dan Grand Plaza şirketimiz peynir alımı yapıyor. Tarımın kalkınması için birliklere tanınan ihalesiz alma yetkisinden dolayı sürekli gerekli malzemeyi üreticiden alıyoruz. Ayrıca organik tarımı destekliyoruz. Karşıyaka organik tarım pazarı kurduk. Türkiye’de organik pazarın merkeziyiz.Hayvancılıkta da öyleyiz… seracılılığın gelişmesi için çalışmalar yapıyoruz.Tarımı kalkındırmak için uğraşıyoruz didiniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden tarımın kalkınması için harcanacak para bütçede hesaba katılmayacak kadar azdır. Ben bu yerlerde yetkim dahili tarım için para harcıyorum. Burada harcanan parayı belediyenin hesabına katmayabilirsiniz. Tarıma yatırım yapılmalı çünkü” dedi.



“HÜKÜMET ŞARTLAR UYGUN OLURSA DAĞITACAK”
‘Süt Kuzusu’ projesi hakkında bilgi veren Kocaoğlu “Dar gelirli ailelere dağıtıyorduk 210 bin öğrenciye süt dağıtıyorduk. Sonra merkezi hükümet bir proje yapınca gazeteciler geldi bana sordu ‘sen ne yapacaksın’ diye, ben de ‘0-5 yaş arası çocuklarımızın evlerinde süt dağıtırım’ dedim. Bu proje öyle çıktı. 46 bin evle başladık. Sayı artacak. 15 günde bir evlerin kapısını çalıp 4 Litre sütü bırakıyoruz.Her evden imza almak birçok araba bir çok şoför önemli bir lojistik güç istiyor. Başardık. Eksisiz devam ediyoruz. Okullara biz dağıtmıyoruz. Merkezi hükümet şartlar uygun olursa dağıtacak. Öyle diyorlar” dedi.

BÜTÜNŞEHİR’İ HEDEF ALDI
‘Gökçen Efe’nin beldesindeyiz’ diyen Kocaoğlu, Bütünşehir Yasası ile kapanacak olan beldelerin durumunu dile getirerek“ ‘Beldeleri kapatacağım, beldeler kapansın şurası açılsın’ diye böyle bir yönetim anlayışı olmaz. Yeni Foça Belediyesi 1877 yılında kurulmuş. Burada turistik tarihi değerler var. Beldelerin kaldırılması ile yerel yönetim gelişemez. Yerel yönetim gelişmezse demokrasi gelişemez.Gökçen belediye başkanı 24 saat vatandaşının hizmetinde.Aldığı paraya göre kimse bu şekilde bir başkanı çalıştıramaz. Vatandaşının cenazesinde düğününde iyi gününde kötü gününde…Biz her ay hangi beldede ne sorun var oturduğum yerden telefonla öğrenebiliyordum. Bu o beldedeki belde başkanları ile oluyordu.Köylerin tüzel kişiliği kalkacak mahalle olacak. Sonu belli olmayan bir istikamete gidiyorlar. Yerel seçimlere yasasında belli konuları yüksek sesle dile getirmemizde ve halkı aydınlatmamızda çok büyük bir önem var.Bütünşehir yasası ile birlikte Vali başkan yardımcının koordinatörlüğünde Büyükşehir belediyesinin projeleri izlenecek. Büyükşehir Belediyesi’nin nerelerde ne yaptığını Vali yardımcısına anlatıncaya kadar belediye başkanının ömrü biter.Kentin gelişmesinden, demokrasiden bu şekilde bahsedemeyiz” dedi.

“KOCAOĞLU ÖĞRETMENLİK YAPTI”
Tire Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük, küçük işletmelerin önemine değindikten sonra,” Kooperatifleşme ile üretici sömürüden kurtulacak kırsalda refah artacak ve köyden kente göç azalacak. Dev şirketlerin tekelini savunanlara karşı kooperatifleşmeliyiz... Biz burada yabancıların çiftliklerini görmek istemiyoruz” dedi.Okul sütü projesi ile çiftçinin ve Tire Sütün değer kazanmasında katkı koyan Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum. Bu konuda Kocaoğlu Türkiye’ye öğretmenlik yapmıştır. Biz bu topraklarda üreticilik yapmak istiyorsak Atatürk ilkelerinde sapmamalıyız” dedi. Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem ise, Göreve geldiğimizde sosyal demokrat anlayışı ile çalışmaya başladık. Bugünde böyle devam ediyor. İmzalanan süt projesinin İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum. Katkılarından dolayı da Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi
.

TORBALI’DA HEM AÇILIŞ HEM TRANSFER
Kılıçdaroğlu’nun Tire’den sonraki durağı Torbalı oldu. Torbalı Belediyesi’nin yaptığı Masal Dünyası Parkı ve Anaokulu’nun açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu’nun hedefinde yine hükümet vardı.Torbalı’da gerçekleşen törende sürpriz bir transfer gerçekleşti. Ak Parti’den meclis üyesi seçilene ve görevine bağımsız olarak devam eden Yasemin Yıldız CHP’ye geçerken parti rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.
10 bin metrekare alan üzerine inşa esilen ve 5,5 milyon liraya mal olan Masal Dünyası Parkı ve Anaokulu’nun açılış töreni CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile gerçekleşti.

“BİZE KÖSTEK OLUYORLAR”
Töreden konuşma yapan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur hizmet üretirken zorlandıklarını hükümetin kendilerine köstek olduğunu belirtti. Uygur, “ Bizim arkamızda hükümet yok ama kapı gibi halk var. Hükümet gibi Büyükşehir Belediye Başkanımız var” dedi.

“BÖYLE HÜKÜMET HİÇ OLMASIN DAHA İYİ”
Kürsüye gelen Kılıçdaroğlu’da Uygur’un ‘arkamızda hükümet yok’ sözlerini hatırlatıp, “ Arkanızda böyle hükümet hiç olmasın daha iyi…Bir siyasetçi desteğini halktan alır. O nedenle halka güveniyoruz. Başımız ağırsa bile halka danışacağız” dedi.

“AÇIĞINI BULAMAZSINIZ”

Kılıçdaroğlu geride kalan törenlerde olduğu gibi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu kürsüde yine yanına çağırarak destek çıktı. Kocaoğlu’nun Büyükşehir Davası kapsamında 397 yılla yargılandığını belirten Kılıçdaroğlu, “ Açığını bulamazsınız. Çünkü o kul hakkı yemiyor. 3 bin 970 yılla da yargılansa sonuç alamazsınız O ancak ve ancak halka hesap sorar” dedi.

NARLIDERE’DE BAŞBAKAN KILIÇDAROĞLU SESLERİ
Narlıdere’de katıldığı kentsel dönüşüm anahtar teslim töreninde İzmirlilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Kemal Kılıçdaroğlu, gelişi sırasında uzun süre alkışlandı. Yeni konutlarına konuşacak vatandaşların yanı sıra binlerce kişinin destek vermek üzere akın ettiği tören alanında İzmirlilerle kucaklaşan Kılıçdaroğlu, Narlıdere halkına teşekkürlerini sundu.


BATUR’DAN % 75 SÖZÜ…
Tören sırasında Narlıdereli hemşerilerine seslenen Belediye Başkanı Abdül Batur, tüm zorluklara rağmen baş koydukları kentsel dönüşüm projelerini bir bir tamamlamanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi. “Sosyal demokrat bir belediye olmak ilk önce insan diyebilmek demektir” diyerek konuşmasına başlayan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yenikaleli vatandaşlarıma sabırlarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzde iki proje daha kaldı. Bunlar Atatürk Mahallesi ve Çatalkaya projelerimiz. Bu projelerimizin projelendirme aşamasını tamamlayarak Büyükşehir Belediyesi’ne sunduk. Söz ise şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda. Ben buradan hükümete sesleniyorum. Gölge etmesinler başka ihsan istemez. Narlıdere’nin önünü açsınlar, bize engel olmasınlar. Yepyeni bir Narlıdere kuruyoruz. İlçemizi yeni baştan yaratıyoruz. Kimsenin elini taşın altına sokmadığı bir ortamda büyük cesaret göstererek eşi benzeri rastlanmayan projelerin altına imza attık. Bu noktada öncelikle bize desteklerini başından beri esirgemeyen ve her daim yardımımıza koşan Büyükşehir Belediyesi’ne ve Aziz Kocaoğlu’na büyük teşekkür ediyorum. İlçemizin başarısı, Birlik, beraberlik ve dayanışmanın eseridir. Bu başarılar önümüzdeki dönemde de sürecek. Ben buradan bütün Narlıdereli vatandaşlarıma gelecek yerel seçimlerde en az yüzde 75 oy alacağımın sözünü veriyorum.”

KOSKOCA HÜKÜMET İZMİR KADAR OLAMADI
Konuşması sonrasında Narlıdereli vatandaşların tezahüratları ile karşılaşan Başkan Abdül Batur “İnadına Laiklik, İnadına Demokrasi, İnadına Cumhuriyet” diyerek sözü CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na devretti.
Kılıçdaroğlu, konuşmasında ağırlıklı olarak İzmir’in belediyecilik alanında kat ettiği yola değinerek hükümete mesaj gönderdi. Halkın alkışları ve “Başbakan Kemal” sloganları eşliğinde sürdüren CHP Lideri, İzmir’in ve İzmirlinin hakkı olan birçok hizmeti alamadığından yakınarak hükümete sert mesajlar gönderdi. “Koskoca hükümet bir İzmir kadar olamadı” diyen Kılıçdaroğlu, İzmir’e ait olup onaylanmayan birçok projenin de kentin elinden alınarak siyasi çıkar çatışmasına alet edildiğini ve İzmir’in önüne barikat kurulduğunu belirtti. Narlıdere’nin kentsel dönüşüm projelerine de değinen Kılıçdaroğlu, İzmir’in ranttan uzak bir şekilde, “önce vatandaş” diyerek bu projeleri tamamladığını da dile getirdi. “Yüzü batıya dönük şehir” dediği İzmir’in vatandaşı başka bir yere sürmeden, kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm usülü ile tamamladığının altını çizdi.
CHP Lideri son olarak “değişim vakti geldi” söylemini tekrarladı ve İzmir’den, İzmirli’den destek istedi. Gelecekte mutlu Türkiye’de bulunmak üzere diyerek konuşmasına son veren Kılıçdaroğlu, törenin bitiminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve CHP İzmir İl Teşkilatı Başkanı Ali Engin ile birlikte Yenikaleli vatandaşlara yeni evlerinin tapularını teslim etti.

BORNOVA’DA ONUR AKIN’LI TÖREN
Bornova Belediyesi tarafından yapılan toplam değeri 50 milyon lirayı bulan 12 değişik tesisin açılışı ve 7 yeni projenin startı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Meydanı’ndan butona basmasıyla verilmiş oldu. Özgün müziğin sevilen ismi Onur Akın tören öncesi verdiği konser ile Bornovalılara keyifli dakikalar yaşattı. Kılıçdaroğlu’nun tören alanına gelmesinin ardından Akın, ‘Bekle bizi İstanbul’ adlı şarkısını seslendirdi.

"BÜTÜN DİLEĞİM TÜRKİYE’NİN DE İZMİR GİBİ OLMASIDIR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “ Şunu unutmamanızı istiyorum İzmir sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın imrendiği bir kent.İzmir’i İzmir yapan İzmir’de yaşayanlardır. Size hizmet veren belediyelerdir. O belediyelerde sosyal demokrat belediyelerdir. Size hizmet ettikleri için onlara şükran borçluyum. Bütün dileğim Türkiye’nin de İzmir gibi olmasıdır.Kin yok sevgi var. İnsanlar güzel insanlar. Gelin hep beraber özgürlüğü İzmir’de bütün Türkiye’ye yayalım” dedi.


“ENGEL ÇIKARMAYIN İZMİR’E HİZMET ETMEK İSTİYOR”
Bornova’da da Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu kürsüde yanına alan Kılıçdaroğlu, “Durmadan denetleniyor. Engeller çıkartılıyor. Engel çıkarmayın çünkü Aziz Kocaoğlu İzmir’e hizmet etmek istiyor.Ucuz ve kaliteli hizmet nasıl verilir İzmir’e gelin görün. Aziz Başkan sen kurs vermeye hazır mısın” dedi.

SINDIR: TAŞERONLAŞMAYLA MÜCADELE EDİYORUZ
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır göreve geldiğindeki bütçenin gelinen süreçte iki katına çıktığını belirtti. Bütçeyi insan odaklı projelerde iyi bir şekilde kullandıklarını ifade eden Sındır,açılışını yaptıkları tesislerin ve startını verdikleri projelerin Bornova’nın daha da modern olmasına büyük katkı koyacağını söyledi. Sındır, “ Esas olan açacağımız tesisler değil oradan yararlanacak olan vatandaşımız. Bizim için öncelikle olan halktır. Yatırımlarımız ve projelerimiz bu yönde olacaktır” dedi.Taşeronlaşamaya karşı mücadele ettiklerini belirten Sındır, “ İşçi sendikaları ile örnek toplu iş sözleşmeleri yapıyoruz. Belediye şirketi üzerinden taşeronlaşmaya karşı mücadele ediyoruz “ dedi.

AÇILIŞI YAPILAN VE STARTI VERİLEN PROJELER ŞÖYLE
Açılışı yapılan projeler Türkan Saylan Kadın Konukevi ve Toplum Merkezi, Dramalılar Köşkü ve Bornova Kent Müzesi, Atatürk Kitaplığı Restorasyonu, Evka-4 pazaryeri, Işıkkent Kapalı Pazaryeri ve Düğün Salonu, Pınarbaşı Pazaryeri, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası, Bornova Gençlik Merkezi, Büyükpark Veteriner Kliniği, Büyük Çarşı Sokak Sağlıklaştırma çalışması, Parklar ve Çocuk Oyun Alanları ile yeni hizmet araçları olurken, startı verilecek projeler ise şunlar: Bornova Merkez Pazaryeri, Altındağ Atatürk Kültür Merkezi, Altındağ Spor Kompleksi, Çamkule Mahallesi Pazaryeri, Evka-3 Pazaryeri, Bornova Şehir Stadyumu(Doğanlar), Bornova Cumhuriyet Evi Restorasyonu oldu.


SON DURAK VE SON SALVO
İzmir'deki 2 günlük programının son durağı Gaziemir ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, yeni belediye hizmet binasının temel atma törenine katıldı.
Hükümetin CHP'li belediyelere baskı yaptığını, CHP'li belediyeler hizmet üretemiyor algısı yaratmaya çalıştığını savunan Kılıçdaroğlu, tüm Türkiye'yi gezdiğini, CHP'li belediyelerin hizmette yarattığı farklılığı gördüğünü ifade etti.
Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:''Türkiye'nin 81 iline CHP Genel Başkanı olarak gidiyorum. Ama iddia ediyorum Recep Tayyip Erdoğan benim gezdiğim gibi gezemez. O'nu halkın arasına karışmaktan men edeceğim. Bir yere gider, 4 bin polisle. Bir ülkenin başbakanı bir ile 4 bin polisle gider m? Ben her tarafa gidiyorum. Çünkü ben samimiyim. Kimliği, inancı ne olursa olsun halka hizmet etmeyi ibadet olarak biliyorum.''

ŞENOL:GAZİEMİR'İN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYORUZ

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, yaptığı konuşmada, halkın eksiklerini bilerek çalışmalar yaptıklarını ve İzmir’in en hızlı gelişen ilçesi olduklarını belirtti. Eğitim ve sağlık alanında yatırımlara öncelik verdiklerini dile getiren Şenol, görevlerini severek yaptıklarını ve Gaziemir’in geleceğini inşa etmeye devam edeceklerini söyledi. Şenol sözlerini şöyle sürdürdü; “Çok kısa zamanda çok büyük yatırımlar yaptık. Ne yaptıysak, halkımız için yaptık. Görevim süresince halkın gelirlerini çar çur etmedim, yine halkım için çalıştım. Borçsuz şekilde, alnımız ak biçimde yolumuza devam ettik. Gaziemirliler adına sayın Genel Başkanımız ve sayın Büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz.. Belediyecilik sosyal demokratlık işidir. Şimdi bu bayrağı Aziz Kocaoğlu taşıyor. Cumhuriyet geleneğini o devam ettiriyor.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası