Ege Postası
Geri

“AKP’den kurtuluş İzmir’den başlayacak”

Bayraklı’daki seçim bürosunun açılışında konuşan CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aziz Kocaoğlu, AK Parti hükümetini çok sert sözlerle eleştirdi. Kocaoğlu, “Kendileri ne kötü iş yaptılarsa, biz yapıyormuş gibi polemiğe giriyorlar. Bugün AKP Genel Başkanı ve bakanlarına güvenen var m? İsmet Paşa’ya laf atmaya kalkmak demek onun ne adam olduğunu zaten anlatıyor. Başka bir şey demeye gerek yok. Bu diktatörler böyledir. Devamlı karşılarında düşman yaratır, algı yönetimi ile olmayan şeyleri yaratırlar. 2014 yılı bu memleketin AKP’den kurtuluş yılı olsun. Bu memleket huzur bulsun.
“AKP’den kurtuluş İzmir’den başlayacak”
Haberler / Yerel Politika
6 Mart 2014 Perşembe 16:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) - CHP Bayraklı İlçe örgütünün düzenlediği demokrasi yürüyüşüne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemallettin Alper, CHP İzmir Milletvekilleri Oğuz Oyan, Hülya Güven, PM üyeleri, meclis üyesi adayları ve çok sayıda partili katıldı.Manavkuyu’daki Değirmen Kafe’den başlayan yürüyüş, Bayraklı Sevgi Yolu’nda tamamlandı. Daha sonra CHP’liler buradaki seçim merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

''KADINLARA BAŞKAN ÖVGÜSÜ''HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

VATANDAŞLARA SESLENDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, burada vatandaşlara seslendi. Kocaoğlu, konuşmasında AK Parti hükümetini sert sözlerle eleştirdi. Kocaoğlu, “2009’da sevgili kardeşim Hasan Karabağ’la çıktığımız yolda Bornova, Bayraklı, Karşıyaka’yı aşure ettiler. Bir Bornova ve Karşıyaka’dan Bayraklı çıkardılar. Hesabı siz bozdunuz. Üçünü de aldınız. ‘Karabağlar biz de kalsın’ dediler, onu da aldınız. 2009 yılı iktidar partisinin daha ne yaptığı anlaşılmadan İzmir ileriyi gördü. İlk kararı İzmir verdi. İzmir siyasette ticarette, sanayide de ilk kararı verdi. İzmir ilklerin şehridir. Öncü şehirdir. Şimdi bir çalışma yapıyorlar. Kendi yaptıklarını biz yapıyoruz gibi propaganda yapıyorlar. Kendileri ne kötü iş yaptılarsa, biz yapıyormuş gibi polemiğe giriyorlar” dedi.

BÜYÜKŞEHİR DAVASI ÜZERİNDEN ELEŞTİRDİ
“Bizim yaptıklarımızı duruşumuzu, her şeyimizi biliyorsunuz” diyen Kocaoğlu, şunları söyledi:

“Dediler ki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk, usulsüzlük var. Kişi kendinden bilir işi. ‘Büyükşehir Belediyesi’ne gir mutlaka bir şey bulursun’ dediler. Belediye sabaha karşı basıldı. Paris’ten geldik sonunda hiçbir şey bulunmadı. Ne polis değiştirildi (zaten değiştirilmesin) ama mahkemeler ayarlandı. Polisler ona göre ayarlandı. Bizim arkadaşlarımız hiçbir günahı yok ama 22 ay yatan var. Haksız yere yattılar. Bizi 397 yılla yargıladılar. Gittik ifade verdik. Mahkemelerde oturduk. Savunduk ve bilirkişi raporlarının hepsi lehimize çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluğun ‘y’ si yok. Şimdi bunlar ne yapıyorla? Artık ayağa düştüler. Tapeler, oğlanlar, danışmanlar, kızlar, hürro gidiyor. Memlekette hala para varsa bu memleket çok zengin demektir. AKP’yi 2002-2007’ye kadar ayrı değerlendirmek. 2007-201’e kadar ayrı, 2011’den gezi olaylarına kadar ayrı, Haziran’dan 17 Aralık’ kadar ayrı değerlendirmek lazım. Bir yerden bir yere geldiler. Şimdi yokuş aşağı iniyorlar. Freni patlamış kamyon gibi…”

İSMET İNÖNÜ’YE LAF ATMAYA KALKMAK ONUN NE O ODAM OLDUĞUNU ZATEN GÖSTERİYOR

Kocaoğlu, AK Parti hükümetine yönelik eleştirilerine sözlerine şöyle devam etti:

“Ne iş yapıyorsanız yapın insan ilişkilerinde, siyasette, güven. Güvenilir insansanız işinizi yürütürsünüz. Güvenilir siyasetçi iseniz seçilirsiniz ama bunlar güvenlerini kaybettiler. Bugün AKP Genel Başkanı ve bakanlarına güvenen var m? O zaman bitti demektir. İsmet Paşa’ya laf atmaya kalkmak demek onun ne adam olduğunu zaten anlatıyor. Başka bir şey demeye gerek yok. Bu diktatörler böyledir. Devamlı karşılarında düşman yaratır, algı yönetimi ile olmayan şeyleri yaratırlar. Devamlı kuşa bak kuşa bak deyip malı götürürler. Suyu bulandırıp balığın büyüğünü götürürler”



BÖLÜNMÜŞ YOLLARDA HER TÜRLÜ YOL VAR
İsim vermeden AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a yüklenen CHP’li Kocaoğlu, “Bunlar enerji lisansı veriyorlar. İstediği koşullarda ve istediğini alarak bunu yapıyor. Aynı şekilde maden lisansı veriyorlar. Halkın malını satıyorlar aynı şekilde istediğine istediği fiyattan veriyorlar. Yap işlet devretle memleketin geleceğin satıyorlar. Bölünmüş yollarda her türlü yol var. Artık iş geldi dayandı. Bunlarla İzmir’le barışmaya, İzmir insanın sevmeye niyeti yok. İnsan kalkarda  en büyük Türkiye’nin 3. Büyük kentine, 2012’de 37 milyar lira vergi veren iline gevur der mi'  Genel başkan yardımcısı eli yüzü pis sümüklü çocuk der m? AKP’nin adayı Binali Bey, ‘İzmir’in milletvekili olmaktan hicap duyuyorum’ der m? İstanbul’da konuşan başbakan, ‘İzmir AKP’ye, Binali Yıldırım’a muhtaç’ der m? 12 yıldır muhtaç olmayan İzmir niye muhtaç olsun. Bir kent horlanır m? Kentin insanların horlanır m? Bu ülkenin başbakanı, bakanları bir ile ayrı gözden bakar m? Ötekileştirir m? Bu nasıl bir anlayış. Bu nasıl bir ruh hali'” dedi.

2014 AKP’DEN KURTULUŞ YILI OLACAK
“Her türlü süreci yaşadık. Hepimiz geçmişte AKP’ye oy verenler dahil, tüm vatandaşlarımız eline yüreğine koşmuş, korkuyla ne olacak diye bekliyor” diyen Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Neyi bekliyo? Başımıza bir problem açmasın, memleketin başını belaya sokmasın diye korkuyla bekliyor. Çünkü hesapsız, kitapsız gidiyorlar. Nereye gidiyo? 2014’te üç seçim olacak. Eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu dertten 12 senedir memleketin başına bela olan bu dertten. oylarımızla kurtulduk kurtulduk. Sadece oy vermekle değil oyları çaldırmadan götürdük teslim ettik, ettik. Seçim sonuçlarını aldık, ilçemize götürdük. Kurtulduk, kurtulduk…2014 yılı bu memleketin kurtuluş yılı olsun. Bu memleket huzur bulsun. Bu memleket zengin. Götürüyorlar götürüyorlar yine zengin. Namuslu adamı getirin, milletin malına canına sahip çıksın bak bu memleket ne oluyor. Biz 10 senede borçlarımızı ödedik, itibarımızı artırdık. Her türlü yatırımı yaptık. 2012 yılı ile 2013 yılı arasında İzmir vilayet sınırlarını merkez hükümetin verdiği vergi yüzde 10.7 büyüdü. Peki Türkiye ekonomisi kaç büyüdü' Şişirme ile yüzde 4 büyüdü. Bu köy İzmir, ‘bunların iktidarına gelsin de düzeltilsin’ denen İzmir 2013 Türkiye’nin 2.5 katından fazla büyüdü. Bunu kim yapt? Bunu İzmirli yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi ve ilçe belediyelerinin önderliğinde yaptı. Nede? 30 ilçenin 28’i CHP’deydi. Halkın partisindeydi. Namuslu insanların üye olduğu, belediye başkan adayı olarak atandığı, milletvekili seçildiği CHP’li idi. Ne yaparsanız yapın. Kimin namuslu biliyorsanız ona oy verin. Çalmayacak, çarpmayacak namusu ile çalışacak olanlara oy verin. Yaptıklarımızı anlatın. Gelecek, çocuklarımız, memleketimiz için 30 Mart’ta namuslu insanları seçin. Komşunuza, akrabanıza, Türkiye’nin neresinde olursa olsun ulaşın. Türkiye’deki kurtuluşu hareketini İzmir başlatacak, öncülük edecek. Türkiye’nin kurtuluşu ilk kurşun nasıl Hasan Tahsin tarafından atılacak. Son kurşun nasıl Kordon’dan atıldıysa İzmir bu memleketi kurtaracak”    

ECEVİT’İN KEMİKLERİ SIZLIYOR
Bayraklı Belediye Başkan adayı Hasan Karabağ ise konuşmasında isim vermeden DSP’nin Bayraklı adayı Hüseyin Aslan’ı eleştirdi. Karabağ, “ 50 tane kültür merkezi yapsan ne yazar, seni sevmiyorlarsa sen hiçsin. ‘Bayraklı’yı alacağız, topraklarını rantiyeye vereceğiz’ diye plan yapanlar, geçen sefer büyük müteahhidi aday çıkarmışlardı. El sıkıp elini mendille temizleyen bir arkadaştı. ‘İllaki müteahhit olsun’ dediler. Bayraklı’nın içinden oturduğunu söyledikleri ama Mavişehir’de oturan delikanlıyı getirdiler. ‘Hasan Başkan aday olmayacak’ dediler. Genel merkezimiz bize görev verdi. Bu sefer, ‘Eyvah ne yapacağız'’ dediler. Şimdi ikinci müteahhidi buldular. Kanadı kırık güvercini aldılar ampulün içerisine koydular. Ecevit’in kemikleri sızlıyor. Sandığa en çok sahip çıkan ilçelerden biriyiz. Belki de en iyisiyiz. Bu heyecanımızı sandığa taşıyalım, sandıklardan halkı çıkaralım. Ayakkabı Kutusu Partisini sandıktan çıkartmayalım. CHP Bayraklı’da kalıcı bir güç haline gelecek. Belediye başkanlıkları önemli. Bu mevzileri bırakmayalım. Yerel seçimde iktidardan bu grubu alaşağı edelim, Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapalım” dedi.

CHP’DEN AYRILIP GİDENLERE NE DEMELİ
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Başbakan ve bakanlar Yüce Divan’da yargılanacaklar. Değişik partiden arkadaşları görüyorum. Cumhuriyetimizin en kritik seçiminde bize güç verdiler. Onlara şükranlarımı sunuyorum. Oybirliği ile Aziz Kocaoğlu ile Hasan Karabağ’ı başkan seçeceğiz. CHP’den aday olmak istiyorum, başkan olmak istiyorum deyip aradan yarım saat geçmen başka partilere giden, AKP ile işbsirliği yapanlara ne demeli. Onları da bu davaya bekliyoruz. İzmir’de Bayraklı’da alacağımız yüzde 60 oy oranına davet ediyoruz. Listelerde  çok sayıda kadın ve genç var. Daha önce bir tane kadın belediye başkan adayımız yoktu, şimdi iki kadın adayımız var. Kınık, Bergama, Aliağa, Çeşme, Bornova, Buca’da genç arkadaşlarımız var. Bu seçimde oylarımızı birleştiremezsek, iktidar değişikliği sinyali veremezsek, cumhuriyet tarihinin en büyük krizini yaşarız.  Herkesin inancına, kökenine, kültürüne saygı duyuyoruz. İzmir’deki camilerin bakımını CHP’liler yaptı. Müslümanlığı siyasete alet etmeye karşıyız. Müslümanlığın en rahat yaşandığı yer İzmir’dir. Herkes özgürce ibadetini yapıyor” dedi.

Konuşmaların ardından Kocaoğlu ve beraberindekiler seçim merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası