Ege Postası
Geri

Tekin: AKP'lileşmeyeceğiz

Radikal.com.tr’de Canlı Yazı İşleri’ne katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin açlık grevleri, anadilde eğitim, AKP iktidarı ve İstanbul’da yerel seçimler için önemli açıklamalar yaptı.
Tekin: AKP'lileşmeyeceğiz
Haberler / Politika
2 Kasım 2012 Cuma 16:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Radikal okurlarının sorularını yanıtlayan Tekin’in sözlerinden önemli başlıklar şöyle:
AKP’LİLEŞMEMİZ BEKLENİYORSA OLMAYACAK
- Açlık grevlerine duyarsız değiliz. El insaf! Keşke bütün herkes bizim kadar duyarlı olsa… Arkadaşlarımız çok önemli çalışmalar yaptılar. İnsan hayatının her şeyden daha önemli olduğunu biliyoruz.
- AKP'nin açlık grevlerine bakışı bizim duruşumuzu değiştirmez, bir rant ve siyasi beklentimiz yok, biz insan odaklı bakıyoruz, keşke AKP de bizim gibi baksa…
- Bizden AKP'lileşmemiz bekleniyorsa o olmayacak. Dünyada bütün sosyal demokrat partiler kendi üyelerini özgürce ifade edebildiği bir siyasi arenadır.
- AKP üç ‘Y’ üzerine kurulmuştu: Yasaklar, yolsuzluk, yoksulluk… Bunlar bitecekti.
Geldiğimiz nokta üç ‘Z’: Zam-zulüm-zindan.
-Başbakan, Kılıçdaroğlu bayrağını alıp Hakkari’de yürüyebilir mi diyor. Eğer yürüyemiyorsak, suç iktidarındır. Ayrıca Hakkari’de il teşkilat bürosu dahi olmayan AKP’dir. Bizim büromuz var, bayrağımız da asılı çok şükür. Hakkari’de de rahat rahat gezeriz.
ÖCALAN’A TECRİT VE ANADİLDE EĞİTİM
- Bu sadece Öcalan’a özel bir konu değil. Hiç kimseye tecrit getirilemez. Kişiye özel uygulama olmaz. 14 aydır koster bozuldu gibi bir bahane olabilir mi!
- Anadilde öğrenime evet! Ana dilde eğitim meselesi konuşulabilir, anayasa çalışmasının olduğu bir süreçten geçiyoruz.
- Sayın genel başkan anadil ülkeyi böler demedi bu ülke öyle kolay bölünmez.
- Siyasi partiler yasasının değişmesini istiyoruz, daha demokratik bir yapı oluşması için.
KILIÇDAROĞLU GİYİM KUŞAMINI KENDİ İMKANLARIYLA SAĞLIYOR
- Eğer karizmayı bir at yarışı spikeri gibi değerlendirirseniz Kılıçdaroğlu öyle değildir. Sayın genel başkanın yakın işadamı dostları yok giyim kuşamı kendi imkanlarıyla sağlıyor, idare edin.
- Sadece delege seçimi değil, milletin adaylarının da seçileceği bir düzenleme istiyoruz, tavrımız net. Yasal değişiklik için teklif de verdik.
SARIGÜL GELİN OLMADAN YATAK ODASI ZOR
-Bugün tarihi bir gün çünkü açıklıyorum. 2014’te İstanbul’u alacağız!
- İstanbul’un nasıl betonlaştığını, kötü yönetildiğini görmelisiniz. Güçlü projeler üreten güçlü bir adayla İstanbul Belediyesi bizimdir.
-O kişi Sarıgül olur mu diye soruyorsunuz. Onu Sayın Sarıgül’e soracaksınız. Kendisini birçok kez partiye davet ettik. Herhalde düşünmüyor. E bize gelin olmadan, yatak odası hazırlamamız da zor.
- Maslak ve Ayazağa’nın Sarıyer’e bağlanması meselesi bir köylü mantığının işletilmesidir. Almanya’da bir bölgeyi, örneğin Kreuzberg’i ‘buradan alıp oraya bağladım’ diyebilir mi Merke? Eğer herşeye Başbakan karar verecekse, harita, çevre mühendisleri, mimarlar, şehir planlamacıları yetiştiren teknik üniversiteleri kapatalım! Böyle şey olmaz!
- Buradan AKP’ye bir çağrım var. Gelin hizmete dayalı bir belediye yasası yaratalım.
Rant Türkiye’yi teslim aldı. 2950 belediyeden 1097'si yargılanıyor. Herhangi bir gelişmiş ülkede böyle bir manzara var mı! Bizim gelişmişliğimiz bu kadar!
Medyatava
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası