Ege Postası
Geri

“Babam gibi efsane olmak istiyorum”

CHP Buca Belediye Başkan adayı Levent Piriştina, babası İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina gibi efsane olmak istediğini belirterek, “Babamın yolundan ilerliyorum. O yaptıkları ile efsane oldu. Ben de hizmetlerimle Buca’da efsane olmak istiyorum. Babama başarısının sırrını sorduğumda, ‘Yalan söylemedim, insanlardan korkmadım ve ekibime güvendim’ demişti. Bu üç madde benim ışığım oldu” dedi.
“Babam gibi efsane olmak istiyorum”
Haberler / Yerel Politika
6 Mart 2014 Perşembe 13:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – İzmir Büyükşehir Belediyesi merhum Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın oğlu CHP’li Levent Pirişti’na Buca’da belediye başkanı olabilmek için günde 20 saat dur, durak demeden çalışıyor. CHP Buca Belediye Başkan adayı Piriştina seçim çalışması kapsamında yaptıklarını ve başkan seçilmesi durumunda yapacağı icraatları Egepostası’na anlattı.

''İKTİDAR PROVASI'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

TARTIŞMALAR GERİDE KALDI

Piriştina, Buca CHP’de yaşanan tartışmaların geride kaldığını ve parti örgütünün başarı noktasında kenetlendiğini belirterek, “Önemli olan tartışmaların süresidir. Buca gibi 14 bin üyesi olan insanların olduğu yerde fikir ayrılıkları mümkündür. Bunların Buca ve partimizin menfaatine olduğu sürece hiçbir mahsuru yok. Aile arası bu tip tartışmaları doğal buluyorum. Bunların iyi niyetle kısa sürede sonlandırılmasıdır. Gerginlikler ve tartışmalar artık geride kaldı” dedi.

VATANDAŞ ŞEBOY YA DA AKP DEMİYOR!

CHP’nin 2009 yerel seçimlerinde Buca’daki 40 yıllık iktidar özlemini giderdiğini hatırlatan Piriştina, “CHP son 5 yılda ciddi işler yaptı. Başkaları artık 40 yıllık özlemle çalışacak. 2009’da yakaladığımız iktidarı, 2014’te de devam ettireceğiz. Sürekli sokaklardayız. İnsanlar bizimle kucaklaşıyor. ‘Cemil Şeboy ya da AKP’ demiyor. İcraat üzerine değil de kendilerinin yarattığı bir algı siyaseti var. Kentin temel sorunlarını çözmek için söyledikleri bir şey yok. Alt yapı sıkıntısı, trafik, imar sıkıntıları devam ediyor. Ama; ‘15 yıl ben belediye başkanlığı yaptım. Ben efsaneyim’ diye algı yaratılması var. Bu ilizyondur. Vatandaş bunu yemez. Seçmen bizden daha bilinçli. 15 yıl bu kenti ben mi yönetti? Herkes sorunlardan bahsediyor. Balonun içi boş. Son 5 yılda eksikler tamamlandı. Artık insanlar siyasetin tıkandığını, bu tıkanıklığın genç, dürüş, donanımlı, çalışkan insan odaklı siyaset yapacak kişilere özlem var.  Geçmişe dönük bir özlem yok” dedi.

YILDIRIM’IN ELEŞTİRİLERİ HAKSIZ

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu babası Ahmet Piriştina üzerinden eleştirmesini değerlendiren CHP Buca Belediye Başkan adayı Levent Piriştina, şunları söyledi:

“Eğer siyasi rakiplerimiz dahil kentte siyaset yaparken babamın ismini kullanıyorsa, halkta onun ürettiği hizmete, onun anlayışına bir sevginin, saygının olduğunu görüyorum. Bu tip insanların daha çok olması gerekiyor ve İzmir siyasetine kazandırılması gerekiyor. Aziz Bey’e haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Aziz başkanın verdiği ciddi bir emek var. 12 yıldır hükümetin İzmir’e koyduğu katkının üzerinde bir katkıyı Aziz Başkan ortaya koydu. Bunları görmezden gelmemek lazım. Bu hizmetler icraa edilirken, İzmir üzerindeki borç yükünün temizlenmiş olması ayrıca sevinç kaynağıdır”



‘BABAM GİBİ EFSANE OLMAK İSTİYORUM’

Ahmet Piriştina’nın oğlu olmasının sorumluluğunu artırdığını anlatan Levent Piriştina, “Ne olursa olsun bir takım siyasiler zaman geçtikçe bazen rehavete, çevrenin yanlış yönlendirmelerine aldanıp temposunu bozabiliyor. Burada bizi en diri tutacak olan şey efsane başkan Ahmet Piriştina’nın olmasıdır. Bu sorumluluğumu artıracak. Biz ekibimizle bu dönemde efsanelerin altına imza atacağız. Babamın yolundan gitmek istiyorum.  Bunu bana söylentinin Ahmet Piriştina’nın babam olmasının ötesinde, yaptığı hizmetlerinin karşılığında o yol takdir görmüş ki 10 yıl sonra efsane olarak adlandırılıyor. Demek ki onun gittiği yol doğruymuş. Ben de Buca’da efsane olmak istiyorum” dedi.

BABASININ TAVSİYESİ

Babası ile ilgili bir anıyı Egepostasıyla paylaşan Piriştina, şunları söyledi:

“Tezimin konusu yerel yönetimlerdi. Tez hocam ‘Çok güzel yazmışsın, babana mı yazdırdın” diye bir espri yapmıştı sonra da,  ‘Babanın başarısının sırrı ne” diye sormuştu. Ben de babama bunu sordum. Kendisi bana, ‘Yalan söylemedim, insanlardan korkmadım ve ekibime güvendim başarının sırrı bu. Bu üçlü olduğu sürece ekibine güvenip onları çalıştırırsan, yalan söylemezsen ve insanlardan korkmassan zaten başarı gelecektir’ demişti. Bu benim için önemli bir anıdır. Ben ışığım bu üç madde olacak”

BUCA İÇİN HAYALLERİM VAR

“Buca’da 47 mahallesinin eşit hizmet aldığı bir kent olmasını istiyoruz” diyen CHP Buca Belediye Başkan adayı Piriştina, “Bu kent için hayallerim var. Buca’nın kültürel ve tarihi dokusunun önplana çıkaracağız. Buranın ticari zenginliğine ivme kazandırmak istiyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin üretken gençleri ile onların ortaya koyduğu projelerle yönetilen bir kent olarak Buca’yı görmek istiyoruz. Buca’da bir otelimizin olmasını istiyoruz. Bunun için yatırımcıların önünü açacağız. Bunu yanında kültür, sanat ve kongre merkezini Buca’mıza kazandıracağız. Çok amaçlı salonları acil bir şekilde yapacağız. Gençlik merkezleri oluşturacağız. Kadınlarımızı bu dönem Buca’da üreteme katacağız. Bucalılarımıza üç aylık meslek eğitimi sonrası iş garantili kurslar düzenleyeceğiz. Buca’nın ilk kent meydanını yapmak inşallah bize nasip olacak. 5 yılda 5 bin gencimize iş sağlamak olacağız. Belediyede bürokrasiyi kaldıracağız. Vatandaşlarımızın işleri hızlı bir şekilde görülecek. Bunun için teknoloji kullanacak. İnsanlar adayların vaadlerinin samimiyetine baksınlar. Gözler yalan söylemez. Ayrıca bu seçimin referandum özelliği var. 12 yıldır sürüklendiğimiz karanlıktan çıkmak için son ve en önemli tarihtir. Vatandaşlarımız sandığa gitmesini istiyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası